2008-03-20

"Otäck tomte" siktad i Argentina

Att trädgårdstomtar inte behöver vara harmlösa människor är sedan länge känt. Men ibland går fördomarna för långt. I England skriver nu tidningen The Sun om en "Otäck Tomte" som terroriserar byborna i General Guemes, Argentina.

The Sun från den 11/3, 2008


Jose Alvarez berättar för The Sun:

"Jag började filma lite med min mobiltelefon medans de andra snackade och skämtade. Plötsligt hörde vi något - ett konstigt ljud som om någon kastade stenar. Vi tittade åt ena hållet och såg att gräset rörde sig. Till att börja med trodde vi att det var en hund, men när vi sedan såg vi denna tomte-liknande figur blev vi rädda på riktigt."

Jose säger att flera andra också sett tomten:

"Det här är inget skämt. Vi är rädda för att gå ut - precis som vem som helst i grannskapet nu. En av mina vänner blev så rädd efter att ha sett den där saken att vi tvingades ta honom till sjukhuset."

Filmen på den argentinske tomten


Här känner jag att jag måste ställa upp för tomtens försvar. I Europa fångas fria tomtar in och kidnappas från sina liv i skogen. De spärras in i trädgårdar där de kläs ut i förnedrande kläder och tvingas posera för allmänheten.

I andra länder försöker tomtarna undvika detta. De rör sig helst på natten och sällan lämnar de sina hem i skogen. Denna tomte har antagligen ljust flytt eller blivit befriad från en trädgård.

Byborna är antagligen inte helt oskyldiga här - frågan är hur många tomtar kan hållas fångna i staden, i trädgårdar eller som inspärrade julprydnader.

3 kommentarer:

Peter sa...

Gud hjälpe oss så dom inte har gått ihop med Mupparna...

Anonym sa...

Argentina?

Lät som chilenare mest tyckte jag, och kanske en mexikan.

Gästarbetare kanske?

Ulrika sa...

Jag tror att tomten också är chilenare...:-)