2008-01-23

Byst och bäcken under 90 centimeter är dekadans!

Innan bloggarna, innan BBS:erna, fanns något annat. Telefonsvararen. Många var de som talade in sitt budskap till folket på de då dyrinköpta telefonsvararna. Klubb Sunkit har skrivit om en av dem.

"- Sanningens röst, Sveriges samvete, Margaretha Falkudd, 710 15 Vintrosa, Örebro: Gift renlevnadskvinna utan sex, lyx eller last."

Så kunde det låta när Margaretha Falkudd, dåtidens kristna höger, lämnade sina budskap. Klubb Sunkit skriver:

"Margaretha Falkudd var fram till senare hälften av 1980-talet den tokkristna tokhögerns tokigaste förkunnare. Hon spelade in dagliga budskap från hemmet i Vintrosa utanför Örebro. Korta, kanske improviserade, brottstycken ur hennes mycket upprörda tankeflod. Hon började med sina budskap i svararen 1977, som ett direkt svar på att hennes insändare refuserades i tidningarna.

Margaretha Falkudds främsta merit var att hon hade fått sparken från sitt arbete som lärare på Markbackens skola i Örebro. Naturligtvis var hon ytterst förbittrad över detta avskedande och anklagade skolan och myndigheterna för att ha förföljt henne på grund av hennes »kristna värderingar« – vilket i just detta fall förefaller helt rimligt."

Klubb Sunkit konstaterar också att Margaretha var en ivrig rashygienist:
"Det här med bystmått var också något som återkom i Falkudds svada; en kvinna utan en stor byst var inte kapabel att avla fram barn som det var något med. Självfallet var hon själv ytterst välutrustad på den fronten (»Byst 110, bäcken 100«), något som hon gärna och ofta visade upp på de vykort hon spred. Margaretha är ofta fotograferad i åtsittande t-shirt eller bikini!"

Några exempel på hur viktig bysten var ges också:
  • "Du kvinna med bystmått över 90; föd ditt a-barn idag!"

  • "Byst och bäcken under 90 centimeter är dekadans!"

På sunkits hemsida ligger också några underbara inspelade exempel från hennes telefonsvararmeddelanden. Lyssna på dem själva!

1 kommentar:

Paolo Pissoffi sa...

Jag skrattade förvisso, men vad händer med sonen? (Och de där Jesus-tröjorna... Jag tror jag dör och återuppstår...)

Och det går ju inte ens att parodisera. I i stort sett samma mening nämner hon kristna ideal och sen att man ska använda nackskott på homosexuella.

Sjuk människa.

Jag skulle vilja se den första gången paret träffades. Hur det blev de två.