2008-02-05

Libanon och Egypten ska hjälpa till med krigsförbrytelser menar USA och Israel

USA planerar att "lösa" det palestinska flyktingproblemet genom att bryta mot de FN-resolutioner som ger palestinierna rätten att återvända. Istället är tanken att palestinierna i Libanon ska få bli libanesiska medborgare mot att 30% av landets utlandsskulder avskrivs. Skulderna har skapats av den USA-stödda Hariri-regimen för att bygga upp stora delar av Beirut som Israelerna senare bombat sönder. I praktiken ska alltså Libanon lösa Israels flyktingproblem utan att ha fått något för det.

På samma sätt har Egypten fått ett liknande israeliskt-amerikanskt erbjudande (arabiska). Det förslaget har handlat om att låta 800 000 palestinier bosätta sig i Sinai istället för i sitt hemland. Egypten har avslagit förslaget.

Både USA och Israel har utövat starka påtryckningar på Egypten för att acceptera krigsförbrytelsen det innebär att inte låta flyktingarna återvända. Den amerikanska kongressen har dragit ned det militära biståndet till Egypten med 100 miljoner dollar, enligt Egypten efter israeliska krav. I gengäld hotade Egypten att upphäva det egyptiskt-israeliska gränsavtalet och stoppa allt utbyte av säkerhetsinformation.

Israel fortsätter att attackera Egypten för säkerheten i Israel efter att Hamas öppnat gränsen till Egypten. Sedan tidigare är det dock ett välkänt faktum att mycket vapen också säljs av korrumperade israeliska soldater.

Och för att bevisa sin fortsatta humanism tänker Israel riva Al Omari-moskén i byn Umm Tuba för att den "byggts utan tillstånd". Moskén byggdes för över 700 år sedan.

Samt det vanliga mördandet av bedjande muslimer förstås.

Israeliska soldater berättar om ockupationen

1 kommentar:

Rawia Morra sa...

Under sitt senaste långa intervju sa Nasrallah: "Den största konflikten mellan oss och den sittande regeringen är de palestinska flyktingarna. Man vill ge dem libanesisk medborgarskap. Det vill inte vi! Vi tycker att de ska hem! Det kommer vi aldrig någonsin att gå med på. Vi kommer aldrig att sälja palestiniernas rätt att återvända."