2007-11-30

Carola - Sund och frisk med lite smisk

Läser i en blogg-kommentar av Anna Wester att Carola på något märkligt vis anser att Betlehem tillhör Israel. Aftonbladet bekräfter hennes förvirring:


"Carola är Israel-frälst. Nu vill hon att hennes fans också ska bli det. Genom en pilgrimsresa – arrangerad av henne själv. Sveriges schlagerstjärna nummer ett har varit i Israel över tjugo gånger. Carola Häggkvist, 41, bjöds in första gången 1983 av israeliska turistbyrån. Just nu är hon i landet för att spela in en musikvideo och fota omslaget till sin nya skiva ”Jul i Betlehem 2”.
Hon vill att fler svenskar ska upptäcka landet.
– Man skulle anordna en pilgrimsresa hit – för den närmaste publiken. Det vore någonting, säger Carola. Inspelningar har skett på Västbanken. "


Både Carola och Aftonbladet tycks ha missat att det inte är i Israel hon skött sina inspelningar utan i Palestina.

Själv har jag väl inte brytt sig så mycket om Carola sen hon slutade att spela med hårdrocksbandet Standby i början på 80-talet. Jag minns hur sexig hon såg ut i läder och nätstrumpor när hon gjorde reklam för sin hårdrocksskiva i tidningen Okej. Och skivan, om än dåligt mixad, var extremt bra. Carolas röst passade perfekt till hårdrocken.


Carola med hårdrocksbandet Standby


Det var först efter som Carola blev frälst och samband med det knäpp. För den som inte riktigt inser hur knäpp hon verkligen blev kan det vara intressant att lyssna på en inspelning från Livets Ords-väckelsemöten som de senare sålde på kassett. Carola talar i tungor under vad hon kallar för en befrielsebön:


"– Ditt kött. Vad står det? Det står att vi ska korsfästa vårt kött!
– (sång) Det är underbart med korrigering. Det är underbart med auktoritet. Det är underbart med gudomlig auktoritet.
– Åååååå, det är underbart!
– Jag vill säga, Gud, bara skär av de här döda kvistarna på mig, skär av dom, skär av dom! (hulkande ljud)
– Hur ser Gud att du har ett rätt hjärta? Genom att du säger nej! Genom att du säger nej till lathet. Genom att du säger nej till uppror. Genom att du säger nej till självmedömkan!
– (olika skrik) Ääääää! Äääiiiiiiäääääää! Iiiiiiiäääää! Iiiiiäääääääää. Iiiiäääääää!
– Säg nej till självmedömkan! Iiiiiääääää!
– Säg nej till det. Låt det komma ut! Uää! Uh! Uh! Uh! Uh! Uöööh! Uööh! Låt det komma ut! Det är allvar!"




Carola talar i tungor i Livets Ord - från "100 höjdare"

Inspelningen var länge en hit på mindre radiostationer och på musik-klubbar typ Sunkit, men fick sitt stora genomslag när den spelades upp i TV-programmet "100 höjdare".

Det var i samband med det som Carola blev Israel-frälst, vilket kanske förklarar hennes märkliga skrikanden ovanför. Israelvännerna har ju aldrig varit kända för sin rationalitet. I 1991 åkte Carola till Israel för att göra hyllningsvideon "Salute to Israel" för apartheid-staten.

Salute to Israel från 1991

Många Israelvänner har genom tiden visat sitt stöd till Livets Ord och dess extrema syn på världen. Där återfinns bl.a den tidigare israeliska premiärministern Benyamin Netanyahu, rabbinen Robert Wolkoff från judiska församlingen i Göteborg och flera av israels ambassadörer i Sverige. Carola var också med på Livets Ords Israel-resa i februari i år.


En annat minne av Carola jag har är från TV-programmet Lorry när man växlade bilder på en religiös konsert med Carola samtidigt som man visade en kvinna som smiskade ett litet småbarn. Till detta visade man texten "Sund och frisk med lite smisk".

Orsaken till detta var att församlingen Livets Ord hade förklarat sitt stöd till användadet av aga mot små barn. Studentorkestern Wijkmanska Blecket skrev en låt om det hela:


"Smisk och spanking lärs det ut i skolan givetvis
ty djävulen ska drivas ut och det görs bäst med ris
Och på dagis bankas det sen vett uti dom små
som ännu inte tillbaka kan slå"

DN berättar om hur Livets Ord ljuger om agan:


"Carina Jarlsbonde vet. Hon var tidigare pastor i en trosrörelseförsamling. När hon bodde i Uppsala frågade hon rektorn för Livets ords grundskola om aga och fick svaret att det inte förekom, "men hade det förekommit skulle vi aldrig ha erkänt det"."

Idag tror jag de flesta är eniga om att om det är någon som behöver smisk så är det Carola - eller möjligtvis Ulf Ekman, Livets Ords ledare.

Carola känner självmedömkan


Mer nyheter:


Bränn Fredrik Reinfeldt på bål!

I Sverige är det inte många som känner till vem Guy Fawkes var, även om antalet har ökat sedan filmen "V for Vendetta" släpptes. Guy Fawkes försökte i början på 1600-talet spränga det brittiska parlamentet i luften och hade för det syftet lyckats smuggla in 36 tunnor krut. Planen misslyckades, men Guy Fawkes är fortfarande känd som den siste hederlige mannen som gick in i det brittiska parlamentet. Med Thatcher, Blair och Brown i minnet känns det inte alltför långsökt. Varje år den 5:e maj firar britterna hans försök genom att tända stora brasor och tända eld på dockor föreställande Guy Fawkes.

Guy Fawkes

I Pakistan valde man istället att bränna dockor på Fredrik Reinfeldt. Det kan kan kännas lite tyket eftersom det enda Reinfeldt försökt spränga är opinionssiffrorna för moderata samlingspartiet, även om han tycks ha lyckats rätt så väl där. Orsaken tycks dock ha varit den illasinnade Muhammed-hunden som gjordes av konstnären Lars Vilks.

Nu har tidskriften Re:public Service insett hotet mot yttrandefriheten och skriver:

"Vikten att ta ställning för yttrandefriheten har noga understrukits i svenska medier allt sedan debatten om muhammedkarikatyrer och rondellhundar tog fart. Att våga publicera även sådant som vissa upplever som obehagligt, stötande eller kränkande är en viktig fråga.

Re:public Service-redaktionen har därför beslutat sig för att inte backa i fråga om publiceringen av Reinfeldt-dockan."

Eftersom jag själv publicerade bilden på rondellhunden känner jag att jag måste, för att använda Re:public Services ord, "göra min plikt som knonsekvensneutral publicist". Därför har jag tagit Re:public Service beskrivning av hur man gör en Reinfeldt-docka och omvandlat den till lämpligt webformat. Här nedan följer instruktionerna.

1. Skriv ut följande mall i lämplig storlek.


2. Rita av mönstret två gånger på en bit tyg. Klipp ut.


3. Du ska nu ha två likadana tygprofiler.

4. Sy ihop de två sidorna med varandra. Fyll med tidningspapper.

5. Skriv ut Reinfeldts ansikte och skjorta.

6. Limma fast Reinfeldts ansikte och skjorta.



7. Nu är dockan klar och färdig för användning.


Själv var jag ju lite skeptisk redan till bilden på muhammedhunden, så jag kan nog säga att jag inte är särskilt förtjust i att man bränner dockor av landets statsminister. Reinfeldt lär nog inte heller bli så lycklig och kommer säkert se ännu ledsnare ut än han redan gör. Den där sorgsna, lite vemodiga blicken kommer blicka mot oss i TV-rutorna med den oställda frågan: "Varför gör ni så här?".

