2007-12-22

Är det fel att stjäla?


Mer nyheter:

  • Israels presiden Shimon Peres ber om ursäkt för att landet 1956 massakrerade 48 stycken obeväpnade palestinier isamband med att man gick till anfall mot Egypten. Alla soldater inblandade slapp straff.

  • Jultomten fortsätter att demonstrera mot den israeliska apartheid-staten.

  • Antalet konflikter i världen har slutat att minska. Orsaken är tills stor del att USA börjat stödja och starta fler konflikter som de i Afghanistan, Irak och Somalia.

4 kommentarer:

Ida D. sa...

Tomte i demonstration mot ockupation gillade jag mest!
Super bra! :o)
Heja tomteeeeee....! :o)

Hampus Eckerman sa...

Jupp, tomten är en fin kille! Verkar göra mycket bra saker.

Ida D. sa...

Och den andra nyhet, angående israeliska soldater som gick undan utan att vara straffade för massaker...
Ja, INGEN av israeliska soldater har någonsin straffats.
Och dom kan gå undan så länge ockupation existerar. Som sagt många gånger, har man inte rätt att plocka upp krigsförbrytare till Haag medan konflikten pågår.
Jag tror att just detta är orsaken att man vägrar upphöra ockupationen.
Den dag ockupationen upphör, vet man att Haag kommer att kasta nätet och plocka upp massor av israeliska soldater, höggt uppsatta inom politiken & inom IDF.
I fallet att det blir mer än 40% av statens regering och myndigheter - då ligger landet i risk zon att uppropas i undantags tillstånd, blockerad totalt tills rättsprocesserna avslutas.
(Det kan pågå i flera år)...
Det kan orsaka kolabs i hela systemet, så därför vägrar man upphöra ockupation.

Men israelisk folk pumpas hela tiden med propaganda "Vi är hotade till utplåning, så därför måste vi vara ockupanter"...

Hampus Eckerman sa...

Nja, faktiskt är att israeliska soldater faktiskt fälls ibland. Vanligtvis gällande mindre företeelser, aldrig i de stora händelseförloppen och oftast för att en brinnande eldsjäl lyckas driva fram det.

Men nog sker det. Här nyligen t.ex. fälldes några israeliska soldater för brutalitet när de misshandlade en palestinier till döds. De blev dock frikända för dråp.

Annars tror jag du delvis kan ha rätt gällande Haag, men jag tror man skulle kunna utverka någon sorts immunitet där, så det lär knappast vara huvudskälet.