2008-03-21

USA:s irakiska regering försonar sig med sig själv

Det går inte så bra för Iraks försoningskonferens. Sunnimuslimerna bojkottar den. Sadristerna bojkottar den. Den tidigare amerikanske marionettpremiärministern Ayad Allawis parti bojkottar den.

Återstår för den irakiska regeringen att försona sig med sig själv och med dess roll för att främja den amerikanska ockupationen.


Mer nyheter:

  • USA tycker det är ok att sälja vapen till Kosovo, som inte har någon egen ekonomi. Om de köper vapen är det för att USA eller EU ger dem pengar till det, i pratiken själva beväpnar dem. Men det låter inte lika bra att säga.

Andra bloggar: Anne Björnström och Svensson om Irak, Pastey om Guantanamo

2 kommentarer:

Pastey sa...

"The official said that providing military equipment to Kosovo would improve security relations and engagement with Kosovo, promote security and stability throughout the Balkans, improve Kosovo's capacity to take part in peacekeeping activities, to detect, deter and defeat terrorists, and to deal with humanitarian emergencies."

Hurra! Det är med vapen världen ska byggas! Inte visste jag att vapen hade så många positiva effekter!? Dumma lilla oförstående jag.

Rawia Morra sa...

Så bra att du hinner med lite Irak, Hampus. Visst är det fantastiskt att se al-Maleki hålla tal för sig själv? :-)