2007-12-20

Snälla Tomten: Bomba oss inte

I östra Baghdad firar barnen jul. Karrar Haider, 10 år gammal, säger till tomten:

"Jag har bara en önskan till Jultomten. Snälla, ordna fred till mitt land. Stoppa bomberna så jag kan leka med mina vänner igen."

Barnen i al-Abtikar i östra Baghdad får presenter av Tomten


För två år sedan vågade inte jultomten uppträda utan sin förklädnad som 48-årig klosteradministratör. Nu är det lite säkrare, så nu vågar tomten fira både jul och Eid, den muslimska högtiden. Tomten lyckades hålla sitt besök hemligt för de 2800 eleverna i al-Abtikar skolan med hjälp av de nunnor som agerar lärare. Skolan består av både kristna och muslimer.

Och vad har tomten själv för önskan i år?

"Jag vill berätta för hela världen att kristna och muslimer i Irak är bröder som vi brukade vara tidigare. Att både den kristna och muslimska helgen sammanträffar är ett tecken från den heliga Guden att vi alla är en del av hans skapelse, att vi ska hålla ihop och att inget ska dela oss."

Mer nyheter:

  • Fler och fler kvinnor rapporterar att de blivit våldtagna när de jobbat för amerikanska legosoldatsfirmor i Irak.
  • Israel planerar ytterligare en stad på stulen mark, denna gång för 10 000 bostäder.

  • Syrien säger att de tackade nej till kärnvapen 2001: "Vid början av 2001 lämnade någon över ett brev till oss från en viss Khan. Vi visste inte om brevet var genuint eller en förfalskning från Israel för att lura oss i en fälla. I vilket fall så avböjde vi. Vi var inte intresserade av kärnvapen eller en nukleär reaktor. Vi mötte aldrig Khan." Abdul Qadeer Khan var mannen bakom Pakistans kärnprogram.

  • Är detta årets citat?

" - Don't tase me bro", sagt av en student innan en polis sköt honom med taser, en bedövningspistol, när han redan hade handklovar på sig och var nedbrottad. Det hela skedde vid en föreläsning av senatorn John Kerry.

Inga kommentarer: