2007-12-01

Malmö-jihadist sprider myter om "Myter"

Jihadisten i Malmö är i gång igen, denna gång förnekar han hela det palestinska folkets existens. Under rubriken "Myten om "Palestina"" väljer han att publicera delar av en 30 år gammal intervju med Zahir Muhsein som beskrivs som medlem av PLO:s Exekutivkommitté.

Nu kan vi väl utgå från att Malmö-jihadisterna inte själva sitter och läser 30 år gamla tidningar. Nej, den här har han plockat från amerikanska siter, vanligvis israeldyrkande och islamofobiska, så som t.ex Jihadwatch. Muhsein påstås enligt dessa siter ha sagt:

”Det palestinska folket existerar inte. Skapandet av en palestinsk stat är bara ett sätt att fortsätta vår kamp mot staten Israel för arabisk enighet. I verkligheten finns det ingen skillnad mellan jordanier, palestinier, syrier och libaneser."

Det kan dock vara intressant att veta att Mohsen var en palestinsk ledare för As-Sa'iqa-faktionen av PLO. Denna var helt och hållet skapad och kontrollerad av Syrien. 1970 skeddes stora utrensningar i organisationen i samband med att Hafez al-Assad tog över makten i Syrien och hela toppskiktet byttes ut mot lojalister till Assad. Det var då som Muhsein blev utsedd till ledare och han kan främst ses som ett språkrör för al-Assad. Det styrande syriska baath-partiet använder sig av samma flagga som Palestina och det är inte underligt att den gruppen väljer att försöka förneka en palestinsk identitet för att istället framför en arabnationalistisk.

1976 slängdes organisationen ut ur PLO för att den framförallt hyste lojalitet till Syrien och inte till palestinierna. Arafat och Assad var då i öppen strid. Organisationen blev dock återansluten senare samma år, men under denna tid lämnade palestinerna rörelsen en masse. Det är under denna period som Muhsein påstås ha fällt det ovannämnda citatet. Muhsein blev mördad 1979 och efter det fortsatte attackerna från organisationen mot PLO.

Historiskt sett har Syrien ofta inkluderat hela Israel/Palestina och också Libanon och delar av Jordanien i vad som kallas Biad al-Sham, Större Syrien. Muhseins uttalanden ligger i linje med den Syriska-regimens anspråk på både palestinsk och libanesisk mark. Idag pågår ju stora inbördesstrider i Libanon just mellan Syrien- och Israel-lojalister.

Att använda Syrien som källa för att ett palestinskt folk aldrig skulle ha funnits blir pinsamt. Fråga gärna Syrien vad de tycker om Israel.


6 kommentarer:

Jinge sa...

Man ska inte bry sig om Hans C Pettersson alls tycker jag. Men det är svårt att låta bli eftersom hans syn på verkligheten är så extrem. Personligen anar jag att det finns djupgående störningar som tar sig dessa uttryck, fast själv skulle jag aldrig länka till honom då jag spyr min galla. Varför ge hans ”blogg” mer rankingpoäng?

Hampus Eckerman sa...

Ranking och ranking, mest fundamentalister som läser där och de bryr sig inte om ranking. Bara bra att mer vanligt folk ser bloggen och förstår vilka tokstollar som finns ute i världen.

Pasquale sa...

Stort tack för den här. Jag har alltid undrat vad som är sant och inte sant med arabiska källor som förnekar att det finns palestinier.

Per sa...

Utomordentligt värdefullt inlägg.

Det där citatet stöter man ju på titt som tätt - självfallet befriat från varje slags kontext. Och den som läser det här inser naturligtvis varför.

Hampus Eckerman sa...

Tack Per och Pasquale, kände samma sak som ni.

Ida D. sa...

Vad elak du är Hampus! :o)
Måste du gång på gång såga Hans C Pettersson till fötterna..?! :o)

Därför är det många som klickar på dina länkar som finns på min blogg. Väldigt intressant att det är dom flesta från Israel.

PS! Mycket bra artikel. Värdefull! Hit ska jag återvända för att "råna dig" på massor av värdefulla länkar & info.
mvh / Ida D.