2007-11-23

Jag blir attackerad av Jorm

Häromdagen blev jag attackerad av en Jorm. Det gjorde mig lite orolig. Vad är egentligen en Jorm och vad ville den mig? Tack och lov kunde Jinge ge mig en förklaring. Jormen var extremt upprörd över att ha blivit kallad för Sverigedemokrat när han egentligen endast var Pro-Sverigedemokrat. Lite som att inte vara nazist utan pro-nazist antar jag. Dessutom ville han tala om att han "hade många icke-etniska svenne vänner". Och det var ju säkert trevligt. Det urartade lite mer när Jormen började göra utfall mot tyskar, puckon, töntar och allt där emellan. Så de kommentarerna tog jag bort.


Märkligare blev det när han förklarade sig vara emot Islam "och allt vad det står för". Fred, kärlek, rättvisa och solidaritet alltså:

"I Guds namn, den givmilde och skonsamme. Äre vare Universums Herre som har skapat oss och delat upp oss i stammar och nationer så att vi ska lära känna varandra, inte så att vi ska förakta varandra. Om fienden är för fred, skall du också vara för fred och lita på Gud för Herren är den som hör och vet allt. Och Guds tjänare är de som vandrar i ödmjukhet och när vi tilltalar dem säger vi "FRED"."

Hemskt, eller hur?

Nå, Jormen verkade ha hämtat sina åsikter från ett FOX News-program om Malmö. FOX News, den där tillförlitliga kanalen, ni vet. Den som gav oss sanningen om de irakiska massförstörelsevapnen och om hur älskade amerikanerna var i Irak. Den där kanalen fylld av porrälskande moralister. Jodå, FOX News känner vi nog till.


FOX program om Malmö

Det här inslaget var också typiskt för FOX News. Onda stenkastande muslimer som lekte intifada mot ambulanserna i malmö. Jäkla dom.

Som tur är har bloggen Blind Höna redan benat upp FOX News reportaget som också blev en tidningsartikel. Fakta visade sig vara hämtade från hatsidan Dhimmi Watch som systematiskt felöversatt artiklar från svenska tidningar. När FOX t.ex säger att en fjärdedel av Malmös invånare är muslimer är sanningen att en fjärdedel är immigranter - från alla religioner.

Så nästa gång en Jorm tittar fram med små videosnuttar, ge honom en pepparkaka istället. Även Jormerna gillar pepparkakor.

15 kommentarer:

Rawia Morra sa...

Har du gått och blivit Taliban nu Hampus? :)

Jinge sa...

Manuell trackback eftersom blogger inte klarar vanliga bloggfunktioner:

http://jinge.se/index.php/allmant/folk-skrattar-at-sverigedemokraterna.htm

Hampus Eckerman sa...

Taliban och taliban, jag gillar pepparkakor. Ska det vara så hemskt!

Ida D. sa...

Jag ber om ursäkt för att jag är utanför ämnet, men vi är i gång med protestlista som ska skickas till kungen Abdullah i Saudi Arabien: Skriv under protestlista!


http://forumforfrihet.blogspot.com/2007/11/appeal-to-king-of-saudi-arabia_23.html

Höj rösten mot kvinnoförnedring och förtryck!
I fallet att det inte hjälper - kommer vi i gång med protestdemonstration utanför ambassaden i Stockholm.

TACK / mvh / Ida D.
FFF

Ida D. sa...

Till ämnet...
Chema är likadant överallt:
Invandrarfientligt, islamhatiskt och sen Israelvänlig :o)

Massor av konspirationsteorier, hat, ilska och idiotism.
Du har valt en vacker citat från Koranen. Tack.

Björn Fridén sa...

Ah... fox, fox, fox...

Abd al-Wâhid sa...

Håller verkligen med Ida ovan. Det var ett vackert citat ur Koranen.

Får jag fråga vilken översättning du har använt? Känner inte igen ordvalen riktigt, så jag är nyfiken.

Hampus Eckerman sa...

Faktiskt en egen översättning från en version på engelska. Hoppas att jag inte missat något genom att inte göra det från orginalet. Mina försök att lära mig arabiska slutade i katastrof!

Ida D. sa...

Wahid!
Hampus tog citat från Al-Baqara (Koranens andra kapitel)...tror jag. Men liknande vers upprepas flera gånger i Koranen, så är det mycket möjligt att det kan vara kapitel Rom.

Malkholm X förklarade att han konverterade till islam just genom den här versen. Han blev mest fascinerad över Haj, (besök till Meka - Kaba) där fick han se människor med olika hudfärger, olika länder, nationer och kulturer, rika som fattiga, som var på samma nivå i bönen..! (alla är likvärda inför Gud).
På så sätt fick man ide att skapa rättsystem "likavärde inför lagen". Det har kommit från Issa (Jesus), men blev aldrig i kraft, för att han blev hindrad att sätta det i praktiken.
Thomas More har inte varit först som talade om samhälle där inte behövs polis, och där man kan ta varor från affärer enligt sina behov (på heder & samvete). Det kommer från islam. RÄNTESYSTEM kritiseras i hela Koranen.
Snart kommer vi att få Islamic Bank i Sverige som funkar utan räntesystem. Det finns i England o över hela Europa från 60-talet och i arabvärlden från 1800-talet.

