2007-06-27

Sverigedemokraterna + Israel = Sant

Israeldemokraterna har länge varit ett smeknamn för de fanatiska Israelkramare som gör allt de kan för att skapa ett Israel som en etnisk ren stat, eller "Judisk Demokrati" som de själva kallar det.

Nu har uppenbarligen Sverigedemokraterna insett vilken nära allierad Israel är och hur stora likheter de har med Israeldemokraternas rasistiska politik. FDIM, För Israel och Demokrati i Mellanöstern (en självmotsägelse kan tyckas), är en organisation skapad av två Sverigedemokrater. Det de delar med Israel är ett hat mot blandade samhällen där olika folkgrupper lever tillsammans.

Sverigedemokraternas Ungdomsförbunds hemsida kan man följa debatterna om hur Sverigedemokraterna älskar Israel och vill utrota varenda Palestinier i Gaza och i Sverigedemokraternas tidning SD-kuriren kan man läsa kärleksfoerklaringar till Israel.

För så är det. Ända sen sionisterna kollaborerade med nazisterna, så har Israels vänner alltid funnits bland de rasistiska (Syd-Afrika) och fundamentalistiska (Livets Ord) grupperna.

Det kan man bl.a se på de Israeldemokrater som kommenterat i denna blog.

7 kommentarer:

Ida D. sa...

Men dem skriver exakt på samma sätt som dem på Carl Bildts blogg... Dom lallar om folkmord!

personligt upplever jag liknande typer liksom totalt mentalbegränsade. Inget etik, moral, empati, omtanke... då är man allvarligt skadad.
Men liknande typer möter vi dagligen i tunnel bana, på tåget, i bussen, i någon institution, i vänterum hos läkare... Enorm hat o ilska som förvandlade dom människorna till ...
nej...
synd att vara så ung o att bära så mycket hat. Då har man mycket smärta i sig o går genom livet med tungt ryggsäck.

Erik Hellsborn sa...

För ordningens skull ska det väl påpekas att SD som parti inte tagit ställning i mellanöstern-konflikten.

Magnus Lindberg sa...

Nu är det ju verkligen inte sant att "sionisterna sammarbetade med nazisterna". Det fanns däremot små sionistiska grupperingar, som vid olika tillfällen förde dialog med nazisterna. Lejonparten av den sionistiska rörelsen gjorde det inte.
Det känns lite "guilt by association" att nämna de båda i samma mening. Som att nazismens ondska skall smitta av sig lite på sionisterna.

Vad gäller Sverigedemokraterna är det problemtiskt. Å ena sidan uppskattar jag enskilda sverigedemokraters engagemang för staten Israel, å andra sidan tror jag att engagemanget är sprunget ur A) arabhat eller B) vurmandet för nationalstaten som sådan. I ingadera fallen är jag sugen på att ha dem som sängkamrater.

Hampus Eckerman sa...

Du menar att det aer fel paa samma sätt som att skriva om araber och nazister i samma mening? Kanske du kan skriva ett inlägg om Lisbeth Lindeborg om hur fel det är att köra guilt by association när hon skriver att Hamas skulle vara Hitlers arvtagare?

Eller är det bara fel när sionister som blandar sig med de värsta nazisterna?

Vad du tycker som person är inte intressant. Det intressanta är att Sverigedemokraterna har konstaterat sin likhet med Israeldemokraterna, även om Israel går långt längre än Sverigedemokraterna någonsin tänkt.

Ida D. sa...

Samarbete o likhet mellan SD o Israeldemokraterna, förvärrar status, rykte för Israel o förstärker kampanj mot Israel.
Räcker att sätta på en sida israeliska handlingar o på andra sida nazistiska ideer av just liknande partier = då ser man total identiskt bild.

morr sa...

Judar har länge jagats för folkförtryck och skapandet av deras stat var något de fått kämpa för. Deras kamp är en så enorm prestation full av desperation att det enklaste sättet är att höra verkliga berättelser och äkta filmklipp.

Om kunskapen i historia sviker bör du se dokumentären "A Long Way Home".
http://www.imdb.com/title/tt0119561/

Israel, till skillnad från Hamas I nuvarande Palestina blev accepterat och voterat som en egen stat internationellt av FN. Unga arga judar gjorde dumma saker för uppmärksamheten men det var inte det som skapade staten.

Arab världen accepterade aldrig bildandet men övriga länder hade majoritet.

Det var tack vare hårt arbetande människor som kämpade för demokrati och mot brittiska imperiets stränga invandrings politik mot judar.
Tack vare det fick krigs flyktingar någonstans att ta vägen efter kriget.

Efter bildandet 1948 torde konflikterna ta slut men en ständig kamp har fortsatt, den kampen är inte en rensning utan en överlevnads kamp efter den ena krigs förklaringen efter den andra. Israel är ett land som tröttnat på självförsvar.

Att säga att det enda dessa kämpar har gemensamt med sverigedemokraterna är ett "hat för övriga etniska grupper" borde du skämmas över.

Fy skam för dagens ignorans och bristande propagerade historiska utbildning.

Hampus Eckerman sa...

"Morr", jag hålletr med. Din historiebeskrivning är skamlig. Du menar att fördrivningen av palestinierna var en fråga om överlevnad. Du menar att att de israeliska bosättningarna är en fråga om överlevnad. Du menar att de israeliska raslagarna är en fråga om överlevnad.

Så resonerade boerna i Sydafrika också. Du har många likheter med dem.