För de riktiga yttrandefrihetsfundamentalisterna är dock känslor inte något att bry sig om. Här är förslag på bra brösttoner att ta till:

Re:public Service avslutar sin text med följande kommentar:


"Vi vill påpeka att vi inte bedömer dockans estetiska värde. Vi har inte heller några speciella synpunkter vad det gäller Fredrik Reinfeldt, eller huruvida ni som läsare bör tillverka - eller elda upp - en docka föreställande statsministern. Publiceringen av bilderna här bredvid är blott och bart en fråga om yttrandefrihet.

Många tidningar, som Nerikes Allehanda och Expressen, har tidigare visat stort civilkurage i frågan och vi uppmanar nu dem liksom andra medier att våga publicera sybeskrivningen, så att medborgarna i demokratisk anda själva kan förhålla sig till informationen."

2007-11-29

Våldet ökar i Irak enligt amerikanska journalister

Korta nyheter:

Jag gillar hamstrar

Återigen en bloggmässigt improduktiv dag. Jag väger upp detta med två videos på söta hamstrar.

Video 1: Hamster äter popcorn



Video 2: Hamster äter broccoli

2007-11-27

Australien bör be om ursäkt!

I Januari i år befann jag mig i Australien. Jag minns hur förvånad jag blev över hur dåligt bilden av australiensare som jag fått via film och tidningar verkade stämma överens med det folk som verkligen bodde där. Australiensarna visade sig vara mer imperiedyrkande än engelsmännen någonsin varit, krigsmuséet i Canberra med dess glorifiering av Australiensk krigföring var ett av de mest osmakliga jag sett och kolumnister i tidningarna skrev med stolthet om hur de vita invandrarna hade "tämjt infödingarna".

Trots att det i teorin har gått över 30 år sen White Only-policyn, inspirationen till Sydafrikas apartheidsystem, om restriktioner mot icke-vit invandring upphört är behandlingen av Aboriginerna fortfarande avskyvärd. De lever i snitt 17 år mindre än vita, har mellan fem och 10 gånger så stor chans för hjärtsjukdomar, 10 gånger så stor chans att ha tuberkolos och har tre gånger så hög barnadödlighet. Det är också endast 7 år sen Australien fördömdes direkt av FN för sitt rasistiska och diskriminerande system.

Aboriginernas tältambassad i Australiens huvudstad Canberra

John Howards regering som nu kickades ut har lett kampanjen mot aboriginernas rättigheter. De har attackerat aboriginernas organisationer och infört restriktioner gällande deras landrättigheter som de tilldömts av högsta domstolen.

Därför ser jag med glädje på att den nyvalde Kevin Rudd direkt förklarade att hans regering tänker be om ursäkt för hur aboriginerna behandlats, hur deras barn kidnappats från sina familjer för att få en "vit uppfostran". Varje steg där Australien vågar ta upp sin historia av rasism och folkmord är att applådera.


Plakat i Brisbande från Australiens nationaldag

Mera nyheter:

  • Tony Blair är enligt tidningen Dagen så pass kristen att han höll tyst om sin tro för att inte bli betraktad som knäpp: "Blair såg alltid till att hans stab hittade en kyrka dit han kunde gå på söndagar, var han än befann sig." Man kan fråga sig vilken kyrka han var medlem i, eftersom Ärkebiskopen av Canterbury uttryckligt fördömt det krig i Irak han varit med om att starta.

  • Afghanistans talman ledde en bojkott i det afghanska parlementet där dess ledamöter ville protestera mot att president Karzai helt och hållet ignorerar dem.

  • Irans president Ahmadinejad har erbudit sig att vara valövervakare åt USA för att förhindra de oegentligheter som tidigare skett i Florida (2000) och Ohio (2004).

2007-11-26

USA ser den irakiska regeringen som sin fiende

USA ser nu den valda regeringen i Irak som ett större hot än Al Qaida enligt en rapport från Bureau of Near Eastern Affairs vid det amerikanska utrikesdepartementet:

"Högre amerikanska befäl porträtterar nu trilskandet från den irakiska shiit-dominerade regeringen som det största hotet mot USA:s ansträngningar i Irak, snarare än al-Qaida terrorister, sunni-motståndsmän eller Iran-uppbackade militior."

Klara orsaker finns till USA:s avsky över den Irakiska regeringen. Abzul-Aziz al-Hakim, ledare för det Högsta Islamiska Rådet i Irak och landets viktigaste Shiitiske politiker förklarade nyligen att inga tecken fanns på att Iran skulle stödja något motstånd mot USA:s trupper:

"Det finns endast anklagelser som höjts av den multinationella styrkan och jag tror att dessa anklagelser behöver mer bevis."

Iraks regering har också förklarat att de oljekontrakt som Kurdistan, mot landets konstitution, fattat med andra länder är olagliga, ej bindande och utan värde.



Mer nyheter:

  • Kina och Indien är långt fattigare än man tidigare trott. Enligt Financual Times har Kina 300 miljoner fattiga (tre gånger högre än tidigare sagt) och Indien nära 800 miljoner (dubbet så många som tidigare). Kina har dessutom 40% mindre ekonomi än tidigare påvisat.

  • Saab anklagas nu för att ha mutat politiker i Ungern för att få till en JAS-försäljningen. Mutor ska tidigare ha använts i Tjeckien och Sydafrika.

  • Israelerna vägrar att lämna tillbaks de stulna Golan-höjderna till Syrien för att få fred. Israels premiärminister Ehuld Olmert säger att "så länge jag är premiärminister så kommer Golan-höjderna stanna i våra händer som en inseparabel del av Israel."

  • Enligt FN är Israel ett av de främsta målen för mänskligt slaveri och når fortfarande inte upp till minimistandardem för att bekämpa trafficking.

2007-11-25

Jag gillar Ninjas

Idag har jag varit extremt onyttigt, men jag tänkte i alla fall dela med mig av min förtjusning för Ninjas. Här har ni de bästa tre videos som YouTube har att erbjuda.

Video 1: Algoritm-marchen med Ninjas


Video 2: Urban Ninja


Video 3: Lego-Ninjans Äventyr

USA sponsrar inbördeskrig i Irak

USA sponsrar en "libanonisering" av Irak genom att betala och utrusta militiagrupper:

"Medlemmar av Baghdad-brigaden tar emot 300 USD per person varje månad från amerikanerna som också står för fordon, uniformer och skyddsvästar. Som gentjänst håller bridaden Al Qaida borta, rensar upp vägbomber och patrullerar i området, en uppgift som utförs med stort struttande bland de 4000 rekryterna."

Och om detta hjälpt den amerikanska militären så är befolkningen livrädda för miliserna. Vissa grupper, som t.ex "Ameriyas riddare" har också medlemmar som direkt rekryterats från Al Qaida-grupperingar och vandrar runt i maskering. Sunni-grupperingar säger uttryckligen att de ser ett krig mot Shiiterna, vilket tyder på att USA ser ett inbördeskrigscenario som det mest lämpliga.

En orsak till önskan är att Iraks regering förklarat att alla oljekontrakt som de Kurdiska myndigheterna i norr har slutit är direkt olagliga. Ett inbördeskrig skulle kunna säkra oljan i norr till billigare priser än vad som annars skett. AFP skriver:

"Myndigheterna i Iraks norra autonoma kurdiska region har signerat 15 kontrakt för export och utforskning med 20 internationella bolag sen de stiftade sin egna oljelag i Augusti, vilket gjorde myndigheten i Baghdad rasande."


Thomas E Ricks, på Washington Post, konstaterade också krasst att orsaken till att våldet gått ned i Baghdad var att den etniska rensningen nu var färdig i stora områden och att Sunni-muslimer till stor del spärrats in bakom stora murar.

Mera nyheter:

  • Tuffare sanktioner mot Iran kommer att kosta Tyskland nära 2 miljarder euro enligt Tysklands finansminister.

