2008-03-03

Israelhaverister försöker dölja sin propaganda

(Varning: Denna post innehåller en del otäcka bilder. De som vet med sig att de är känsliga bör stänga av bildvisningen eller inte läsa den)

The Guardian skriver om situationen för palestinierna och den s.k fredsprocessen:

"Den oberoende palestinske parlamentarikern Mustafa Barghouti har räknat 177 döda palestinier sedan Annapols ["fredskonferensen"]. De flesta var i Gaza, men nu finns det också fler avspärrningar i Västbanken än innan November-konferensen. Medans 788 palestinier har släppts fria som förtroendeskapande åtgärd har 1152 nyligen arresterats. Under samma period har fyra israeler dött."

I annan artikel skriver The Guardian om den 12-åriga flicka som sköts ihjäl av israeliska kryppskyttar när hon befann sig inomhus:

"Det var för farligt för ambulanserna att nå lägenheten och för farligt för Abu Saif att ge sig iväg till fots med sin dotter. Istället hämtade han bandage, stängde såret så gott han kunde och höll henne i sina armar när hon blödde.

"Hon sa att det gjorde ont", sa han. "Några få minuter innan hon dog sa hon till mig att sluta trycka mot såret, hon kunde inte andas. Jag bara rörde hennes hår. Sedan såg jag hennes ögon rulla upp. Jag kände på hennes hjärta. Det slog inte.""

Mer än hundra palestinier har dött under de senaste fem dagarna, majoriteten av dem civila, vad än israelhaveristiska bloggtroll försöker säga.


Samtidigt har den israeliska militären ett möte för att försöka hitta på ursäkter för varför det är lagligt att attackera civila områden. 90 av 100 av de palestinier som dött tillhörde miliser påstår den israeliska armén. Vilka är det då han räknar som militanta?

Salseed Abu Jalhoum, 21 månader gammal? Mohammed Maboheh, 16 år gammal som sköts ihjäl när han stod på sin balkong? Mustafa Banna, 20 år, som fått benen bortsprängda av en granat som slog ned i hans hem? Eyad och Jacqueline Abu Shabak, 16 och 17 år, som sköts ihjäl inne i sitt hem? Vilka av de 26 barn som hittils dött är det som ses som fiender?Och Israelhaveristernas lögner blir bara grymmare. Dagen efter att Israel tackat nej till ytterligare ett erbjudande om vapenvila från Hamas med motivationen "att de inte gett oss något val" skriver Magnus Lindberg på Mossad-bloggen under rubriken "Alla är dumma i huvudet":

"Israel är möjligen en av världens mest föraktade stater. “Självklart!” säger då en mängd människor “det är för att Israel är en apartheid-stat som förtrycker palestinierna.”

Så är det inte. Israel är hatade därför att landet redan från början insåg att det inte var lönt att försöka propagera för sin sak. Israel visste från början att ett judiskt land alltid kommer att vara hatat och att det inte är någon idé att ens försöka göra något åt det."


Man måste uppenbart vara dum i huvudet för att komma med ett sådant påstående. Samtidigt skriver nämligen israeliska tidningar om den omfattande israeliska PR-kampanj som nu pågår, och som Magnus, som aktiv i den sionistiska federationen, självklart är delaktig i:


"Striden utkämpas i media också: Bredvid IDF:s [den israeliska armén] militära operationer har en världsomspännande PR-operationer nu startats för "Operation Varm Vinter". De diplomatiska kampanjen ska motverka de världsomspännande kraven på att avsluta Israels Gaza-offensiv, liksom förbättra den IDF:s knappast glänsande internationella image."


En särskild manual med PR-uttalande har skickats till alla israels 97 konsulat runt världen. Manualen har sammanställts av den nyligen skapade propagandagrupperingen National PR Forum. Förrutom det används särskild programvara för att bevaka websidor och delta i propagandakampanjer för Israel.

Inte lönt att propagera för sin sak? Prova att ändra politik.
Andra bloggar: Jinge, Forum för Frihet, Pasteys Plats och Det Progressiva USA.

Tidningar: Expressen, DN, SvD1, SvD2, Aftonbladet1 och Aftonbladet2

14 kommentarer:

Pastey sa...

Tack för att du tar dig tid att läsa Israelhaveristernas bloggar och kommentera galenskapen.

Hoppas det dyker ännu fler bloggar och oberoende tidningar som protesterar mot Israels folkmord. För jag undrar vad som krävs för att borgarmedia ska börja göra det.

Magnus Lindberg sa...

Det är sant att Israel så smått har börjat titta på hur man skulle kunna förändra bilden av landet men det är för lite och för sent. Dessutom är varje sådant här initiativ ytterligt halvhjärtat och aldrig särkilt väl politiskt förankrat. Du skall se att även denna PR-drive kommer att rinna ut i sanden.

Det är en fråga om mentalitet. Tommy Lapid skrev en krönika om saken i Yedioth Achronot för något år sedan och talade om hur all israelisk politik kan spåras till det kollektiva minnet av Förintelsen. Jag tror han har rätt. Den förhärskande inställningen är fortfarande att det inte är lönt att bry sig om vad andra tycker eftersom judar aldrig kan göra rätt i omvärldens ögon.

Hampus Eckerman sa...

