2007-11-08

Åke Sandin om Folke Bernadotte

Åke Sandin skriver en lång och mycket läsvärd krönika om den svenske FN-medlaren Folke Bernadotte som mördades av judiska terrorister 1948. Läser ni bara en bloggpost i år, läs den.

5 kommentarer:

Ida D. sa...

jag läste den...
Mycket rik historia, händelser och massor av saker som jag visste ingenting om.
Måste göra reklam på hans artikel från min blogg också.
Tack för tips

Hampus Eckerman sa...

Han har i princip skrivit en krönika varje vecka nu i en herrans massa år (även om han ibland publicerar repriser numera). Jag ska lägga in en länklista till några av mina favoriter.

Ida D. sa...

Jag länkar hans blogg så fort jag bara kan!
Han är meningarnas kung i bloggvärlden! Lovar!
...men han ska i forsättningen (tack vare dig) bli min källa, alltså någon som kommer jag lite då och då att "råna" genom att tipsa och publicera hans artiklar liksom denna om Bernadotte. :o)

Såååå många saker som jag visste inte! T.ex. Om förfalskade brev, politiker och skurkar om vi hade på 40-talet, och den riktiga bilden om hur Israel bildades egentligen. Terrorism ligger djupt i grunder.
Sen blev jag chockad att mannen som ville sammarbeta med Hitler mot engelsmännen, blev senare i israelisk parlament i olika minister poster.
Sen förhållanderna med andra länder, FN-s ambassadörer, politiska eliten...
Uhhh..! Det finns mycket kunskaper som man kan få helt serverat på Åkes blogg. Jag är otroligt glad att jag fick läsa någonting vettigt, efter massor av korkade inlägg hit o ditt på olika sidor! :o)

Hampus Eckerman sa...

Jo, han har skrivit mycket läsvärt om Jugoslavien, 2:a världskriget, U-båtshysterin, mm. Han brukade vara krönikör i fredstningen PAX tidigare.

Hehe, trodde du hade noterat sionisterna som sammarbetade med nazisterna tidigare. Det stod ju på min blog här.

Ida D. sa...

Jag såg den här artikel hos dig, men jag vet inte hur det gick att jag inte har hunnit läsa!
... På din blogg var jag faktiskt upptagen att "slåss" med israel-vänner som anklagade mitt land för nazismen ...Och ja, dom utmärker gärna andra för nazism att man hinner aldrig hitta det i deras egen historia! Det är smart taktik: Anklaga andra för terror, att man försummar hitta terrorism i deras egen korg! Landets grundsten!
Så gör dom hela tiden.