  • The Times skriver om drogtrafiken i Afghanistan: "Britterna skulle vara ute och demonstrera om de visste att de styrande i de södra distrikten, som brittiska soldater dör för att försvara, endast är där endast för att skydda knarkrutterna." Antidrog polis får 200 USD i månaden mot nära 400 000 USD för en del av gränsvakterna.

2007-11-24

USA:s inblandning i Libanon

Libanon står nu utan både president och regering. Orsaken är att opposition och regering inte kunde komma överens om en ny presidentkandidat då Emile Lahoud avgick. Därför valde han att lämna över makten till militären istället för till den USA- och Israelvänliga regeringen. TT skriver:

"USA säger sig vilja låta libaneserna själva lösa krisen, och har i veckan nöjt sig med att uppmana Syrien att inte lägga sig i. Sent på fredagskvällen manade utrikesdepartementet i Washington alla parter i Libanon till lugn."

Detta är en ytterst märklig beskrivning. Som Bitte Hammargren uttrycker det i SvD, "tunga internationella aktörer som USA och Frankrike har många fingrar med i spelet". Faktum är ju att USA uttryckligen sa att det var den Israelvänliga regeringen som skulle behålla makten:

"Detta är proceduren som stipuleras av den libanesiska konstitutionen och den kommer se till att regeringen kan fortsätta arbeta utan avbrott."

Detta alltså trots att Presidenten valde att inte ge dem fortsatt förtroende, vilket konstitutionen ger honom rätt till vid hans avgång. I praktiken har USA blockerat varje möjlighet till uppgörelse i Libanon genom att ständigt kräva att motståndsrörelsen mot Israel avväpnas vilket skulle göra landet maktlöst vid en framtida invasion.

USA:s hatade ambassadör har nyligen lämnat Libanon. Hans förhållande blev inte bättre när han kallade hela Libanons presskår för "hovnarrar" som bjuder till goda skämt samtidigt som han försvarade att Israel bombade landet sönder och samman. Den libanesiska tidningen Al Safir skrev:
"Ambassadören går ofta över alla gränser när han inte nöjer sig med att försvara Israel mot anklagelserna om att ha drivit ett destruktivt krig i Libanon för futtiga orsaker, han förfalskar också alla fakta och insisterar på att det var Hizbollah som är skuldig till alla materiella och mänskliga för lister som Libanon fick genomlida medans hela världen vet att Feltmans [ambassadörens] administration i Washington tvingade dess allierade Ehud Olmert att eskalera situationen från ett rutinartat gränsbråk till ett krig som Israel inte var förberett för och vilket i sin tur tvingade Olmert att arbeta för att maximera lidandet i Libanon för att göra upp för Israels förlust av prestige efter att deras oslagbara armé besegrats. Det mesta libaneserna kan hoppas på nu är att ambassadören lämnas ensamma innan den eld, som han fortsätter att blåsa på, sprider sig och bränner upp det som är kvar av Libanon."

Nej, att påstå att USA skulle nöja sig med att be andra inte lägga sig i är nog rena dumheterna.


2007-11-23

Upprop mot Saudi-Arabien

Bloggen Forum för Frihet skriver om Saudi-Arabien:

"Monarki är totalt oacceptabelt av Sharialagen, eftersom makten är ärftlig. Ändå, ser vi en kedja av muslimska länder som styrs av kungafamiljer, liksom Saudiarabien, Arabemiraten eller Kuwait."

De har nu skapat en namninsamling mot Saudi-Arabien för dess behandling av kvinnor. Det har nu bara gått ett par dagar sedan Saudi-Arabien dömde en kvinna som våldtagits av sju män till 200 piskrapp. En annan avskyvärd sak är handeln med kvinnor från främst Afrika och Asien. Uppropet lyder:

"Vi skulle vilja dra uppmärksamhet till den nya form av slavhandel som sker i ert land. Tusen av unga asiatiska och afrikanska flickor transporteras från deras hemländer till Saudi-familjer av ouktoriserade agenter. [...] En stor del av dessa flickor lever under omänskliga förhållanden under minimilön, behandlas som egendom och hålls inlästa i sina lägenheter för att inte kunna fly till ett bättre liv och jobb. En del begår självmord medans andra går ned i djup depression."

Saudi-Arabien är inte det enda land som behandlar kvinnor så. I Libanon fanns, när israelerna började bomba sönder landet 2006, över 86 000 hembiträden, de flesta från Sri Lanka, Etiopien och Fillipinerna. Mestadels var de anställda i kristna familjer, den traditionella överklassen.


En del av dem utnyttjades hårt med arbetsdagar på över 16 timmar för knappt tre kronor i timmen. Vid ankomst fick de sina pass konfiskerade för att inte kunna fly. Dessa kvinnor får ofta de mest förnedrande jobben som en arabisk kvinna aldrig skulle acceptera.

Även Kuwait är utnyttjandet av kvinnor framträdande. En ung indonesiska berättar om straffet för att ha jobbat för långsamt:

"Mina armar och bak blev strykta med strykjärn. Sedan slogs jag i huvudet med ett järnrör, mitt hår klipptes och man stack mig i ögonen."

En femtedel av Kuwaits befolkning är utländska arbetare från Asien. Enligt Human Right Watch har utnyttjandet blivit långt värre sedan den odemokratiska regimen återinsattes av USA efter det första Gulf-kriget. Kvinnor berättar om våldtäkter, misshandel och indragen lön. HRW skriver:

"I April 1995 fanns 200 hembiträden under skydd av fillipinernas ambassad, 150 vid Sri Lankas och mindre nummer vid andra ambassader. Utan att erbjuda alternativt skydd bad Kuwaits myndigheter ständigt att ambassaderna inte skulle erbjuda skydd för flyende hembiträden."

Enligt New York Times återvänder nära 20% av alla hembiträden i förtid efter att ha misshandlats, förnedrats eller inte fått lön.

Andra nyheter:

Jag blir attackerad av Jorm

Häromdagen blev jag attackerad av en Jorm. Det gjorde mig lite orolig. Vad är egentligen en Jorm och vad ville den mig? Tack och lov kunde Jinge ge mig en förklaring. Jormen var extremt upprörd över att ha blivit kallad för Sverigedemokrat när han egentligen endast var Pro-Sverigedemokrat. Lite som att inte vara nazist utan pro-nazist antar jag. Dessutom ville han tala om att han "hade många icke-etniska svenne vänner". Och det var ju säkert trevligt. Det urartade lite mer när Jormen började göra utfall mot tyskar, puckon, töntar och allt där emellan. Så de kommentarerna tog jag bort.


Märkligare blev det när han förklarade sig vara emot Islam "och allt vad det står för". Fred, kärlek, rättvisa och solidaritet alltså:

"I Guds namn, den givmilde och skonsamme. Äre vare Universums Herre som har skapat oss och delat upp oss i stammar och nationer så att vi ska lära känna varandra, inte så att vi ska förakta varandra. Om fienden är för fred, skall du också vara för fred och lita på Gud för Herren är den som hör och vet allt. Och Guds tjänare är de som vandrar i ödmjukhet och när vi tilltalar dem säger vi "FRED"."

Hemskt, eller hur?

Nå, Jormen verkade ha hämtat sina åsikter från ett FOX News-program om Malmö. FOX News, den där tillförlitliga kanalen, ni vet. Den som gav oss sanningen om de irakiska massförstörelsevapnen och om hur älskade amerikanerna var i Irak. Den där kanalen fylld av porrälskande moralister. Jodå, FOX News känner vi nog till.


FOX program om Malmö

Det här inslaget var också typiskt för FOX News. Onda stenkastande muslimer som lekte intifada mot ambulanserna i malmö. Jäkla dom.

Som tur är har bloggen Blind Höna redan benat upp FOX News reportaget som också blev en tidningsartikel. Fakta visade sig vara hämtade från hatsidan Dhimmi Watch som systematiskt felöversatt artiklar från svenska tidningar. När FOX t.ex säger att en fjärdedel av Malmös invånare är muslimer är sanningen att en fjärdedel är immigranter - från alla religioner.