Så smått? Israel har redan nu satt upp ett PR-team inför FN:s konferens mot rasism, trots att det är ett år kvar till konferensens inledning, trots att inget ämne beslutats om och trots att Israel redan nu sagt sig vilja bojkotta konferensen!

Israel betalar ständigt för PR-resor till kongressledamöter i USA.

Organisationen Hasbara, som startades med hjälp av Israels utrikesministerie, har ett särskilt projekt för att manipulera Wikipedia i israelvänlig riktning.

Israel är t.o.m så cyniska att man försöker dra in PR-poäng på konflikten i Darfur för att förbättra sin egen image.

Det är inte så smått, det är ett fanatiskt tänkande i PR och det har pågått i decennier, t.o.m svenska Judisk Krönikas chefredaktör har gått PR-kurser i Israel.

Hampus Eckerman sa...

Tack, Pastey, men i ärlighetens namn orkar jag för det mesta inte med att läsa dumheterna. Det är för verklighetsfrämmande för att ens veta var man ska börja att kommentera.

Vissa misstänker jag också är någon form av satir eller parodi, som t.ex Dick Erixons bloggposter.

nicklas eriksson sa...

Sionisternas och deras medlöpares svammel blir mer och mer obegripligt.
De tror att de tjänar på att framställa oss israelkritiker som antijudiska. Personligen har ingen jude någonsin gjort mig något ont, den enda jag känner fick jag en kram av idag:)

Däremot gör staten Israel mig ont varje dag när jag läser om deras grymheter.

Jag har protesterat i min blogg och jag hoppas du fortsätter göra det.

M. sa...

Får man ställa en personlig fråga utan att verka närgången?
Hur kommer det sig att du är så bra insatt i mellanösternkonflikten och bryr dig så mycket om alla detaljer?
Jag är nyfiken på detta sen i lördags då jag började titta in på denna suveräna blogg. Det bästa är att den uppdateras jämtoch innehållet är informativ med bra och trovärdiga källor.

M.

Anonym sa...

Hej!

Igår kväll samlades ett hundratals helsingborgare i centrala Helsingborg för att visa sitt stöd för Palestina. se www.hd.se och Helsingborg x-tra som rapporterade direkt på plats.

Dessa manifestationer kommer att hållas dagligen denna vecka och lördagen den 8e mars kommer en demonstration att hållas på Kärnan i Helsingborg.

Visa ert stöd för Palestina och ta avstånd från Israels angrepp. Stöd de mänskliga rättigheterna och ge barnen i Palestina en chans till ett värdigt liv utan krig och oro. Detta berör inte bara Palestinier, detta berör alla människor som tar avstånd från att oskyldiga och civila dödas dagligen.

Varje dag denna vecka, kl 18.00 vid Gustav Adolfstorg i Helsingborg, kom dit och visa ert stöd..

...för mänskligheten.

Hampus Eckerman sa...

M, jag är nyhetsnarkoman och kan egentligen inte hålla mig ifrån utrikesnyheter överhuvudtaget. Egentligen började jag intressera mig för Irak kring det första Gulf-kriget och därifrån var steget till Israel och Palestina inte långt.

Röde Condoren sa...

Ein li af-echad haver she-mitnatzel, tomeh o matzdik ha-milchamah israeli!
(=Jag har ingen vän som ursäktar, stöder eller rättfärdigar det israeliska kriget!)

M. sa...

Hej igen.
Svt1 ska nu ikväll (3:e Mars vid 22:00) visa ett proram som heter "Livet i Gaza " som jag även ville rekomendera er att se på.
Men som den Nyhetsnarkomanen du beskrev dig som så kanske du redan känner till det programmet men för min del är det första gången jag kommer att se den.

Sen undrar jag vad du tycker om Irans "dubbelpolitik"? Jag menar nu finns Ahmadi Najad i Irak i Green Zone under Amerikansk beskydd samtidigt som USA genomförde via FN säkerhetsråd (bluffrådet i min mening) strängare och hårdare sanktioner mot just Iran. Alltså vad gäller Irak verkar de samarbeta medan internationellt är de emot varandra. Verkar mer mer som om det håller bli en "kaka" av Irak, en kaka som ska delas mellan kurder, Iran och Saudiarbien eller nåt i den stilen.

M.

Hampus Eckerman sa...

Ser faktiskt nästan aldrig på TV! Det tar för lång tid och det är sällan något nytt.

USA har uttryckligen sagt att de inte kommer att ställa upp med skydd för Ahmadinejad vid hans besök i Irak. Det står istället den "irakiska regeringen" för, i praktiken shiitiska trupper. Iran har sammarbetat med USA i Irak hela tiden eftersom de tjänar på det.

M. sa...

Du kanske skulle ha sett den ändå.
:(
Sån känner jag mig efter att ha sett den.
Vilka motsättningar man lyckats skapa inom det palestinska folket.
De som behöver stå enade nu mer än nånsin förut.
Fy skam om verkligheten ser ut så.
M.

Hampus Eckerman sa...

Söndra och härska, en klassisk princip. Tack och lov är befolkningen mindre splittrat än ledarskiktet.

M. sa...

Det var just det jag chockades av. Befolkningssplittringen. Det var ju iof sig en fransk dokumentär, men ändå , det var palestinier som pratade illa om varandra.
Sanktionerna har nått sitt huvudmål. Att vända folket mot Hamas. En Folkvald regering.