2008-03-06

TCO fördömer Israel efter attack mot palestinas fackrörelse

Europafacket, EFS, fördömer nu Israel i ett uttalande:

"Europafackets styrelse fördömde Israels användning av oproportionerligt våld i Gaza som medfört att över 100 palestinier, många av dem civila, dödats. Styrelsen uppmanar Israel att avstå från aktioner som utsätter civila för livsfara, och respektera sina åligganden enligt internationell lag och enligt Fjärde Genevekonventionen. Styrelsen fördömde samtidigt Hamas raketbeskjutning av Israel, som orsaker civila offer och är ett brott mot internationell lag."

Svenska TCO har också haft ett fackligt utvecklingsprojekt tillsammans med PGFTU, vars högkvarter bombades till småsten av israelerna. "Att Israel attackerade och förstörde ett hus som ägs av en av våra systerorganisationer är oacceptabelt", säger TCO:s ordförande Sture Nord som kräver att Israel ska kompensera PGFTU för attacken.

Arabförbundet grunnar nu på om de ska dra tillbaks sitt erbjudande om fred med Israel och Jordanien har avböjt allt energisammarbete med den sionistiska staten.

Samtidigt har judiska vandaler attackerat Hassan Bek Moskéen i Jaffa i Israel. Samma moské utsätts regelbundet för hot och attacker och för två år sedan kastade någon in ett grishuvud inlindat i en palestinaschal på moskéområdet.


Tidningar: SvD, DN och Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte palestiniern som avrättade israeliska barn igår med automatvapen...

Hampus Eckerman sa...

Inte glömt, läs här.