Så nästa gång en Jorm tittar fram med små videosnuttar, ge honom en pepparkaka istället. Även Jormerna gillar pepparkakor.

2007-11-22

Pakistans demokratiske diktator

I två blogginlägg har jag nu uppmärksammat USA:s inblandning i Pakistans införskaffande av kärnvapen. I dag gav George Bush sitt uttryckliga stöd till diktatorn Musharrafs inspärrande av opposition, jurister och journalister, totalt ca. 2000 politiska fångar:

"Han har inte gått över gränsen. [...] Han är uttryckligen någon som tror på demokrati."

Pentagon är också lyckliga över kväsandet av all opposition och förespråkar en dubblering av betalning till de pakistanska paramilitära styrkor som sätts in mot pro-talibanerna i öst samt Musharrafs fiender.


Mer nyheter:

  • En palestinsk nio-årig pojke dog i Gaza City eftersom den israeliska militären vägrade att låta honom få åka till sjukhus.

  • Ecuadors president Rafael Correa stoppas och trakasseras vid flygplatsen i Miami. Detta följer på att han vägrat förlänga USA:s avtal om en militärbas i Ecuador om han själv inte får ha en Miami. Rafael Correa lovar snällt att behandla alla amerikanska besökare i hans eget land lika vänligt.

  • Judiska bosättare blockerade infarten till en hel palestinsk by på Västbanken.

  • Den amerikansk generalen James Dubik tackar Iran för hjälpen att förhindra blodspillan i Irak: "Vi är tacksamma för Irans engagemang i att förhindra inflödet av vapen, sprängämniing och träning (av terrorister) i Irak. [...] Som ett resultat har det bidragit till en minskning av våldet". Istället kommer 60% av de utländska stridande från USA:s allierade Libyen och Saudi-Arabien.

  • Hagelstormar i Libanon hjälper till med minröjningsarbetet, hundratals odetonerade klusterbomber exploderar när hagel stora som valnötter slår ner. Israel förlängde kriget med flit för att släppa flera miljoner klusterbomber över Libanon, trots att ett avtal om fred fanns färdigt.

Pakistans kärnvapen säkra

Igår skrev jag om hur USA hjälpt Pakistan med pengar för att bygga kärnvapen. Idag läser jag i Times of India om hur de pakistanska kärnvapnen ligger direkt under amerikansk kontroll. Tidningen citerar en säkerhetsanalys från Stratfor:

"USA lämnade ett mycket klart ultimatum till Musharraf vid 11:e septembers efterskalv: Om inte Pakistan lät amerikanska trupper ta kontroll över sina kärnanläggningar så skulle USA inte ha något annat val än att förstöra dem, antagligen med Indiens hjälp."

Utikesdepartementets talesman, Sean McCormak, har också förklarat att kärnvapnen säkrats:

"Vi själva ser inga indikationer på motsatsen. De är säkra. Vi har uppenbart ett intresse av att se dem säkra."

2007-11-21

Bloggelitos prostituerade dotter

Genialiskt inlägg av Bulten i Bo på ett av anonyme "Bloggelitos" inlägg om hur positiv han skulle vilja göra sin dotters eventuella prostitution. Pasquale på Röda Kondoren hakar på.

Läs det!

2007-11-20

Somalia värre kris än Sudan, Irak värre än Somalia

Enligt FN är nu Somalia den värsta krisen i Afrika. Nära 200 000 personer har flytt från huvudstaden enbart de två senaste veckorna. Topptjänstemän i FN konstaterar att det finns större svält, mer blodvite och färre hjälparbetare än i Sudan. Eric Laroche, chef för FN:s humanitära operationer i Somali säger:


"Om detta hände i Darfur hade det varit ett stort hallå. Men Somalia har varit en bortglömd nödsituation i många år."


Laroche konstaterar också att landet var i mycket bättre skick under Islamisternas regering, innan USA sponsrade Ethiopien i en attack mot landet:

"Det var mer fredligt och enklare för oss att arbeta. Islamisterna skapade inga problem för oss."


FN:s högste tjänsteman i Somalia säger också att "situationen i Somalia är den värsta på kontinenten" och att islamisternas styre var den enda fredliga epok som somalierna har haft på år, Somalias gyllene era. Det nya styret, tillsatt av USA och Ethiopien, har nu stängt Somalias äldsta människorättsgrupp, Elman Human Rights och soldater jagar dess ledare.

Detta betyder att USA nu är orsaken till två av de värsta pågående konflikterna, den i Irak och den i Somalia.


Andra nyheter:

  • Tidningen Journalisten skriver om en granskning av chefredaktörer, nyhetschefer och ledande politiska reportrar på Sveriges 10 största medieföretag. 2 av 3 använde sig av svart städhjälp.

  • 70% av Israels ungdomar tycker att judar ska ha mer rättigheter än beduiner.

  • Israels premiärminister Ehud Olmert har lovat att ta bort ett litet fåtal av de minsta bosättningarna (de som kallas oaktoriserade). Ingen tidsplan har getts vilket tyder på att det kommer att ske någon gång inom de närmsta hundratusen åren. Om vi har tur.

  • The Guardian sammanfattar Israels kärnvapenprogram och konstaterar att staten hade kärnvapen redan 1968. Enda orsaken till att Israel inte erkänt sitt innehav är att USA då kan bryta mot den lagstiftning som hindrar landet att ge hjälp till länder med oauktoriserade massförstörelsevapen. För en längre genomgång, läs denna text från Federation of American Scientists som också beskriver kärnsammarbetet mellan de två apartheid-staterna Israel och Sydafrika.

    Läs också i New York Times om hur USA gav Pakistan 100 miljoner USD i hjälp för att bygga kärnvapen. En längre intervju om detta i Democracy Now.

  • Krigshallicken Normal Podhoretz, kallad "neokonservatismens gudfader", har påkommits med att använda påhittade citat från Ayatollah Khomeini för att motivera ett krig mot Iran.

  • 20 000 människor protesterade mot det amerikanska Fort Benning, det beryktade "School of Americas". Amnesty har krävt skolans stängning när det visade sig att bruksanvisningar i tortyr användes som läromaterial. Argentina, Bolivia, Costa Rica, Uruguay och Venezuela tänker dra tillbaks all personal från skolan. Colombia har arresterat sju militärer som fått träning vid skolan, två som sen blev instruktörer, för att ge trupper och beskydd till knarkkartellerna.

    Tortyr utförs också i USA. Deborah Davies, på Channel 4, har gjort en film om tortyr i amerikanska fängelser. Enligt hennes undersökningar är tortyr vanligt, fångar tvingas klä av sig nakna, kräla på golvet, de blir - utan provokation - misshandlade, skjutna med elpistoler och sprayade med tårgas. Deborah Davies har tidigare rapporterat från Irak. Se filmen här.



Utökade tortyrsmetoder?

Kikis Expressbud

På fredag har den japanska filmen "Kikis Expressbud" Sverigepremiär. Det är en av världens bästa barnfilmer och handlar om häxan Kiki och hennes katt. När Kiki blivit gammal nog måste hon som häxa starta sin egen affärsverksamhet. Tyvärr är hon inte så bra på att trolla, men hon är en hejare på att flyga, så hon startar helt enkelt en budfirma.

Det som gör filmen kul i Sverige-perspektiv är att regissören Myazaki på 70-talet var i Sverige. Där samtalade han bland annat med Astrid Lindgren om barnfilm och var faktiskt nära att göra en film om Pippi Långstrump! Myazaki blev också inspirrerad av sitt besök i Sverige att han använde sig av de skisser han gjorde i "Kikis Expressbud". Filmen utspelar sig i Stockholmsmiljö där man tydligt kan utskilja Kungsgatan, Grand Hotell, Stockholms öar, men också små bonusdetaljer som Visby ringmur!

