2007-12-15

Israelisk TV om palestinier

Enligt McClatchy är Israelisk TV lika rasistisk som landet:

"Nyligen fann en agenda-studie att Israeliska TV-stationer, inkluderande Kanal 2, i princip inte anställer några israel-araber. Nyhetsprogrammen ägnar endast 1% av sin tid åt israel-araberna, en grupp som utgör 20% av landets invånare. När araberna dyker upp i nyhetsprogrammen presenteras de för det mesta som hotande."
Vad är då lösningen? Jo,uppenbarligen att göra en israel-arabisk Cosby-show om palestiniernas liv. De två första programmen i serien "Arab Work" har setts av 22% av de israeliska hushållen. Siffror på hur många av dem som är judar och hur många som är palestiniern saknas dock.

Att anställa fler palestiniern tycks fortfarande vara tabu.

Från Israelisk TV om Yassir Arafat

Mer nyheter:

  • USA betalade 32 míljoner dollar (210 miljonor kronor) för en militärbas som aldrig byggdes.

  • 85% av Basras invånare menar att Storbritannien hade en negativ inverkan på området och 56% tror att den brittiska närvaron ledde till mer våld från miliserna. Endast 2% av invånarna trodde trupperna haft en positiv inverkan.

  • Chefredaktören för den kurdiska tidningen Owena menar att de nya kurdiska lagarna i norra Irak kommer att "sända journalister i fängelse, förbjuda tidningar och tillåta skandalösa böter under blandade svepskäl".

  • Irak levererar nu mer olja än man gjorde innan kriget.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Några siffor på hur många palestinier som såg det här?

http://www.youtube.com/watch?v=gi-c6lbFGC4

Din blogg är verklgien ett skämt. du tror att israelerna som folk är hjärtlösa rasister medan palestinierna är antirasistiska änglar.

Fattar du hur omfattande rasismen är i arabvärlden?

Hampus Eckerman sa...

Jag tolkar det som att du tycker det är bra att rasismen är stark i det israeliska samhället, eftersom du inte säger emot det.

Jag antar att det är därför du är anonym också, rasister vill sällan stolta med sina åsikter under eget namn. Vore det inte bra om du tog avstånd från israelisk rasism?