2007-06-18

Abbas övertagande planerat månader tillbaka

Korta notiser:

4 kommentarer:

Magnus Lindberg sa...

Sionism brukar vanligtvis definieras som den rörelse som anser att judar i staten Israel ska ha rättigheter som förnekas icke-judar.

Eh? Ännu ett antisemitiskt utspel? Sionist är den judiska nationalismen. Ingeting annat. Att din idiotiska definition på något vis skulle vara vedertagen undrar jag verkligen hur du kan hävda utan att skämmas.

För övrigt har judar och ickejudar samma rättigheter i staten Israel. Men nu får jag väl en mängd lögner och halvsanningar tagna ur sitt sammanhang tillbaka.

Hampus Eckerman sa...

Sionismen är den rörelse som vill skapa en uttryckligt judik nationalstat, på vad som tidigare var arabiskt territorium, genom att förneka de tidigare invånarna de rättigheter man själv vill ha.

Judisk nationalism är något annat och inte nödvändigtvis bundet till staten Israel.

Och snälla Magnus, försök att inte ha den antisemitisa tron att judar i Israel inte ska förstå vilka lagar de skapar. Alla judar i världen har rätt att bli medborgare i Israel, det gäller ej icke-judar. En jude som gifter sig ger medborgarskap till make/maka. Ej för icke-judar. Icke-judar kan ej få mark från den sionistiska organisationen Judiska Nationalfonden.

Var inte så antisemitisk att du förnekar detta eller ljuger och försöker ta det ur sitt sammanhang.

Ida D. sa...

Hampus:
"...Alla judar i världen har rätt att bli medborgare i Israel, det gäller ej icke-judar. En jude som gifter sig ger medborgarskap till make/maka. Ej för icke-judar. Icke-judar kan ej få mark från den sionistiska organisationen Judiska Nationalfonden..."

Mamma mia..! Jag visste inte...
Den israeliske ambassadören i Sarajevo Joel Alon sa att Bosnien och Israel är lika varandra: judar i Bosnien har samma rättigheter som araber i Israel..!

Fast han ljuger ordentligt:
Bosnien är ETT ENDA LAND I VÄRLDEN där judar lever i fred bland muslimsk majoritet från 1500-talet utan en enda incident. Dom har rätt att köpa o sälja hus & mark, gifta sig vart dom vill, och på ID-kort står inte deras religions tillhörighet heller. Alla rättigheter dom har för att uttöva sin religion, språk, kultur, tradition, att bilda egna organisationer, tidningar, museer, föreningar, även "Judiska centralbanken" är från 1920..!
Den här rättigheter har inte palestinier i Israel.

Nämligen, detta är kvalificerad skit-snack som propageras över hela världen att icke-judar har samma rättigheter i Israel liksom judar. Man blev otroligt mycket trött på det. Och israelisk politik skapar hot o hat mot judar i andra länder. Förtryck mot palestinierna kan leda till ytterligare konflikt på Balkan, lovar..!

Ida D. sa...

Här klistrar jag in paragraf § 3 från IV -e Genevekonventionen:

"Under ockupation är det förbjudet för ockupanten att
— diskriminera med hänsyn till ras, hudfärg, trostillhörighet e.d.(GK IV 3);"