2007-06-09

Judisk fundamentalism allt märkligare

1300 judiska bosättare har, enligt den israeliska tidningen Haaretz, under en helig cermoni på en muslimsk kyrkogård, beskyddade av den israeliska armén, krossat gravstenar och skrivit "död åt araberna" på dem.

Överhuvudtaget känns den judiska fundamentalismen allt märkligare. Nyligen ville de börja offra djur igen vid klagomuren och innan dess förklarade en judisk professor att man visst hade ritualmördat kristna barn f ör några hundra år sen.

Nyss dödades två palestinska barn av israelisk militär. Utan riter, men med Israel som religion. Sveriges synagogor, liksom Judisk Krönika, tycks också mest vara en stödorganisation för Israel som hyllar det heliga kriget mot Libanon och Israels andra grannländer, även om man nu koncentrerar sig på ett krig mot Iran.

Och i Sverige är man rädda för muslimer.

9 kommentarer:

Storch sa...

Du är förmodligen en sån som ser allt i svart-vitt och eftersom du inte gillar judar tar du emot muslimerna med öppen famn. Men du kunde ju göra dig mödan att studera Koranen och undersöka likheterna med Mein Kampf. Eller du har redan upptäckt dem?

Hampus Eckerman sa...

Jag är inte särskilt förtjust i Israel-religiösa judar som arbetar för ett etniskt rent land, det stämmer. Som tur var är inte alla judar lika fanatiska. Jag tvivlar t.ex på att man i människorättsrörelsen B'tselem skulle vilja offra djur eller välta gravstenar.

Ida D. sa...

Varje religion kan vara fanatiskt och skrämmande, beroende på vilken citat man lyfter upp...
Och bland alla religiösa grupper kan dyka upp typer som ska presentera religioner på ett skrämmande sätt. Det finns destruktiva människor som enbart kan se destruktivitet inom det dom själva läser, t.ex. Storch, som fick jämföra Koranen med Mein Kampf.

Magnus Lindberg sa...

Nu kanske vi skall ta och lugna ner oss här lite innan vi blir alldeles antisemitiska.

Funtamentalisterna du talar om ägnade sig *inte* åt någon "helig ceremoni" som du påstår och jag förstår faktiskt inte hur du kan skriva något sådant? De var på en anordnad resa för att besöka en judisk grav. I anslutning till den resan vandaliserades en muslimsk begravningsplats. Det är förkastligt och de ansvariga är idioter och hade inte där att göra men någon helig ceremoni var det inte.

Vad gäller hela historien med ritualmord bör du läsa på. Det finns inte en chans att såndana har förekommit.

Hampus Eckerman sa...

Magnus, innan du blir alltför anti-förnuftig bör du läsa källorna. De religiösa judarna deltog vid en bönestund vid en helig grav vid kyrkogården de förstörde. Det kan alltså kallas en helig cermoni.

Jag har heller inte påstått att judar ritualmördat barn, det är en judisk professor som forskat i detta. Till skillnad från dig och mig har han läst på.. Själv har jag varken tid, tålamod eller intresse nog att rota i hundratals år gammalt källmaterial från andra länder om detta. Hittar du texter i arkiven som motsäger honom, kommentera gärna.

Ida har en bra poäng, alla religioner har sina tokstollar. Endast anti-tänkande vill påstå annat.

Ida D. sa...

Just i mellanösterns konflikt, religiöst extremism spelar stor roll. Som tidigare sagt, jag tror inte att en enda religionen blir utan skada av extrema grupper.
Skillnaden är att man kastade ljuset på islamiskt extremism och försummade totalt extremism på andra sidan. Självklart, extremism bland judar finns, fast det är inte av politiskt intresse att lyfta upp, så blir det borta från media också. Därför har man jätte lite kunskaper om det som ingår i extremism bland judiska grupper. Nästan inga kunskaper alls.
Hur som helst, om muslimer har vandaliserat judiska gravar, och i fallet att en imam gick ut för att tala om "barn-offer", tror jag att världens all media skulle vara på plats..!

Annars, speciellt israeliska bosättare har alltid visat mycket aggression: Dom attackerade många europeer som jobbade solidariskt eller humanitärt i Palestina, även när media o israeliska soldater blev på plats. Just p.g.a. dom olagliga bosättare, blir det svårt att hitta fredslösning i mellanöstern och dom kostar Israel väldigt mycket. När liknande människor drar sig in i någon religion, då ser dom religionen liksom plattformen att tömma ut sin ilska o aggression genom religiös extremism.

Johan sa...

Jag trodde du var kommunist, men du är ju uppenbarligen nazist. Bara rasistiska idioter tror på den här typer av amsagor.

Till Ida kan man ju påpeka att några palestinier betedde sig just på det viset i en kristen kyrka där man förskansade sig, använde biblar som toalettpapper, klottrade och i allra största allmänhet svinade ner så mycket man kunde. Vilket naturligtvis pressen höll käften om för att folk inte skulle "missuppfatta" hur läget ser ut där nere.

Hampus Eckerman sa...

Johan, jag börjar tröttna på din hatiska antisemitism, din glorifiering av nazismen och dina påhitt som alltid saknar källor. Du får ta och lugna dig lite.

Ida D. sa...

Johan, det att
"...att några palestinier betedde sig just på det viset i en kristen kyrka..."
Som tidigare sagt, "några" hit, och "några" dit - om man skulle döma ett helt folk enligt beteende av "några", då finns det ingen som är frisk o normal idag.
Media skriver inte allt du hör av "någon" eller allt som "någon" gör. Man tar upp mest dramatiska händelser, typ att man vandaliserar gravar under sin ceremoni medan militären är på plats eller erkänner om att man slaktade kristna barn för några hundra år sen...
Det är väl mer uppmärksamt än "någon" som ENBART du snackar om.