2008-02-10

Hatarna i Hebron

Jinge tipsar om ett TV-program på måndag (11/2), 20:00. SVT skriver på sin hemsida:

"För de palestinska skolflickorna på Cordobaskolan i staden Hebron på Västbanken är det omöjligt att inte påverkas av den israeliska ockupationen. Skolan ligger nämligen omringad av militära posteringar, taggtråd och religiösa israeliska bosättare. Skolvägen har blivit en förnedringens väg.
[...]
För Leila är det vardag att bli utsatt för stenkastning. I filmen ska hon tillsammans med sin kompis Majd plocka aprikoser från ett fruktträd, då israeliska soldater dyker upp och hotar dem med skarpladdade vapen. Leila och Majd förbjuds att plocka sin frukt eftersom den israeliska armén har minerat marken vid fruktträden."


14 kommentarer:

michael.di sa...

Intressant bild. I Israel är överväldigande majoriteten av våldtäckter där parterna är arab och jude en arabisk man och judisk kvinna.

Varför står det förästen på engelska?

Hampus Eckerman sa...

Det förvånar mig inte alls att du tolkar allt sånt här i rastermer, Michael. Liksom de bosättare som klottrat denna grafitti. Varför det står klottrat på engelska får du åka till Hebron och fråga runt om.

pia sa...

Michael di, exakt var hämtar du dina siffror från? Vet du, i somras träffade jag fyra palestinska psykologer som jobbar på Västbanken. De rapporterade om upprepade våldtäkter som israeliska soldater hade utsatt arabiska kvinnor för, t.ex. i Jerusalem. Jag var väldigt naiv och frågade om de inte kunde anmäla brotten? De skakade på huvudet och sa att jag har mycket att lära mej. Inga soldater blir ändå fällda, det bara händer inte, sa de. Så jag tror att det kanske finns ett visst mörkertal där i din statistik.

michael.di sa...

Pia

Faktum är att det knappt finns ett enda dokumenterat fall av våldtäckt gentemot palestinska kvinnor av israeliska soldater.

De kanske glömde berätta för dig men om en palestinsk kvinna skulle bli våldtagen skulle hon bli mördad av sin släkt. Gäller oavsett om det är en palestinier eller israel som våldtar henne.

michael.di sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
michael.di sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hampus Eckerman sa...

Där gav du bra vatten på Pias kvar, Michael, när du sa att det knappt fanns ett enda dokumenterat fall då israelerna brytt sig om att ta upp fall om våldtäkter på palestinier.

Hampus Eckerman sa...

Annars, Michael, visar du naturligtvis den klassiska israeliska metoden. Undvik helt att försvara handlingarna i Hebron, försökt kvickt som attan byta ämne, ta gärna upp något helt ovidkommande.

Jag tog därför bort dina länkar och sidospår. Vill du diskutera filmen om Hebron eller graffitin är du välkommen att göra det här. Vill du tjoa om annat får du göra det i egen bloggpost på egen blogg.

Din rasism klarar jag mig utan.

michael.di sa...

Men det begås inga våldtäkter mot Palestiner! Var är er oberoende källa? Vad säger amnesty och Human Rights Watch!?

Palestinerna är fantasiska på att fabricera osaningar som sedan gladeligen sugs upp av israelhatare. En av de mest komiska jag snappat upp på senaste tiden är kärnavfallet som grävs ner nära palestinska samhällen. Med tanke på Områdets litenhet och hur grundvattnet rinner så skulle man i sådanafall förgifta sig självt :). Men nu handlar konflikten om "tro" och inte fakta. Så massvåldtäckter, massakrer och läckande reaktorer kommer vi få höra mer om..

Hampus Eckerman sa...

Sluta tramsa dig med ovidkommande saker, Michael. Blogginlägget handlade om Hebron och bosättarna där som trakasserade palestinier. I vanlig ordning försöker du bara byta ämne.

Vill du skriva om Hebron, gör det. Våldtäktsdebatten, som tidigare skrivits om av Ben-Gurion, Ilan Pappe och Benny Morris och Amnesty kan du skriva om någon annanstans.

Är du verkligen intresserad av hur palestinska kvinnor har det rekommenderar jag boken Women and the Israeli Occupation som också beskriver hur israeliska soldater våldtar palestinska kvinnor i samband med husundersökningar.

michael.di sa...

Vilka fantastiska källor!

Palestine encylopedia (trovärdighet noll) Illan Pappe (känd för att fabricera historia), Benny Morris (även han avslöjad med att fabricera fakta). Dock är det intressant det den senare skriver: Under ett helt krig med tusentals dödsoffer och fördrivning av hundratusentals människor sker ett dussintal våldtäckter! Vad står det om våldtäckter under nuvarande ockupationen? Amnsestysidan handlar om trafficking. Boken du länkar till skriver INTE att israeliska soldater våldtar palestinska kvinnor!

Du har alltså inte kunnat presentera en enda källa om våldtäckter under israeliska ockupationen. Alla sådana här lögner sprids med ett enda syfte: Att avhumanisera israeler och legitimera våld. Hur var det nu med kärnavfallet som Israel gräver ner?

michael.di sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hampus Eckerman sa...

Michael, gå och lägg dig. Du har fått länkar där kvinnor berätter om hur de blivit våldtagna. Du har fått källor som beskriver hur armén våldtagit. Du har fått källor som berättar hur Israel är känt för att lägga ned våldtäktsfall.

Sedan börjar du tjoa om kärnavfall som jag inte sagt ett ord om och om fan óch hans moster. Snart kommer du tjoa om att alla araber är mördare, våldtäktsmän och att jorden är platt och israel är ett föredöme för världens nationer. Allt detta före ett inlägg som handlar om israelisk rasism i Hebron.

Gå och lägg dig. Håll en monolog för ett murmeldjur som orkar med dig.

michael.di sa...

Kan du visa mig i dina länkar var det står att palestinska kvinnor blir våldtagna nu under ockupationen?

Lögnerna och demoniseringen fortsätter..