2007-06-19

Tossigheter galore av hyperventilerande israelkramare

Ann Sofie Dahl, "docent i statsvetenskap", får frispel i Expressen. Hon är rasande över att Carl Bildt, liksom större delen av resten av världen, inklusive USA och Israel, förespråkar en palestinsk stat. Tyvärr är hon inte läskunnig eller har helt enkelt bojkottat alla nyhetsprogram de senaste 10 åren - något som måste försvåra hennes "statsvetenskaperi" en aning.

Här är några av de tossigheter hon påstår:
  • Det var onda palestinska fundamentalister som attackerade tvillingtornen i USA.
  • Det var onda palestinier som bodde på Bali i Indonesien och utförde terrordåd.
  • Onda fundamentalister brände svenska flaggan för att protestera mot Danmark.
  • Hamas är så onda att de vill införa Sharia-lag. Så onda är de att de vill det trots att de sagt motsatsen och inte föreslagit en enda lag enligt detta.
  • Svensk hjälp till palestinierna har inte varit bra för något. Utan hjälp hade de kunnat leva på luft och det regn som inte israelerna samlat in till sina bosättningar.
  • Carl Bildt är så ond att han ändrat Sveriges utrikespolitik till exakt samma som den var innan.
  • Carl Bildt är ännu mer fruktansvärt ond eftersom han konstaterade att Hamas faktiskt vann det val de vann. Det är fel. I alla val vinner de som Israel anser ska vinna, oavsett hur folket röstar.
  • Svensk utrikespolitik är så anti-israelisk att man regelbundet möter israeliska ministrar och ger dem beröm för deras stat, samtidigt som man är glad över att ha särskilt priviligierade handelsavtal med Israel inom EU:s ramar. Fy för detta!

Min rekommendation till Ann Sofie är enkel. Det är snart midsommar. Ta ett par supar. Sätt dig ned och andas lugnt. Lär dig sen att läsa och titta på de senaste årens nyheter. Sen ska det nog gå bättre.

8 kommentarer:

Ida D. sa...

TACK HAMPUS...! :-)

hehehehehehehhe...
jag har aldrig skrattat så mycket under närmaste dagar liksom när jag läste punkterna om den förvirrade kvinnan...
Är det sant att liknande människor kallas som "stadsvetare"..? :-)

Bulten i Bo sa...

Mycket bra inlägg, hade tänkt skriva om det själv men nu behövs inte det.

Kan dock inte låta bli att tipsa eventuell nostalgiker om när statsvetaren i tiden innan Irakkrigets utbrott debatterar med Wilhelm Agrell.

En goding:

Dahl: Irak har länge tjänat som fristad för terrorister, däribland kända namn som Abu Nidal. I Salman Pak utanför Bagdad driver
fundamentalistiska terrorister ett träningsläger, komplett med en parkerad Boeing 707 som realistiskt inslag för terrorträningen.


Agrell: Till sist: om det verkligen stämmer att terrorister bedriver realistisk träning med hjälp av en parkerad Boeing 707 kan vi åtminstone på den punkten känna oss lite lugnare, eftersom den flygplanstypen för länge sedan tjänat ut i reguljär trafik.

Hampus Eckerman sa...

Tackar för länken, bulten!

Fastnade själv foer foeljande stycke:

"Att Saddam Hussein verkligen har biologiska och kemiska vapen i sina förråd torde vid det här laget vara svårt att förneka även för de mest blåögda av västvärldens många appeasers, eftergiftspolitiker."

Amir Sariaslan sa...

Ytterligare ett fantastiskt konststycke av denna framstående forskare kan man läsa här:
http://www.amerikabrev.nu/index.asp?page=artiklar&read=15

En doktorshatt är uppenbarligen inte mycket värt :)

Ida D. sa...

Det är bättre att läsa om vad den här kvinnan, "stadsvetare" skriver än att titta på "dolda kamera" eller liknande underhållnings program..

Hon är så underhållande o rolig med sina demens-uttalande..!
hehehhehe...

Tack Amir, för länken! :-)

Johan sa...

Är du helt oförmögen att tala sanning? Helt barocka felcitat som bara visar din oärlighet. Grattis till en framgång i kampanjen för att bevisa att nazisterna är lika goda som resten av vänstern.

Hampus Eckerman sa...

Jphan, om du vill lovorda nazister får du välja en annan blogg.

Ida D. sa...

Hampus...
Antingen man är nazist eller antisemitist... Jag har blivit immun att vara biter av liknande påhopp. I början kände jag mig djupt sårad att jag kunde inte sova, jag har även gråtit, var förbannad och mycket ledsen att kallas så...

Nu fattar jag att det ingår i schema, som vanligt rutin av en del israeler o proisraeler... och att måååånga människor kallas nazister & antisemiter så fort dom öppnar munn o säger någonting om lilla Israel.
Nu blev jag som en vägg - struntar fullständigt i om hur dom människorna ska kalla mig. Dom gillar inte FAKTA o SANNING, o vill gärna leva i sin lilla värld med rosa elefanter...