Regissören Myazaki har annars gjort flera av de bästa japanska tecknade filmer som gjorts: Princess Mononoke, Spirited Away och Min Granne Totoro som nyligen kommit ut på svenska.



Kiki vid Kungsgatan

Uppdaterad 2007-11-20: Expressen skriver också om Kikis Expressbud.

2007-11-19

Jesus vilse i pannkaka

Läser i dagens Metro (sid 13) om en kvinna i Florida som hittat en avbildning av Jesus och Maria i sin frukostpannkaka och sedan sålt den på E-bay:

"Marylin Smith i Port St Lucie säger sig ha blivit förvånad över att den inbringade 169 pund, motsvarande 2 250 svenska kronor. - Jag trod det är ett tecken och ett mirakel och att Gud vill ha världens uppmärksamhet, kommenterar Marylin Smiths dotter Dana O'Kane."
Personligen har jag istället köpt Holy Toast-stämpel. Det är en fiffig liten stämpel man pressar in i sin brödskiva innan man lägger den i brödrosten. När skivan sen poppar opp finns en vacker avbildning av Jungfru Maria på den.


Om inte annat kan det ses som ett utmärkt alternativ till att satsa pengarna på börsen. Enligt MSNBC sålde en kvinna sin tio år gamla ostsmörgås på E-bay för 28 000 dollar.

2007-11-18

Mellanöstern?

Medan bomberna faller

Björn Afzelius har alltid varit en av mina favoriter. Jag kan direkt säga att när jag hör vissa av hans låtar går det rysningar genom hela kroppen på mig. 1985, direkt under valkampanj, sjöng Afzelius låten "Det Svarta Gänget" om hur Moderaterna genom tiderna alltid stöttat diktaturer och kämpat mot demokrati:

"Då var dom kompis med fascisterna.
Då var dom bundis med nazisterna.
Då var dom bästis med rasisterna.
Då var dom ett med falangisterna"
Ulf Adelsohn, den dåvarande moderatledaren, blev så förbannad att han i radio, utan att veta att mikrofonen var på, sa i direktsändning att han personligen skulle döda Afzelius.

Björn Afzelius "Det Svarta Gänget"

Det var under samma valkampanj som Adelsohn förkunnade dessa sedelärande ord:

"Om vi bojkottar varor från Sydafrika, blir ju de stackars negrerna där nere arbetslösa."

Låten hade också, fem år tidigare, spelats in med en annan engelsk text under namnet "War" och är en av de bättre antikrigslåtar som gjorts. I Sverige vägrade man i stort att spela Afzelius i radio, hans texter var alltför politiska och kritiska. Även socialdemokraterna fick känna på Afzelius vassa tunga när han förkunnade att ""Utrikesminister Lena Hjelm-Wallén är en lantlolla! Och Göran Persson är en medioker pajas som äter ko-mage" i Expressen (27/10-97). Han spelade dock alltid för fulla hus och i danmark och norge sågs han som ett geni.

Nyligen sa en vän till mig upp sig från sitt jobb. De hade just fått ett kontrakt som skulle innebära att hon blev delaktig i vapenproduktion. Företaget de slutit kontrakt med hade hon själv demonstrerat mot flera gånger. Afzelius hade själv noterat den konflikt som många hamnat i i låten "Skyll inte på mig":

"Kom inte här och skyll på oss,
säger jobbarna på Bofors.
Hus och kläder, bil och mat -
allting kostar varje dag.
Priserna går bara opp.
Vad skulle vi göra utan jobb?
Vi rår faktiskt inte för det.
Om inte vi jobbar
så är det nå'n annan som gör det."
Det krävs mycket mod för att säga upp sig från sitt jobb, särskilt om man har barn och inte kan vara säker på att få ett nytt jobb. Att ta det steget kräver en stark integritet och övertygelse. All heder åt det beslutet!


Björn Afzelius "Europa"

2007-11-17

Våldet minskar då utländska trupper lämnar Irak

  • Temporära äktenskap ökar i Irak. Traditionellt sett har de använts vid två tillfällen: För att barn inte ska tvingas födas utanför äktenskapet eller för prostitution. Det är det senare fallet som stått för ökningen, då så många kvinnor tvingats att söka beskydd och inkomst från män.

  • En man blev utslängd från en australiensisk pub efter att ha läst boken "The Unknown Terrorist". Boken handlar om den nya paranoian och om hur en man av misstag blivit tagen för terrorist.

  • Sen britterna lämnade Basra har våldet minskat med 90%.

  • 120 amerikanska krigsveteraner tar livet av sig varje vecka. Det är ca. 20 självmord per 100 000 personer, dubbla antalet för befolkningen i sin helhet. Hur många av dessa som är slagits i Irak vet man inte.

  • En ny dokumentär har gjorts om israeliska kvinnors trauma efter att ha trakasserat palestinier. Reuters skriver: "En poserade för ett foto efter att ha skrubbat ett palestinskt lik. En annan lädde av en man till hans underkläder och slog honom sen. En tredje hjälpte till att dölja utnyttjandet av en ung pojke".

Sluta spotta på kristna

Den israeliska tidningen Haaretz skriver om de religiösa judarnas ovana att spotta på kristna. En präst i den grekisk orthodoxa kyrkan vevade ner rutan då en äldre herre i kippa knackade på den. När fönstret kom ned spottade mannen honom direkt i ansiktet. Haaretz skriver:

"Prästen föredrog att inte göra en anmälan hos polisen och berättade för en bekant att han var van vid att bli spottad på av judar. Många av Jerusalems präster får utstå trakasserier av denna sort. För de mesta ignorerar de det, men ibland kan de inte göra det."

Vid ett annat tilfälle spottade en jude på ett 1600-tals kors som bars av den armeniske ärkebiskoppen vid en procession till den Heliga Graven. Armenierna säger att detta har pågått i år:

"När en attack sker mot judar var som helst i världen blir den Israeliska regeringen förgrymmade, men varför tar de inte hårdare tag när våran religion och stolthet blir skadade?"

Under hela Purim-högtiden, då israelerna firar mordet på 75 000 fiender samt deras fruar och barn, håller sig många kristna inlåsta skriver Haaretz. Den tidigare rådgivaren till borgmästaren, Shmuel Evyatar, säger:

"Jag är säker på att fenomenet skulle upphöra så snart som rabbiner och välkända utbildare skulle fördöma det. I praktiken så ignorerar rabbinerna det eller t.o.m stödjer det."

Jerusalem Post skrev den 5/9-2004:

"Tidigare i år attackerades en armenisk präst av fyra yeshiva studenter i Jerusalems gamla stad, ett bråk som startades när en av yeshiva-studenterna spottade på den svartklädde prästen utanför det armeniska kloster där han bor."

Även Professor Israel Shahak, överlevande från den nazistiska förintelsen, har skrivit om vanan bland vissa judar att spotta på kristna:

"Att vanhedra kristna religiösa symboler är en gammal religiös plikt i judendomen. Spottande på korset, speciellt på krucifixet, och spottande när en jude passerar en kyrka har varit obligatoriskt sedan 200-talet för fromma judar.

I forntiden, när fatan från antisemitism har varit verklig, har de fromma judarna beordrats av rabbinerna att antingen spotta så att orsaken skulle vara okänd eller att spotta på bröstet, inte direkt på korset eller öppet framför kyrkan.

Den ökande styrkan hos den judiska staten har gjort att dessa vanor blivit mer öppna igen, men det ska inte misstagas: Att spotta på korset för konvertiter från kristendomen till judendomen, organiserade i Kibbutzen Sa'ad och finansierad av den Israeliska staten är en handling av judisk fromhet."

