2007-06-29

USA-soldater och samlandet av öron och skallar

  • Ryssland fortsätter hålla kontakt med Hamas på Västbanken: "'Söndra och härska'-agendan hjälper inte till att lösa konflikten. Om det finns någon lösning alls på konflikten så är det i dialog mellan de två ledande palestinska krafterna". Moskva påpekade samtidigt att Hamas var folkligt valda och inte borde ignoreras. EU menade att man måste ställa krav på Hamas som man aldrig skulle ställa på Israel och ansåg sig därför ha en bra ursäkt att bojkotta den palestinska demokratin.

  • Libyen har fått resning i målet om Lockerbie-attentatet, efter att landet blivit allierat med USA. Istället riktar man nu in sig på att komma med anklagalser utan bevis mot Syrien och Iran, eftersom dessa fortfarande inte följer Washingtons agenda.

  • Amerikaner lider av den mentala störningen PADD, Political Attention Deficit Disororder, enligt Council on Science and Public Health of the American Medical Association. Den innebär att 80% av amerikanerna inte kan behallå uppmärksamheten länga nog för att följa politiska frågor eller läsa längre artiklar och böcker om politiska ämnen.

  • Bush anser att Israel är en förebild för Irak. Det innebär att ockupationen ska vara i minst 40 år, flyktingkatastrofen skall permanentas, etnisk rensning ska fortsätta i evighet och särlagar ska skapas för olika etniska grupper.

  • Irans president Mahmud Ahmadinejad anser att de som lever i Israel och dess ockuperade områden själva borde få bestämma sin framtid i en folkomröstning där både kristna, judar och muslimer deltar. Om de röstar för en två-statslösning, där Israel och Palestina ligger sida vid sida, anser han det vara en bra lösning.

  • Den amerikanska krigsförbrytaren och tidigare utrikesministern Henry Kissinger gav sitt stöd till Turkiets invasion av Cypern, för att försäkra sig om fortsatt amerikanskt inflytande över som en avlyssningspost över Mellanöstern.

  • Saudi-Arabien gav den palestinske presidenten en knäpp på näsan när dess Kung Abdullah vägrade möta honom vid ett besök i Jordanien. Istället sa han uttryckligen att Abbas måste tala med Hamas eftersom interna stridigheter endast gynnar Israel.

  • USA är inblandat i ett troligt förberedande till destabilisering av Bolivia. En amerikansk medborgare greps av boliviansk polis efter att ha smugglat in fem lådor med ammunition i landet. Direkt efter insmugglingen möttes hon av hustrun till den militäre sambandsofficeren vid amerikanska ambassaden.

  • Expressen rapporterar om att amerikanska soldater använda tog med sig vietnamesiska skallar hem till USA och använde som askkoppar. Detta är inget nytt. Under 2:a världskriget överräckte amerikanska soldater en kniv till den amerikanska presidenten, som de hade täljt ut ur benet från en japansk soldat. Till Trumans heder tog han inte emot den. Vid ett annat tillfälle skickade en löjtnant hem en skalle till sin flickvän, signerad av honom själv och hans 13 kamrater. I Laos samlade den amerikanske CIA-agenten Tony Poe på öron från skjutna fiender. Dessa öron skickade han i säckar till den amerikanska ambassaden.

Inga kommentarer: