2008-01-19

Antisemitiska judar, liberal logik

Al Andalus tipsar mig i en kommentar om att Judar för Israelisk Palestinsk Fred protesterat gällande anklagelserna mot tidningen Mana:

"Öppet brev till kulturrådet

Med anledning av anklagelserna mot tidskriften MANA

Föreningen Judar för Israelisk Palestinsk Fred (JIPF) vill utrycka sitt stöd för tidskriften MANA och för det fria ordet. JIPF är oroad över det faktum att MANAs politiska åsikter tas som argument för att strypa kulturrådets stöd till tidskriften.

Tanken är att stödet från kulturrådet ska »främja hög kvalitet och mångsidigt utbud av åsikter och behandlade ämnen« och kulturrådet bör därför inte vara en instans som tillämpar politisk gallring i sin myndighetsutövning.

Påståenden och anklagelsen om att tidskriften Mana skulle vara antisemitisk är absurda och grundlösa. Trivialiseringen av begreppet antisemitism genom att kritiken mot Israel likställs med kritik av judar kan bidra till att kampen mot antisemitism, liksom kampen mot all form av rasism, försvagas.

Den demokratiska debatten och yttrandefriheten kan ta stor skada om Kulturrådet börjar ägna sig åt politisk censur, när uppgiften är att främja mångfald och kvalitet.

Med vänliga hälsningar
Dror Feiler, Ordf๖rande för Judar för Israelisk Palestinsk Fred (JIPF)
2008-01-17"

Man får anta att Dror Feiler nu kommer bli anklagad för att vara antisemit också. Det skulle i så fall inte vara första gången. Det är idag svårt för en humanist att inte bli anklagad för antisemitism. Andra som anklagats är Desmond Tutu, Olof Palme och Jimmy Carter. En som vill anklaga varje antirasist för att vara antisemit är Henrik Bachner som i en lång och flummig artikel i Antonia Ax:son Johnsons tidning Axess attackerar Mana. Vad framför han då som konkret exempel på antisemitism?

Desmond Tutu - Ond antisemit?


Ingenting alls ska det visa sig förrutom en mängd lösryckta citat som alla formulerar kritik mot Israel, aldrig mot judar. Men så avskyr Bachner kritik mot Israel. För som Bachner tidigare sagt: Det finns "utan tvekan en grundläggande kontinuitet mellan klassisk antisemitism och nutida antisionism". Således har Bachner, känd för sina fejkade undersökningar om antisemitism, tidigare attackerat både Ordfront, Jan Guillou, Lars Hillersberg, Donald Boström och stora delar av svenska folket för antisemitism. När han inte hållit föredrag för Samfundet Sverige-Israel.

För en längre sågning av Bachner, läs här. Märkligast är att Axess tar in en artikel av en person som mest ses som en politisk pajas.

Rolig är också Expressens artikel om det hela. Under rubriken "Så kränker Mana kvinnor och judar" nämns två konkreta exempel, förrutom ett rent arbetsplatsärende. Kränkandet av judar visar sig vara kritik mot Israel, kränkandet av kvinnor visar sig vara kritik mot en, säger en, folkpartistisk kvinna som mest gjort sig känd för att förespråka tvångsgranskning av könen på alla invandrarkvinnor. Det vore snarare en kränkning av kvinnor att inte kritisera politikern.

Går det inte att hitta mer om Mana än detta bör de liberala censurivrarna genast lägga ned sin kampanj.

Gamla inlägg om samma sak: här, här, här och här. Även Aftonbladet skriver om detta.

5 kommentarer:

Anonym sa...

I Mana kan man läsa att:

Rondelhundarna var del i den judiska välrdskonspirationen

Att Maurios Roja och Nyamko Sabuni är "husnegrer" (i en artikel av kamali)

Tillräckligt för att de inte ska få något bidrag

Hampus Eckerman sa...

Vilket du givetvis är anonym för att påstå.

Det står ingenting om att rondellhundarna skulle vara en del av vare sig den judiska eller islamiska världskonspiraitonen. Däremot spekuleras det i om Israel skulle ligga bakom.

De två folkpartistiska politikerna har däremot med rätta kritiserats (den ena förstås bara "folkpartistisk"). Att inte kritisera dem för deras politik vore naturligvtis en direkt kränkning mot en stor del av vårt folk.

Sabuni vill tvångsgranska könen på alla invdandrarflickor. En Onkel Tom är då inte ett dåligt uttryck och det får hon acceptera. Att vilja dra in bidrag bara för att en tidning skriver kritiskt om folkpartiet är ju givetvis enbart försökt till censur.

Ida D. sa...

Meddelande från FFF:

http://forumforfrihet.blogspot.com/2008/01/hll-inte-tyst.html

PEACE!

mvh/Ida D.

Anonym sa...

Det var Irans president som ansågs att det var en judisk konspiration som låg bakom publiceringen, vilket från Manas sida ansågs som en trolig teori.

Det är larvigt när du vänder ord och påstår att det är kritik av fp som ligger bakom. Det var ordvalet husnegrer som är problemet, att idiotförklara invandrare som inte röstar på vänstern

Hampus Eckerman sa...

Givetvis är du anonym som kommer med ett så korkat uttalande. Orginalcitatet och Bachners förvanskning av det hela ligger här.

Där kan du själv konstatera att det du nyss var en lögn. Och visst är det folkpartister som kritiseras för att vilja sparka nedåt för att ta sig uppåt. Det är det som är definitionen för uttrycket husneger. Läs på din Malcolm X.