Massor av ideer har kommit från den här boken.

Abd al-Wâhid sa...

Hampus... Jag är inte rätt person till att bedöma din översättning, men jag kan säga som så att versen har inte förlorat sin kraft av att översättas så som du har gjort.

Arabiska är inte min starka sida heller...

Ida... I hear you load and clear. Tack för dina påminnelser.
Jag översätter en hel del själv (mest från engelska dock) så därför är jag nyfiken på var han fick versen i från, det är inte samma stil som Bernström har i sin översättning t ex. (En översättning av Koranen till svenska med kommentarer och index från 1998, under namnet "Koranens budskap" av Muhammed Knut Bernström, för den som inte vet.)

Malcolm X beskrivning av sina upplevelser på vallfärden är bland det starkaste man kan läsa om ämnet islam och etnicitet.

Galaxa sa...

Ja, här var det högt och lågt, minsann! Vackra ord från Koranen och nidbilder i samma bloggpost!

Jag vet inget om den där Jorma, men nidbilder är lågt och ovärdigt, tycker jag, oavsett om mannen ifråga är ett rikspucko eller ej. Jämför USA:s bilder av japaner under andra världskriget. Typ. Blev besviken när jag hittade något sådant här.

För övrigt är Jorm ett vackert jämtländskt fjäll. Som i sin tur gett namn till den snälle jätten Jorm i filmen om Dunderklumpen. Om ni inte har sett den, så rekommenderar jag den verkligen.

Hampus Eckerman sa...

Hej Galaxa,

Låt mig uttrycka det så här. Om personer skriver kommentarer där de försöker sprida extremt fördomsfulla videosnuttar, som bevisligen är grundade på felaktiga uppgifter, kommer de inte att få någon vänlig behandling. Om de samtidigt skriver till mig och kallar mig "tönt" eller "pucko" kan de t.o.m förvänta sig en ovänlig behandling.

Naturligtvis har jag sett Dunderklumpen, en av mina favoriter. Om jag minns rätt heter berget i verkligheten Jormklumpen eller något sådant.

P.S. Jo, jag känner till amerikanska åsikter om japaner. En högt uppsatt general kallade japanerna för "en korsning mellan orangutanger och de värsta manchuriska horor". Jag har dock svårt att de hur det stämmer in på Jorma, om han inte är japan. I själva verket kan han ju vara jude eller grek, ingen av oss kan ju veta hur en anonym människa ser ut.

Galaxa sa...

Ja, förstår om du blir förbannad och väntar mig inte att du ska vara annat än ovänlig mot den du är arg på. Det känns ju rätt naturligt! Men det här äckliga, dreglande trollet tycker jag är ju att sänka sig till en nivå som man borde hålla sig för god för.

Nidbilder är inte att visa hur någon ser ut- det behöver knappt vara baserat på det. Tänk bara på de där typerna som jämförde en bild av Åsa Linderborg med en bild av ett monster! Likheten var ju inte direkt slående! De bilderna användes enbart för att förödmjuka. Att förödmjuka sina fiender är inte rätt väg.

Och, Jorm, ja: det finns toppar som heter Lill-klumpen, Stor-klumpen och Lill-Jorm och allt möjligt, men jag har för mig att just den klumpen som är förebild för jätten heter Klumpliklumpen. Men jag är inte säker, och Beppe kan man ju inte längre fråga... Har du inte varit i Strömsund och trakterna däromkring - bör du vekrligen planera en resa dit. Ströms vattudal och sedan mot Hotagen och Hasslingsåfallet. Och vägen till Norge över Valsjöbyn till Snåsa...

Hampus Eckerman sa...

Känner inte till det där med Åsa Linderborg. Måste skett när jag var utomlands.

Nå, för att glädja alla kan jag säga att en snäll Jorm som fått sina pepparkakor antagligen ser ut så här. Stilig och vacker.

Njae, jag är egentligen ingen naturmänniska. Jag får frispel om jag är i naturen för mycket. Men jag gillar den på bio. :) Har nog varit i trakterna när jag var liten, men kommer knappast ihåg.

Bitten sa...

Har sett att denna Jorm hör till i Sverige. Snälla KANN ni inte ta hem honom??? Just nu härjar han på danska debatsites och försöker skaffa supporters på andra sidan sundet. Vi har tillräckligt med tokstollar själva. Vi behöver inga flera.

Tackar på förhand.

Bitten