2007-11-22

Pakistans demokratiske diktator

I två blogginlägg har jag nu uppmärksammat USA:s inblandning i Pakistans införskaffande av kärnvapen. I dag gav George Bush sitt uttryckliga stöd till diktatorn Musharrafs inspärrande av opposition, jurister och journalister, totalt ca. 2000 politiska fångar:

"Han har inte gått över gränsen. [...] Han är uttryckligen någon som tror på demokrati."

Pentagon är också lyckliga över kväsandet av all opposition och förespråkar en dubblering av betalning till de pakistanska paramilitära styrkor som sätts in mot pro-talibanerna i öst samt Musharrafs fiender.


Mer nyheter:

  • En palestinsk nio-årig pojke dog i Gaza City eftersom den israeliska militären vägrade att låta honom få åka till sjukhus.

  • Ecuadors president Rafael Correa stoppas och trakasseras vid flygplatsen i Miami. Detta följer på att han vägrat förlänga USA:s avtal om en militärbas i Ecuador om han själv inte får ha en Miami. Rafael Correa lovar snällt att behandla alla amerikanska besökare i hans eget land lika vänligt.

  • Judiska bosättare blockerade infarten till en hel palestinsk by på Västbanken.

  • Den amerikansk generalen James Dubik tackar Iran för hjälpen att förhindra blodspillan i Irak: "Vi är tacksamma för Irans engagemang i att förhindra inflödet av vapen, sprängämniing och träning (av terrorister) i Irak. [...] Som ett resultat har det bidragit till en minskning av våldet". Istället kommer 60% av de utländska stridande från USA:s allierade Libyen och Saudi-Arabien.

  • Hagelstormar i Libanon hjälper till med minröjningsarbetet, hundratals odetonerade klusterbomber exploderar när hagel stora som valnötter slår ner. Israel förlängde kriget med flit för att släppa flera miljoner klusterbomber över Libanon, trots att ett avtal om fred fanns färdigt.

Inga kommentarer: