2008-03-15

Columbus seglade till amerika för att förgöra Islam?

Rod Parsley, som den amerikanske presidentkandidaten John McCain utropade som sin själslige rådgivare för tre veckor sedan, vill starta ett kristet religionskrig mot Iran för att förgöra den "falska religionen". Times Online skriver:

"Ledaren för megakyrkan på 12 000 medlemmar, Mr. Parsley, har skrivet flera böcker som redovisar hans fundamentalistiska åsikter, inklusive boken Silent No More från 2005. Mr. Parsley kritiserar homosexuella, abortförespråkare, nöjesindustrin och libertarianer för att dra uppmärksamheten från det upplevda hot muslimerna utgör mot USA."

Den muslimska guden anklagas för att vara en "demonisk ande" och Parsley förespråkar ett "krig mellan Islam och den kristna civilisationen". Parsley skriver i sin bok Silent No More:

"Jag vet att detta uttalande kan verka extremt, men jag väjer inte för dess implikationer. Faktum är att Amerika grundades, delvis, med intentionen att se denna falska religion förgjord och jag tror att den 11:e september var denna generations kallelse till vapen som vi inte längre kan ignorera."


Rod Parsley är inte den enda som vill starta religionskrig. En politiker från Israel har just förbjudits inträde till Storbrutannien. Moshe Feiglin, en av kandidaterna som ordförande för Israels högerparti Likud, förbjöds enligt The Telegraph inträde till Storbritannien eftersom han utnyttjade sin position till "att framföra åsikter som skulle uppvigla och provocera till att utföra grova brott och också till att fostra ett hat som kan leda till våldsamheter mellan samhällena i Storbritannien".

Bland de åsikter Feiglin framfört är nödvändigheten att starta ett "heligt krig" mot Islam, att bygga en Synagoga på platsen för Klippmoskén i Jerusalem, Islams heligaste plats. Israel har också hotat med nya massiva attacker mot Libanon om Hizbollah skulle hämnas det israeliska lönnmordet på en av deras ledare.Andra bloggar: Svensson och Det Progressiva USA

7 kommentarer:

Ida D. sa...

Ja, ju mer tiden går, ju mer man hör olika röster hit och dit som talar om krig mot islam globalt & muslimer generellt. I början försökte man gömma eller slå in i en glittrande paket - politisk retorik.
Nu, blev man mer o mer öppen och rak på sak. Jag tror att man är mycket medveten om att väst är mycket skyldig till muslimerna, enbart om man ska tänka på naturresurser som man suger dagligen från deras länder.
Sen, kolonialism, ockupationer, bombningar, etc...
Pga den här skulden, är man medveten om att HÄMND kan vara en instinktiv handling. I så fall, vill man förhindra att muslimer slår tillbaka genom att man pekar ut muslimer generellt som skyldiga.
Enligt islam, vet jag att det är mycket viktigt att ha tålomod. Jag tror att muslimer ska lida länge tills dom får nog. Jag tror att toppen av isberget kan bli just detta att man sanerar bort Aqsa moske! Då är det kört.

magnus sa...

Du skriver inte att den islamiske självmordsbombaren på bilden, Mama Reem, var dömd för att ha varit otrogen i sitt äktenskap och hade att välja mellan att begå självmordsdåd eller dömas till döden.

Att döda civila och att befria människor frpån en diktator som dödar civila är även olika saker.

Peter sa...

Så, i ena ringhörnan i det amerikanska presidentvalet har vi en gubbe som vill fortsätta kriget mot islam. I den andra har vi Obama, vars politiske mentor är "ryssofoben" Zbigniew Brzezinsky som kom upp med idén att beväpna muslimska krigare till tänderna för att lura in Sovjetunionen i "den afghanska fällan". Trevliga alternativ där. Fast Diebold väljer väl ändå åt amerikanerna i slutändan...

Hampus Eckerman sa...

Magnus, varför skulle jag skriva något som jag aldrig hört talas om och som antagligen inte är det minsta sant?

Annars kan jag hålla med dig att det är en sak att döda de som slås för en amerikansk diktatur i Irak och en annan delta i det amerikanska folkmordet på irakierna.

Hampus Eckerman sa...

Såg just att den magnus som skriver också är den som ligger bakom den islamofobiska bloggen "Magnus Orerar". Så här beskrivs bloggen av Expo:

"Drivs av en Magnus Andersson. Menar att Europa är på
väg att islamiseras och att det pågår ett kulturkrig mellan
islam och yttrandefriheten."


Så hans kommentarer släpps givetvis inte in. Särskilt som han ljuger. Han skickade med tre källor som skulle styrka hans kommentar om Mama Reems otrohet. Ingen av dem nämner något sådant. Sedan länkade han till en undersökning helt och hållet motsägs av den brittiska undersökningen som precis blivit färdig.

Lögner, lögner, lögner.

Anonym sa...

Muslims Against Sharia call on Senators McCain and Obama to cut all ties with their racist, Islamophobic, and anti-Semitic supporters.

McCain: http://muslimsagainstsharia.blogspot.com/2008/03/mccains-spiritual-guide-destroy-islam.html
Obama: http://muslimsagainstsharia.blogspot.com/2008/03/racist-congregation-cheering-racist.html

Hampus Eckerman sa...

Och för den som undrar vad det är för galningar som skriver ovanför så är det en pro-israelisk judisk grupp som låtsas vara muslimer.

Läs mer om det här.