2008-03-02

Flashback: Israelisk helikopterattack mot Rafah

För den som missade det när det begav sig. Vid denna attack mot en demonstration i flyktinglägret Tel Al Sultan i Rafah dödades 14 personer och 24 skadades. Varning! Om du vet med dig att du är känslig bör du inte titta på denna film!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Med tanke på vad sionisterna har gjort mot palestinierna under alla dessa år av okupation kan man lätt hövda att sionisterna har förbrukat rätten att finnas där.

Sen "vår" media bevakning av vad som sker i Palestina är skamlös! Man skäms att man är Svensk och Europe :-( . Att inte tala om våra ryggradslösa politiker.

Hade Palme levat så hade det varit anorlunda...

Pastey sa...

Vansinne. Du borde kanske skriva en varning på den bloggposten också. Jag orkade inte se hela!:(

Hampus Eckerman sa...

Sorry Pastey, ska fixa.

Rawia Morra sa...

Hampus,

Jag kunde inte se filmen. Är den bortplockad?

Hampus Eckerman sa...

Fungerar för mig fortfarande, men hade problem med den igår.

Anonym sa...

Ja, jag missade när det begav sig. När skedde det egentligen? Jag hittar ingen uppgift. Jag reagerade väldigt starkt mot ett så exempellöst jävla övervåld.Här har man förr klagat över att det har förekommit batonger mot svenska demonstranter... Såvitt jag kunde se var inga demonstranter beväpnade så dom kunde utgöra "ett hot" mot Israel. Eller har jag fattat alltihopa fel?? Uffe

uffelarson sa...

Ja, jag hade missat detta. Det var det grövsta på länge. När skedde attacken, och vad var det egentligen för demonstration som kunde utgöra ett så allvarligt "hot" mot Israel? Ett mera tydligt exempel på övervåld är svårt att hitta !
Uffelarson

Hampus Eckerman sa...

Det var den 19:e Maj, 2004, i en demonstration mot Operation Rainbow. Inget våld från palestinsk sida förekom. Det visar på hur Israelerna behandlar icke-våldsaktioner från palestinsk sida. Här är en BBC-artikel om det hela.