2008-02-29

Krigarprinsen "Harry Nazisten" dödar infödingar

För några dar sedan skrev jag om hur kvinnornas situation var värre än någonsin. Krigssituationen efter den amerikanska invasionen gjorde att fattiga familjer tvingades sälja sina barn till slaveri och sexuellt utnyttnande.

Idag skriver The Guardian om hur det amerikanska kriget håller på att förloras:

"Efter sex år av USA-lett militärt stöd och miljarder av brittiskapund i hjälp [10-tals miljarder kr] så "förfaller" säkerheten i Afghanistan och presidenten Hamid Karzais regering kontrollererar mindre än en tredje del av landet, tillstår amerikas översta underrättelseofficer.

Mike McConnel vittnade i Washington om att Karzai kontrollerar ungefär 30% av Afghanista och Talibanerna 10% och att resten är under olika stammars kontroll."

Att Löjtnant-General Michael Maples, chef för Defence Intelligence Agency (DIA) konstaterade också att de områden som låg under "stammkontroll", en omskrivning för lokala krigsherrar, i grund och botten ligger helt utanför central kontroll:

"Stammområdena förblir i stort helt ostyrbara och, som sådana, kommer de fortsätta förbli vitala fristäder för al-Qaeda, talibanerna och en bredare regional extremism."

Britterna däremot verkar mest stolta över att äntligen ha en riktig krigarprins som vet hur man slaktar infödingar. Prins Harry, som tidigare glatt dök upp utklädd till nazist vid ett socitetsparty för "Kolonialister och infödingar" har den senaste tiden befunnit sig i Afghanistan. Tidningen The Sun är alldeles till sig av förtjusning över prinsens medhjälp i blodsutgjutelsen:

"Den unga löjtnanten dödade upp till 30 av fienderna vid sin tur vid fronten genom att dirigera minst TRE flygattacker."

Frågan är Prins Harry, eller Harry Nazisten som han också kallas, gjorde det i nazistisk eller brittisk uniform? De blir allt mer lika varandra.Läs mer: DN, DN2, SvD och Aftonbladet

7 kommentarer:

Rawia Morra sa...

Ja, Guuuud, den bilden hade jag glömt!

Vilken hemsk dag det har varit!

Hampus Eckerman sa...

Här är några mer otäcka bilder när han hånglar med någon brud som också är iklädd naziuniform. Tämligen kinky, men jag antar att det brittiska kungahuset är hyfsat depraverat.

Ida D. sa...

Alla kungar gick i krig och var jägare på människor, ibland för nöjes skull. Speciellt kungfamiljen från England. Det är väl tråkigt att skjuta mot vanligt skyttmål, svart-vita cirkel...
Det är av större betydelse att skjuta på människor istället och uppleva allt detta på riktigt.

Harry Flaker sa...

I Storbritannien kan man - liksom i USA - uttrycka längtan efter att få delta i krig - precis som Harry gjort - utan att chockera folk. Vad det handlar om? Inte vet jag! Något slags manlig initiationsrit, kanske. Och nostalgi för den viktorianska - koloniala - eran.

Anonym sa...

"Den unga löjtnanten dödade upp till 30 av fienderna vid sin tur vid fronten genom att dirigera minst TRE flygattacker."

Helt fantastiskt citat.

Micke sa...

Jag tycker fortfarande det mest fascinerande med Harrys val Afrika Korps-uniform till maskeraden är hans ursäkt till varför valet föll på just den, "SS-uniformerna var slut hos uthyraren".

Hampus Eckerman sa...

Micke, den var ny för mig!