Antalet judar som idag spottar på kristna är okänt, men det gör det inte mindre obehagligt för de som drabbas. Samtidigt säger Vatikanens sändebud att kontakterna med Israel förfaller mer och mer. Israel har brutit löften om att lätta på reserestriktionerna för katolska präster. Sändebudet, Pietro Sambi, säger:

"Jag måste vara ärlig, relationerna mellan den katolska kyrkan och Israel var bättre när vi inte hade några diplomatiska kontakter. [...] Alla kan se vilken sorts tillförlit man kan sätta till Israels löften."


Uppdaterad 2007-11-17: La in en länk gällande Purim som diskuterar i vilken betydelse våldet firas under högtiden.

2007-11-16

Låt funktionshindrade få prostituera sig!

Läser i Expressen om en Schweizisk "välgörenhetsorganisation" som vill erbjuda sex "för en billig penning" till funktionshindrade. Betalda volontärer (en aning märkligt begrepp) ska ta 900 spänn i timmen. "Here we go again", som Hillevi Wahl uttrycker på sin blogg.

Egentligen är det ju helt fel tanke i det hela. Principen om att de stackars funktionshindrade som är så desperata att de måste få rätt att köpa sex av andra. Som om deras situation är så mycket anorlunda än för vanliga svenska blyga män som inte vågar gå och bjuda upp en kvinna.

Johan Nordansjö, CP-skadad idrottsman uttalar sig:
"Om man inte har någon partner och har svårt att få kontakt med andra ska det gå att köpa sex utan att vara kriminell."

Vad sägs om en alternativ lagstiftning? Gör det lagligt för funktionshindrade att prostituera sig. Då kan Nordansjö sälja sin kropp till vem han vill. Möjligtvis blir det kanske mest kinky-folk med fetishistiska böjelser som främst söker sig till funktionshindrade, men om Nordansjö är så desperat borde väl det vara ok.

Jag lovar att betala för en avsugning, om inte annat för att göra honom glad.


Vid alla smörstekta gråsparvar!

Kulturhuset kommer på söndag, mellan 12:00 och 15:00 att bjuda in alla medverkande från 70-talets Tintin-skivor. På sin hemsida skriver de:

"Alla ni som lyssnat på Tintins äventyr på LP, kassettband eller CD och hört Tintin på riktigt har nu chansen att träffa honom livs levande! Passa på att få era gamla vinylskivor signerade! Ställ frågor till skådespelarna! Givetvis avslutar vi evenemanget med vårt sedvanliga och allt svårare Tintin Quiz."
Tintin var ju nyligen starkt kritiserad i tidningarna, framförallt för albumet "Tintin i Kongo". Hergé själv skämdes ju för det albument och hade egentligen velat låta bli att teckna en nyversion av det, ungefär som han lät bli med "Tintin i Sovjet". Albumet var dock så populärt att han gav med sig.

Själv har jag orginalversionen hemma och det finns en hel del roligheter där som censurerats i senare versioner. Som t.ex när Tintin står i skolan för att lära de svarta kongolesiska barnen i Geografi: "Idag ska jag berätta om ert hemland - Belgien". I nyare versioner lär han istället ut det mer harmlösa räkneexemplet "2 + 2 = 4".

Ett annat exempel på censur är i den gamla tidningen då Tintin jagar noshörning. Då noshörningens hud är så hård kan inte Tintins gevärskulor tränga igenom. Istället klättrar han upp i ett träd och när noshörningen passerar under borrar han ett hål i noshörningens hud. I hålet sticker han sedan in en dynamitgubbe, men laddningen är för kraftig och noshörningens blodiga köttrester sprids ut över hela nejden vid dynamitens explosion. Att vi inte får läsa den biten har vi den skandinaviska redaktören att tacka för. Han protesterade mot djurplågeriet och Hergé plockade skyndsamt bort sidan.

Teateruppsättning av "Tintin i Tibet"

Israeldemokratisk Ordlista

Ibland när jag läser Israelvänners debattariklar eller blogginlägg förstår jag helt enkelt inte vad de skriver. Orden finns där, men där är utsatta på ett sådant sätt att de helt saknar betydelse eller ger upphov till den mest märkliga logik. Efter ett tag började jag inse att Israeldemokraterna hade helt egna definitioner för ordens betydelse som i allt väsentligt avskilde sig från vanligt språkbruk.

Därför har jag här sammanfattat de mest vanliga orden använda i Israeldemokraternas texter. Mitt hopp är att detta ska göra det enklare att förstå vad de egentligen skriver om.



Al Aqsa-Moskén:
Över 1400 år gammal provisorisk byggnad. Skall jämnas med marken för att uppföra ett judiskt tempel för djurslakt och tungotalande.

Antisemit, latent:
En icke-jude och/eller icke-sionist.

Antisemit, potentiel:
Någon som citerar en israelisk tidning.

Antisemit, övertygad:
Någon som citerar en israelisk lag.

Antisemit, tvättäkta:
Någon som citerar en israelisk president.

Antisemit, obotlig:
Någon som citerar Gamla Testamentet.

Bernadotte, Folke:
Usel antisemit som hjälpte tusentals judar att undkomma nazisternas koncentrationsläger. Avrättades hjältemodigt av Israels senare premiärminister Yitzhak Shamir för hans hatiska försök att mäkla fred mellan judar och palestinier.

Bosättare:
Stackars plågade ockupanter som endast vill leva i fred på sin stulna mark, med en gnutta vatten till swimmingpool och växthus. Plågas av trakasserande palestinier som springer i vägen för deras kulor och stenar och vill använda vattnet till lyxdrickande.

G-d:
Se Israel.

Gränser:
Rörliga linjer som flyttas med hjälp av tanks och bombplan. Bör vara säkra för dem på insidan - om de är judar.

Iran:
Land där fundamentalistiska, rasistiska och blodtörstiga människor bor. Dessa apors avföda och behårade bestar måste därför utrotas, deras hus bombas sönder och barn utsättas för fasligt lidande, såsom bibeln föreskrev för Amalek.

Israel:
G-d.

Judar:
Grupp för vilka sionisterna för talan. Ofta mot deras egna åsikter och vare sig de vill eller inte.

Konspirationsteoretiker:
En som regelbundet läser och noterar vad som står i dagstidningar, sägs i TV och står beskrivet i böcker - utan att vara sionist.

Mein Kampf:
Bok skriven på 30-talet, lästes aldrig då, lästes aldrig efteråt. Känd för att vara lik allting, från predikningar och doptal till politiska skrifter och naturdikter.

Nationalism:
Fasansfull företeelse som skövlat Europa och orsakat miljoner judars lidande. Utmärkt ideologi i Israel.

Nazism:
Ond rörelse som sammarbetade med sionisterna under 2:a världskriget och hjälpte till att bygga kibbutzer. Detta är ett tydligt bevis på att alla som inte är sionister måste vara nazister.

Palestiner, moderat:
En palestinier som gör som USA vill.

Palestinier, pragmatisk:
En palestinier som gör som Israel vill.

Palestinier:
Finns inte, har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas. Dessutom var det de som började.

Semit:
Person med semitisk bakgrund - om de inte är araber - eller utan semitisk bakgrund - om de är judar.

Sionism:
Rörelse skapad för att ge fred på jorden, bota cancer och hjälpa barnen i Indien. Detta görs bäst genom att låta judar stjäla mark från araber. Vill att alla judar som inte kan användas som kassakor och lobbyister ska tvingas flytta till Israel. Kända förespråkare: Adolf Eichmann och Siewert Öholm.

Sionist:
Företrädesvis kristna, folkpartister och Sverigedemokrater med identifikationsproblem. Hatar judisk nationalism som inte har Israel som centrum.

Sions Vises Protokoll:
Fruktansvärt hemsk hatskrift som ingen någonsin läst, har en aning om var den går att få tag på eller ens vet vad den handlar om. Ändå sägs hela världen vara inspirerad av den.

Självhatare:
En jude som finner sig själv vara hatad av andra judar.

Stängsel:
Ett kortare namn för en 8 meter hög betongmur. Hittas placerad på ett 20 meter brett område tillsammans med vakttorn, vallgravar och taggtråd på ockuperat område.

Stürmer, Der:
Nazistisk tidskrift, gjord av den fetishistiske läderälskaren Julius Streicher. Används som i "det värsta sen". Gick i graven för 60 år sedan, men har fortfarande stor popularitet hos israelvänner som använder den för namedropping.

Uppdaterat 2007-11-17: C. L. K. Aqurette visade återigen ett exempel på hur Israelälskare använder ord på de mest märkliga vis. I en kommentar använder han ordet Judehatare och ger det definitionen "Någon som är tuff och progressiv". Inte undra på att folk har svårt att förstå vad Israelvänner skriver.

2007-11-15

Twisted Sister favorit i Ecuador

Häromdagen skrev jag om att Twisted Sister skulle spela i Sverige. Idag läser jag att Ecuadors nyvalde president, Rafael Correa, använde deras klassiska låt "We're not gonna take it" som vallåt. Correa har jag annars haft mycket roligt åt sen han vägrade att förlänga avtalet för den militärbas USA har i landet om inte Ecuador i sin tur fick placera en militärbas i Miami:

"Om det inte finns några problem med att ha utländska soldater på ett lands mark borde de naturligtvis låta oss ha en ecuadoriansk bas i de förenta staterna."

Twisted Sister i sin tur verkar ändå ha föredragit Al Gore framför George Bush, trots att Al Gore drog dem inför senaten under sina attacker mot den ondsinta hårdrocken. Dee Snyder kommenterade det enkelt:

"För mig är allt egalt om det inte finns en planet att bråka på. Gore är en stor miljövän. Jag är 45 år gammal och står inför situationen att två av mina största nemesis kan bli president och förste fru i USA. Så jag låtsas att de aldrig hände."
Här nere kan ni se den fulla videon för Twisted Sisters "We're not gonna take it".


2007-11-14

Monty Python mot George Bush

Jag kände tidigare till att Monty Pythons Terry Jones knappast var något fan av George Bush. Nu visar det sig att Eric Idle är precis lika skeptiskt inställd. I låten FCC Song går han till attack mot USA, dess begränsade yttrandefrihet och miljöförstöring. Insipiration fick han efter att ha bötfällts för att ha sagt "Fuck" i amerikansk radio. Den fullständiga texten hittar ni här.

Även Terry Gilliam är klart skeptisk till George Bush. T.o.m så skeptisk att han avsade sig sitt amerikanska medborgarskap! Och även om John Cleeses brev till USA visade sig vara en vandringsmyt, om än en mycket rolig sådan, så har Cleese själv uttalat sig om "George Bushs amerika" i nedvärderande ordalag. Graham Chapman själv var nog mest negativ, han såg för säkerhets skull till att dö 12 år innan Bush blev president.

Se även Irak som en död papegoja.


Eric Idles FCC-sång

Hur vita huset inspirerats av Monty Python

Väskbomber med kärnvapen en omöjlighet

  • Israels försvarsminister Ehud Barak anser att Israel borde lansera ett eget fredsinitiativ för att inte tvingas in i en fred som de inte vill ha.

  • Det är antagligen omöjligt att göra en kärnvapenbomb som skulle kunna placeras i en väska, vilket gjorde journalisterna på FOX ledsna. Lika ledsna blir de "terrorexperter" som tjoar om Al Qaidas och andras väskbomber. Mer detaljer här och här.

  • En domare i USA har gett Vita Huset order om att inte förstöra mer e-mails och dokument ur arkiven. Breven täcker bland annat konversationen över Orkanen Katrina, Irak-kriget och införandet av Patriot-lagstiftningen.

  • USA:s nye justitieminister Michael Mukasey vägrar kalla Waterboarding för tortyr. Waterboarding innebär kontrollerad dränkning där vatten börjar fylla lungorna, och inte simulerad skendränkning som Uppsala Nya Tidning påstår. Första gången en amerikan fälldes för tortyr vid användande av Waterboarding var 1898 i Filipinerna. Uppenbarligen har rättvisan gått bakåt i USA sen dess.

  • Israel vill byta ut El Baradei som chef för IAEA eftersom El Baradei inte är en uttrycklig "fan av Israel".

  • USA ger ett paket på 155 miljoner USD till israel för att köpa vapen som ska användas i krig mot palestinierna och Israels grannländer.

  • Israel vill ha ännu mer pengar för den judiska förintelsen i Nazi-Tyskland. Fortfarande vill de inte ge ett vitten till de palestinska flyktingarna.

  • Israels ambassadör till Storbritannien kommer att bli Tony Blairs rådgivare i Mellanöstern. Ambassadören, vars dotter är en fälld kokainsmugglerska, är annars mest känd för sina våldsamma attacker mot storbritanniens Israelpolitik.

2007-11-13

Ny layout

Ändrade layout på bloggen idag. Kkommer nog mixtra lite med färger, men i huvudsak behålla den som den är nu. Vad tycks? Är det lättare att läsa nu?

Jihad mot de muslimska orcherna går vidare

Igår skrev jag om siten Jihad i Malmö och dess liknelse av muslimer till orcher. Jihad i Malmö tyckte dess inlägg var pinsamt och förklarade att de inte alls var konspirationstänkande och tvådde sina händer gällande en av de länkade artiklarna. Den andra artikeln rekommenderas dock fortfarande varmt.

Den artikeln handlar om "De Muslimske Vises Konspiration". Artikeln ligger på en site gjord av David Horowitz, mest känd för dessa citat:

"...en vanlig muslim som lever sitt liv som rekommenderat av Koranen, beter sig som en best som har avsatt sig sin frihet att använda sig av sin möjlighet att skapa oberoende värderingar över vem att hata och vet att älska. Som själlösa robotar hatar han/hon alla icke-muslimer. De har mänskliga kroppar, men deras sinnen har inte längre frihet att skapa oberioende värderingar."

"Osama Bin Laden var en god muslim, faktiskt en förebild och en av de mest troende på 1400 år av Islam."
"Det har funnits mycket tal i amerikanska media om skillnaden mellan 'moderata' och fundamentalistiska muslimer [...] Det finns ingen teologisk eller kulturell skillnad mellan dessa två."
"Jag har sagt vid otaliga tillfällen att det inte finns någon skillnad i det amerikanska samhället mellan fredliga muslimer och jihadister"
Nå, i det senaste citatet tror jag inte att det är den pro-israeliske jihadisten i malmö som menas. Det vore ju alltför mycket förtal. Annars har ju Jihad i Malmö en intressant kommentar i en helt annan post:

"Islam är en religion. Den kan givetvis diskuteras och kritiseras inom ramen för en teologisk debatt, men det är inget politiskt ämne. Islamism är däremot ett försök att göra en viss tolkning av islam till en politisk ideologi. Dessutom en ideologi med anspråk på att vara den enda tillåtna ideologin. Den kan och skall kritiseras politiskt!"

Jihad i Malmö borde skicka vidare det citatet till David Horotwitz och förklara för honom vilka felaktigheter han har i sitt tankesätt. Och sen sluta länka till hans artiklar. För inte kan det vara roligt att bli associerad till en person som umgås i kretsar som förespråkar den vita rasens överhöghet?

För er som själva vill ta en titt på David Horowitz, titta här. Samt på filmsnuttarna under.



David Horowitz tror att änkorna från 11:e september var glada över sina mäns död




David Horowitz använder sig av bildförfalskning och utnämns i TV till världens värsta person

2007-11-12

Israelisk jihad mot muslimska orcher?

Så här ser muslimer ut enligt bloggen "Jihad i Malmö", omtyckt bland Israel-vänner som Sleeping Mossad och Sverigemokraterna.

Philip Roth med magproblem?

Tja, personligen tycker jag att personen på bilden har större likheter med Philip Roth än med de muslimer jag känner. Fast i så fall efter ett gyttjebad och med för mycket wasabinötter i munnen. Jihad i Malmö menar att muslimerna idag utgör en Femte Kolon. Med detta menas, om man förstår länkandet rätt, att muslimerna idag har för stora likheter med Karl Gerhard som skrev kupletter mot Nazi-Tyskland.


Jag känner mig dock lika tvivlande till Karl Gerhard-liknelsen som till bilden på den gyttjebadande Philip Roth. Ännu konstigare blir Jihad i Malmös märkliga länkande gällande den enorma muslimska konspirationen (jo, det skrivs faktiskt så). Där hänvisas till den onda muslimska välgörenhetsrörelsen Holy Land Foundation som sällsynt illasinnad och konspiratorisk. Att dessa orchiska konspiratörer faktiskt granskats under 14 år och frikäntsnära 200 punkter i amerikansk domstol bekymrar inte Jihad i Malmö. En orch är en orch och skall således huggas ned med svärd eller yxa.

För alla som läst Sagan om Ringen vet ju att orcherna är genomonda varelser. De har inte barn eller familj, de slår ihjäl varandra och äter upp små gulliga hobbitar. Naturligtvis ska de väl svältas ihjäl så de inte kan hjälpa till med mat och sjukvård åt palestinier? Och eftersom alla vittnen mot Holy Land Foundation bestått av anonym israeler måste de ju ha rätt! Vem kan bry sig att jurymedlemmarna beskrev åtalet mot Holy Land Foundation som "ihopsytt av makaroni-nudlar, det fanns så lite bevis"?

Nej, när Malmös pro-israeliska jihadare är i farten är varje avhugget orchhuvud en seger för rättvisan. Och Israel.

Uppdaterat 2007-11-12: Jihad i Malmö har nu uppdaterat bloggposten. Muslimerna är fortfarande orcher, men inte fullt lika konspiratoriska. Dessutom fick jag alltför många billiga poäng på den vilket malmö-jihadisterna uppenbarligen ogillar.

Twisted Sister till Sverige

Nu, den 14;e november, kommer det gamla klassiska hårdrocksbandet Twisted Sister att spela i Sverige. Själv har jag alltid varit förtjust i bandet som gjorde stor succé i TV:s "Bagen" med deras rockvideos för "We´re not gonna take it" och "I wanna rock".

Vad de flesta inte känner till är att just Twisted Sister var ett av de band som tidigare pekades ut av årets nobelpristagare Al Gore, som ett ondskefullt rockband som inte skulle få utsätta stackars oskyldiga barn för fara. Likt vår lokale tokstolle Siewert Öholm trodde Al Gore på samhällets undergång om barn fick höra texter med anspelande på sex eller andra skamliga företeelser.



Al Gore och Dee Snider från dokumentären "Headbangers Journey"

Al Gores makt var dock lite större, han satt vid denna tidpunkt i den amerikanska Senaten, och de senatsförhör som hölls med Twisted Sisters sångare Dee Snider hör nog till det roligare i hårdrockshistorien. Hela utdraget hittar ni här.



Siewert Öholm har de kristnas skräck för hårdrocken

Siewert Öholm verkar mest fått tokspatt över det hårdrocksbandet WASP (som han enligt egen teori tycker betyder "We Are Satans People"). Som av en slump kommer även WASP spela i Sverige. Kankse kan vi se en demonstrerande Siewert Öholm med plakat i handen, läsandes dikter om onda hårdrockare?

2007-11-10

Georgien och statskupperna

I Georgien pågår just nu en liknande situation som då landets president, Mikheil Saakashvili, tillsattes i en statskupp sponsrad av George Sorors. I Sverige kommer vi främst ihåg Soros för hans roll i det svenska kronfallet, även om de senare kommit fram att det var svenska företag som hade den största rollen.

Soros organisation Open Society Georgia har som uttalade mål att utbilda nya ledare, bygga kontakter mellan regeringsrepresentanter och medborgare och stlödja företagsamhet med hjälp av politik, lagstiftning och träning. En av metoderna för detta är statskupper. Georgiens tidigare president Eduard Shevardnadze, som avsattes i en kupp 2003, sa:

"Det här är hans plan, ett helt koncept över hur val ska hållas för att nya personer ska komma in i staten och hur organisationer likt den i Jugoslavien ska skapas. [...] Det här är Soros plan. Han stor för allting: för de nödvändiga pengarna, för de tillförlitliga statliga organisationerna, och för vem det är nödvändigt att sammarbeta med."
Vad Shevardnadze inte nämner är att Soros inte stod ensam, stora summor finansierades direkt från USAID. Tillsammans kunde de ge bidrag till Saakashvili på fyra miljoner dollar, 700 000 dollar spenderades på att skeppa demonstanter i bussar och både TV-program och tidningsartiklar mot Shevardnadze finansierades. Dessutom togs experter från statskuppen i Jugoslavien in. Att Soros inte är populär i Georgien är uppenbart. Vid ett besök började demonstranter kasta ägg på honom.

Den nya presidenten Mikheil Saakashvili som tillsattes istället arbetade hand i hand med amerikanska ambassaden. Han hade tidigare studerat i USA och sponsrats direkt av den amerikanska staten. När han "valdes" till president 2004 hade han 96% av rösterna, något som aldrig skett utanför diktaturer.

Turerna kring de nuvarande protesterna mot Saakashvili är många. Han anklagas för att ha varit inblandad i mordaffärer, förtryckt folk med avvikande åsikter, skickat polis med maskingevär mot demonstranter, etc.



Nu kunde man tro att det vore Ryssland som står bakom de nuvarande protesterna mot Saakashvili. Saakashvili är ju trogen USA vän, vill ta med Georgien in i NATO och Ryssland har redan utfört många stridsåtgärder mot Georgien.

Intressant nog verkar inte så vara fallet, även om Saakashvili själv föredrar att tala om det ryska spöket.

På samma sätt som Saakashvili sponsrades av George Soros så sponsras den nye presidentkandidaten direkt av den amerikanske medieimperialisten Rupert Murdoch. Det är Murdochs TV-kanal "Imedia TV" som drivit kampanjen mot Saakashvili. EurasiaNet skriver:

"TV-kanalen, i stort sympatisk till oppositionen, har varit i centrum för skandalen över den forne försvarsministern Irakli Okruashvilis anklagelser mot Saakashvili och hans regering."
TV-kanalen grundades av Badri Patarkatsishvili, som tjänade större delen av sin förmögenhet i Ryssland under rövarbaronernas 90-tal. Patarkatsishvili, som förklarat sig arbeta för att avsätta Georgiens regering, har nu flytt till Storbritannien likt sin kamrat Berezovsky som gjort liknande uttalanden om Ryssland.

Det är för tidigt att dra slutsatser om den pågående kuppen, men den tycks vara en maktkamp över vem som ska styra över landets ekonomi: Staten eller rövarbaronerna.

Läs mer i DN.



Andra nyheter:
  • Rabbinen för stockholms orthodoxa judiska församling, Meir Horden, anser inte att Sverige är "antisemitiskt" annat än bland muslimer. Israels officiella syn genom dess vandaliserande ambassadör är dock att "Sverige är en av de mest grovt anti-semitiska platserna" med "dagliga agitationer i media om att döda judar".


  • Israel fortsätter hetsa till kärnvapenkrig mot Iran. Nu kräver dess biträdande premiärminister Shaul Mofaz att IAEA:s ElBaradei ska avsättas för att han inte deltar i krigshetsen. Även USA har dragit upp sina krigsplaner.