2008-03-04

Och sionistierna fortsätter ljuga om Gazas dödsoffer

Idag försökte ett troll som kallade sig för "Platinaapa" skriva på min blogg med lite fler lögner om de palestinska dödssiffrorna. Uppenbarligen var han en av de kloner som rör sig kring den israelhaveristiska bloggen "TT-kritik". Nu ville han mena att både BBC och CNN skulle ha sagt att "enbart 19 av de 120 dödade var civila".

Lögn naturligtvis, eftersom 26 av de dödade var barn. Och ännu mer lögn när man faktiskt granskar vad BBC skriver. I går t.ex ville BBC inte ge några siffror alls på civila:

"Till en början har de Palestinska offren varit många och medans debatten om hur många av dem som varit palestinska stridande rasar så finns det faktum kvar att många civila, inklusive barn, blivit dödade och skadade."

För att ge en bättre indikation hänvisar BBC i ett senare telegram till den israeliska människorättsgruppen B'Tselem:

"Den sa att av de 106 palestinier som de registrerat fått en våldsam död mellan onsdagen och måndagen, så var minst 54 inte inblandade i våldsamheter och 25 av dem minderåriga." (min fetstil)

Lögn således.

Och det amerikanska CNN då? De har inte angett någon som helst siffra. bara konstaterat att bland de dödade finns civila och barn. Ytterligare en lögn alltså.

Samtidigt fortsätter de israeliska attackerna mot Gaza, ytterligare två palestinier dödades i morse. Och i omvärlden talas det om en "fredsprocess".

En omskrivning för att lämna Israel i fred då de dödar palestinier.Tidigare poster: Här, här, här, här, här, här, här och här.

Tidningar: Sydsvenskan, Aftonbladet, SvD och DN

Andra bloggar: Rawia Morra, Jinge och Paolo Pissoffi

3 kommentarer:

Hampus Eckerman sa...

Platinaapan är en skön lögnare. Nu försökte han påstå att BBC igår skulle ha sagt att majoriteten av alla dödade palestinier tillhörde miliser. Fel.

Igår nämnde de endast ett minimum antal på dödade civilister. Ingen uppgift fanns då på hur många av de dödade som tillhörde miliser.

Lögn och förbannad dikt således.

Pastey sa...

Jag fick också påhälsning från den där apan i min blogg. Det hela är bara sorgligt egentligen. Man förstår inte hur de är funtade.

Hampus Eckerman sa...

Jo, har sett signaturen både här och där, så det är ngn israelfundamentalist som havererar runt på bloggarna.