2007-12-17

Storbritanniens rasistiska israelpolitik

Bloggaren al-Andalus tipsar mig om att den brittiske utrikesministern David Miliband påstås ha besökt sina religiösa släktingar i bosättningarna på den ockuperade Västbanken. Miliband själv förnekar allt sådan, själv har han minsann endast ätit middag i Tel Aviv. Miliband är dock inte en total israeldyrkare. När Israel försökte bomba Libanon tillbaks till stenåldern år 2006 var Miliband en av de som till slut protesterade mot Tony Blairs godkännande av bombningarna.

Just nu är annars den brittiska politiken fanatiskt israelvänlig. Gordon Brown, premiärministern, har förklarat sig som beskyddare åt JNF, den Judiska National Fonden. JNF är en uttalat rasistisk organisation som äger stora delar av den mark som stals från palestinierna vid deras fördrivning 1948. JNF har i stadgarna att icke-judar aldrig kan tilldelas land från fonden.

Oppositionsledaren David Cameron har gått ännu längre. Genom att förklara sig som sionist har han tagit direkt ställning mot alla icke-judar som bor inne i Israel. Extra fanatisk blir han när han säger att Israel inte ska göra några som helst eftergifter vid en fredsuppgörelse.


En kultiverad Gordon Brown petar sig i näsan

I detta läge väljer israeliska diplomater att starta en aggresiv ny kampanj i brittiska medier. De ska arbeta för ett brittiskt kungabesök till Israel, trots att det brittiska hovet börjar se kampanjerna som rena trakasserierna. Dessutom ska medierna övertygas om att sätta in de israeliska övergreppen i en ny "kontext". Ett problem är, som Jewish News Weekly skriver, att israelvänliga judar är centrala aktörer i de brittiska finansskandalerna. Mer om det har jag skrivit här.


Mer nyheter:

Inga kommentarer: