2008-03-01

Bombningarna av Gazas civila förespråkades av israelisk överrabbin

(Varning: Denna post innehåller en del otäcka bilder. De som vet med sig att de är känsliga bör stänga av bildvisningen eller inte läsa den)

Idag har jag varit tvungen att ta flera timmars medietystnad. Jag orkade helt enkelt inte med att läsa mer om den pågående massakern i Gaza. Orkade inte med att se mer bilder på dödade barn. Läsa mer cyniska kommentarer om Israles "rätt till självförsvar" vilket uppenbarligen innebär attacker mot civila bostadshus. DN skriver:

"- Nittio procent av de döda och skadade är civila, många från samma familj eftersom de befann sig hemma. Missilerna i dag tycks främst ha riktats mot bostadshus runtom i Jabaliya, förklarar doktor Muhammed innan han skyndar vidare."

88 människor har dödats sedan i onsdags, 54 bara under dagen rapporterar Al Jazeera. De senaste dagarna har minst 19 barn dödats av den israeliska armén. Och siffrorna fortsätter att stiga.

Samtidigt fortsätter de israeldyrkande bloggarna att ljuga om användandet av ordet "Shoah". När t.o.m de israeliska tidningarna inte har något problem med att förstå hur de används. Tidningen Haaretz skriver om hur den israeliske biträdande försvarsministern hotade palestinierna med en Shoah:

"Ordet "Shoah", hebreiska för förintelse eller katastrof, används primärt för att beskriva den nazistiska utrotningen av sex miljoner judar under 2:a världskriget.

Han sa att palestinierna skulle dra på sig själva "en större 'shoah', därför att vi kommer att använda vår styrka på alla sett som vi ser nödvändigt, vare sig det gäller flyganfall eller på marken"."

Och nu ser vi alla hur förintelsens bomber faller från skyarna, krossandes bostadshus och medicinska kliniker.


Att Israeler hotar palestinier med förintelse är inget nytt. Nog minns väl alla när den sefardiske överrabbinen Mordechai Eliyahu förespråkade bombningar av Gaza? Jerusalem Post skrev:

"Eliyahu fastslog att det absolut inte fanns några moraliska hinder mot ett urskillningslöst dödande av civila under en potentiellt massiv militär offensiv mot Gaza i syfte att hindra raketavfyrningar."

För att motivera detta citerade Eliyahu ur bibelns Första Mosebok, kapitel 34. Eliyahu, som ansåg att civila var kollektivt skyldiga till milisers handlande, tillade också:

"Om de inte slutar när vi dödat 100, så måste vi döda 1000. Och om de inte slutar efter 1000 så måste vi döda 10 000. Om de fortfarande inte slutar måste vi döda 100,000, t.o.m en miljon. Vad det än krävs för att få dem att sluta."

I USA glädjer man sig som vanligt över Israels massakrer på araber och vill bidra till att göra dem ännu mer fruktansvärda. I den amerikanska kongressen ligger nu ett förslag på en ökning av det militära biståndet till Israel med 25%.Samtidigt är amerikanska krigsfartyg på väg mot Libanon. Dess premiärminister Fouand Seniora säger:

"Libanon har inte inbjudit några utländska krigsfartyg, det är bara den libanesiska flottan och UNIFIL:s marina styrkor som patrullerar Libanons kust."

Detta är troligen en lögn eftersom den amerikanska armén tycks ha koordinerat detta med FN. Tyskland gör just nu ett kraftigt tillbakadragande av sina skepp från Libanon och lämnar officiellt över befälet till den italienska flottan.

Samtidigt kommer rapporter om att Kuwait evakuerar sin ambassad i Beirut efter "anonyma hot". Bahrain har gått ut med en resevarning till alla sina medborgare och den Saudiska ambassaden uppmuntrar alla sina medborgare att lämna landet.


För några dar sedan skrev jag om planer på att destabilisera Libanon, kanske t.o.m starta upp inbördeskriget igen. Vi får hoppas att de inte satts i verket.

P.S. Nyligen släppta bilder från Abu Ghraib hittas här.

Andra bloggar: Motbilder, Ali Esbati, Svensson, Paolo Pisoffi, USA-blogg och allra viktigast Rawia Morra, följ hennes ständigt uppdaterade lägesrapporter.

Tidningar: Expressen, SvD och Aftonbladet

1 kommentar:

M. sa...

Hej!
Gårdagens långa inlägg blev tyvärr aldrig publicerat men jag kommer antagligen att kommentera nån annan gång - i mån av tid.
Men jag vill bara kommentera idag och säga att jag uppskattar befintligheten av sådana här bloggar som verkligen behövs idag. Har varit runt på alldeles fööör många antibloggar och världen svartande ett ganska bra tag inför mina ögon, men råkade snubbla på din blogg igår via aftonbladet och fick på nåt sätt hoppet tillbaka , att det fortfarande finns människor som ni idag som inte lever med skygglappar för ögonen utan har modet att skriva om verkligheten utan att förvränga den för att behaga världens stormakts regimer och deras propaganda som media är pisk-styrd av.

Jag vill bidra med en länk som jag precis hittade

http://www.aljazeera.net/NR/exeres/21D99049-28CF-43B4-8670-6EDD48499574.htm

Säger en hel del om det som vi ser i mellanöstern idag.

PUNKT.

M.