2008-03-11

Storbritannien stjäl från minröjningsfonder för att betala legosoldater

The Guardian skriver om Storbritanniens senaste svinaktighet:

"Pengar som varit avsatta för att rensa bort landminor och få bort vapen från konfliktzoner plundras nu för att kunna betala en privat försvarskontraktering och hålla Tornado-jetplanen flygande i Irak, enligt ett konfidentiellt memo sett av The Guardian."

Legosoldatsföretaget BAE ska betalas från Fonden för Konfliktsförhindrande, ett klart ironiskt val eftersom pengarna nu används till kofliktsskapande istället. Mellan 60 och 120 miljoner svenska kronor ska nu gå till att hålla planen flygande istället för att rensa landminor i Mocambique.

Mer nyheter:
  • Flera israeliska parlamentsledamöter vill förvisa de arabiska parlamentsledamöter som inte vill att Gaza bombas sönder och samman. Israel fortsätter också med de krigsförbrytelser som byggandet av nya hus i bosättningar innnebär.

I spånga också?


Andra bloggar: Svensson och Trotten om den 15:e majs demonstrationer mot Irak-kriget, Rawia Morra om undermineringen av Al Aqsa-moskéen.

7 kommentarer:

Paolo Pissoffi sa...

Nämen. Gör inte Spånga Bosättning till något fult. Jag är djuuupt förolämpad som den Spånga-bo jag innerst inne är. (Nu utflyttad.)

Hampus Eckerman sa...

Vad är det för något? En heminredningsaffär? Den skrämde mig så mycket att jag inte vågade gå nära.

Paolo Pissoffi sa...

Ja. Det är en herrans massa prylar och grejer. Jag har väl inte direkt hängt där men det är väl rätt populärt bland Spånga-borna.

En annan klassisk spånga-affär är butiken: El & Väskor.

Hampus Eckerman sa...

Kombinationen är ju i alla fall...
...innovativ.

Torkel Wallenstam sa...

El & väskor

http://iloblog.romansson.se/floskelblogg?ShowFile&image=1180035134.jpeg

Rawia Morra sa...

Ja, dessa invandrare och deras språkliga tabbar! :-)

Jag har köpt Molokhiya (en egyptisk grönsak) under namnet Mynta, men jag insåg att det var felöversättning.

Igår köpte jag sådana där rostade frön som jag äter istället för chips. Någon hade översatt deras namn till Vandmelon, på danska! :-)

Men jag skulle nog inte köpa en avokado som heter granat. Där går gränsen!

Hampus Eckerman sa...

Min favorit var en skomakare på Östermalm som hade "kåtpriser". När en journalist frågade honom vad han menade svarade han:

"Ja, kåt, man blir glad liksom!"