2007-11-16

Israeldemokratisk Ordlista

Ibland när jag läser Israelvänners debattariklar eller blogginlägg förstår jag helt enkelt inte vad de skriver. Orden finns där, men där är utsatta på ett sådant sätt att de helt saknar betydelse eller ger upphov till den mest märkliga logik. Efter ett tag började jag inse att Israeldemokraterna hade helt egna definitioner för ordens betydelse som i allt väsentligt avskilde sig från vanligt språkbruk.

Därför har jag här sammanfattat de mest vanliga orden använda i Israeldemokraternas texter. Mitt hopp är att detta ska göra det enklare att förstå vad de egentligen skriver om.Al Aqsa-Moskén:
Över 1400 år gammal provisorisk byggnad. Skall jämnas med marken för att uppföra ett judiskt tempel för djurslakt och tungotalande.

Antisemit, latent:
En icke-jude och/eller icke-sionist.

Antisemit, potentiel:
Någon som citerar en israelisk tidning.

Antisemit, övertygad:
Någon som citerar en israelisk lag.

Antisemit, tvättäkta:
Någon som citerar en israelisk president.

Antisemit, obotlig:
Någon som citerar Gamla Testamentet.

Bernadotte, Folke:
Usel antisemit som hjälpte tusentals judar att undkomma nazisternas koncentrationsläger. Avrättades hjältemodigt av Israels senare premiärminister Yitzhak Shamir för hans hatiska försök att mäkla fred mellan judar och palestinier.

Bosättare:
Stackars plågade ockupanter som endast vill leva i fred på sin stulna mark, med en gnutta vatten till swimmingpool och växthus. Plågas av trakasserande palestinier som springer i vägen för deras kulor och stenar och vill använda vattnet till lyxdrickande.

G-d:
Se Israel.

Gränser:
Rörliga linjer som flyttas med hjälp av tanks och bombplan. Bör vara säkra för dem på insidan - om de är judar.

Iran:
Land där fundamentalistiska, rasistiska och blodtörstiga människor bor. Dessa apors avföda och behårade bestar måste därför utrotas, deras hus bombas sönder och barn utsättas för fasligt lidande, såsom bibeln föreskrev för Amalek.

Israel:
G-d.

Judar:
Grupp för vilka sionisterna för talan. Ofta mot deras egna åsikter och vare sig de vill eller inte.

Konspirationsteoretiker:
En som regelbundet läser och noterar vad som står i dagstidningar, sägs i TV och står beskrivet i böcker - utan att vara sionist.

Mein Kampf:
Bok skriven på 30-talet, lästes aldrig då, lästes aldrig efteråt. Känd för att vara lik allting, från predikningar och doptal till politiska skrifter och naturdikter.

Nationalism:
Fasansfull företeelse som skövlat Europa och orsakat miljoner judars lidande. Utmärkt ideologi i Israel.

Nazism:
Ond rörelse som sammarbetade med sionisterna under 2:a världskriget och hjälpte till att bygga kibbutzer. Detta är ett tydligt bevis på att alla som inte är sionister måste vara nazister.

Palestiner, moderat:
En palestinier som gör som USA vill.

Palestinier, pragmatisk:
En palestinier som gör som Israel vill.

Palestinier:
Finns inte, har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas. Dessutom var det de som började.

Semit:
Person med semitisk bakgrund - om de inte är araber - eller utan semitisk bakgrund - om de är judar.

Sionism:
Rörelse skapad för att ge fred på jorden, bota cancer och hjälpa barnen i Indien. Detta görs bäst genom att låta judar stjäla mark från araber. Vill att alla judar som inte kan användas som kassakor och lobbyister ska tvingas flytta till Israel. Kända förespråkare: Adolf Eichmann och Siewert Öholm.

Sionist:
Företrädesvis kristna, folkpartister och Sverigedemokrater med identifikationsproblem. Hatar judisk nationalism som inte har Israel som centrum.

Sions Vises Protokoll:
Fruktansvärt hemsk hatskrift som ingen någonsin läst, har en aning om var den går att få tag på eller ens vet vad den handlar om. Ändå sägs hela världen vara inspirerad av den.

Självhatare:
En jude som finner sig själv vara hatad av andra judar.

Stängsel:
Ett kortare namn för en 8 meter hög betongmur. Hittas placerad på ett 20 meter brett område tillsammans med vakttorn, vallgravar och taggtråd på ockuperat område.

Stürmer, Der:
Nazistisk tidskrift, gjord av den fetishistiske läderälskaren Julius Streicher. Används som i "det värsta sen". Gick i graven för 60 år sedan, men har fortfarande stor popularitet hos israelvänner som använder den för namedropping.

Uppdaterat 2007-11-17: C. L. K. Aqurette visade återigen ett exempel på hur Israelälskare använder ord på de mest märkliga vis. I en kommentar använder han ordet Judehatare och ger det definitionen "Någon som är tuff och progressiv". Inte undra på att folk har svårt att förstå vad Israelvänner skriver.

5 kommentarer:

Ida D. sa...

hehehheheheh...!
Det var bra.
Riktigt bra.
Om man analyserar deras dialog o sätt att förklara en del saker, då ser man all tragikomedin mellan raderna, precis som du har beskrivit!

:o)

Ida D. sa...

PS! Men i ordlista saknas en del viktiga begrepp:
Islamism & islam = är samma sak;
muslimer = det är terrorister;
martyrskap & självmordsbombning = det är samma sak;
legosoldater & FN-s soldater = samma sak;

etc,etc...

Per S sa...

Härligt!

C. L. K. Aqurette sa...

Att hata judar är verkligen tufft. Så... progressivt. Bra jobbat.

Hampus Eckerman sa...

Arquette, jag vill inte veta av personer som dig som tycker det är tufft och progressivt att hata judar.

Du har en egen blogg. Där kan du föra fram ditt judehat, men var så säker på att vi kommer att anmäla dig för hets mot folkgrupp så fort ditt hat överträder svensk lagstiftning med minsta millimeter.