2007-06-16

Anti-semiter mot Israel-bojkott

Enligt tidningen Jewish Chronicle så är det judiska och israeliska akademiker som är de starkaste krafterna i fackföreningarnas kamp för en bojkott mot Israel. Bland annat var de organiserade i gruppen Jews for the Boycotting of Israeli Goods (Judar för Bojkottmot Israeliska Varor).

En av de som var för bojkotten var israelen Haim Bresheeth, professor i Media och Kultur vid Universitetet i Östra London:

"Jag är själv jude och israel och jag önskar ingen skada till någon sida. Men hur länge kan ockupationen fortsätta?"

Även i Sverige är det många judar som engagerat sig mot Israel, i t.ex Palestinagrupperna eller Judar för en Israelisk-Palestinsk Fred. Dror Feiler och Henry Asher. De stora, eller snarare mest högljudda, judiska organisationerna har dock en mer rasistisk "Judisk Makt" hållning. De utgör ett nätverk gemenligen kallade "Israeldemokraterna" för deras likhet med Sverige- och Nationaldemokraterna. Dit tillhör t.ex Judisk Krönika och Svensk Israelinformtion.

Uppenbart är dock att dessa grupper nu bör betraktas som anti-semiter, möjligtvis också självhatare. Hur kan de vara mot en bojkott mot Israel då det främst är judar som driver en sådan?

19 kommentarer:

Marcus sa...

Nej, det är du som är antisemit, ditt äckel.

Anonym sa...

man kan knappt förneka förintelsen längre utan att bli kallad antisemit.

Hampus Eckerman sa...

En självhatare och en anonym stolle. Kommentarerna på topp tycks det.

Simon sa...

Hampus, din "blogg" är ett dåligt skämt. Precis som du själv.

Gå och utbilda dig, läs på om antisemitism och om Mellanösterns historia (inte minst om arabvärldens smarbete med nazisterna) och fortsatta nynazism idag.

Med sådana som du finns det inget att diskutera.

Ida D. sa...

Hampus :-)

Vad är det..? :-)
Du borde skriva att palestinierna borde sudas bort, så skulle du få massor av komplimanger av alla dom människor som saknar någon argument.
Kritiserar man Israel, ockupation, brott mot internationella lagar, brott mot mänskliga rättigheter - då är man antisemitist..!
:-)
Visste du inte det..? :-)

Anonym sa...

Ida
Precis ! Jag vet folk som påpekat att judar utnyttjar porrindustrin (tex palestinska tjejer) och styr medierna att tysta det och sedan tjänar pengar på förintelsen (som det är tveksamt om det hände) som utnyttjas vid ockupationen och då så blir de kallade "antisemiter".

Man får liksom inte ens forska om judar och deras pengaintresse\världsherravälde eller nånting utan att bli kallade "antisemit". Man borde ju ändå få forska om det för att ta reda på hur sant det är.

Hampus Eckerman sa...

Visst fanns det araber som sammarbetade med nazisterna. Finland, Irland och Baltstaterna gjorde det också. Kampen var mot brittisk och sovjetisk ockupation. På samma sätt sammarbetade sionisterna med nazisterna som hjälpte dem att bygga kibbutzer.

Sen är det synd att anonyma tokstollar här tjoar ur sig massa påståendenb utan källor. Vanligtvis en klassisk diskrediteringsmetod för att försöka skrämma bort folk.

Ida D. sa...

En del stater underskrev lojalitet till Hitler, en del kungfamiljer samarbetade, en del grupper (nazistiska organiserades)...
Ingen är ren från detta.
Stolt, kan jag säga att jag kommer från ett enda land i Europa som vägrade utlämna judar till koncentrationslägret - f.d. Jugoslavien, nämligen, dagens Bosnien. Vi mobiliserade judar till partisan arme att kämpa liksom alla andra. Om alla europeeiska stater har gjort det samma, då skulle vi undvika förintelse.
Vi, i Europa fick stödja bildandet av Israel för att vi fick dålig samvete av Hitlers vansinniga krig där visade vi oss fega. Och jag tycker att judar borde få sitt land oavsett detta, enligt förbindelse med kultur, religion, språk o traditioner med dagens plats - Israel.
Men jag tycker att det är bedrövligt, pinsamt o vidrigt att rensa bort ett annat folk - palestinierna, att förtrycka o tortera hela nation, enbart i syfte att själv ha bekvämt o bra..! Egoistiskt o utan etik, moral, mänsklig omtänksamhet o empati...

Judar är ett olyckligt folk genom historien. Det har alltid varit tuft för dom...men det betyder inte att man ska göra livet svårt för palestinierna också.
Det att dom kallar varje Israel-kritiker som antisemitis, är ingenting nytt. Det är bedrövligt o löjligt.

Magnus Lindberg sa...

Underbart konspirationsspekulerande. Fast Anna Veeder är israel, boendes i Israel. Dessutom är hon sionist. Trots att du inte har förstått det går det alldeles utmärkt att vara för en judisk demokratisk stat (att vara sionist) och att kritisera Israels politik.

Ida D. sa...

Magnus Lindberg,
att man är för en demokratisk judisk stat är ingenting fel på, oavsett hur väljer du kalla en människa - sionist eller inte.
Men Anna är någon som inte har någonting emot ett annat folk i så fall.
Din vän Tikotzinsky t.ex. är någon som jag ser liksom nationalsocialist - han vill det bästa till sin nation även om dom andra ska betala priset för det, svälta ihjäl, vara under tortyr, press o förtryck.
Där ligger skillnad.
En demokrat vill det bästa till sitt folk utan syfte att förtrycka andra för detta.
Tyvärr, majoritet av judar/israeler visar sig på olika blogg med liknande nyanser typ Tikotzinsky, eller ibland ännu värre (jag menar med mer öppet hat) än han själv visar. Så är det självklart att man ska kritisera Israel...p.g.a. den här majoriteten.

Hampus Eckerman sa...

Att vara för en demokratisk stat där det bor en majoritet judar är positivt. Det är något vi önskar att alla vore för. Att vara för Israel somenjudisk demokratisk stat är mer komplicerat eftersom det utesluter delar av befolkningen.

Är man t.ex för att lagen om återvändo ska inkludera judar, men utesluta icke-judar är det snarast Nationaldemokrat man är. Mindre positivt. Det betyder inte att man är en ond människa, men de demokratiska kvalifikationerna är små.

Men visst går det att bo i Israel, vara anti-sionist och demokratisk. Susan Nathan är ett exempel.

Hampus Eckerman sa...

Att vara för en demokratisk stat där det bor en majoritet judar är positivt. Det är något vi önskar att alla vore för. Att vara för Israel somenjudisk demokratisk stat är mer komplicerat eftersom det utesluter delar av befolkningen.

Är man t.ex för att lagen om återvändo ska inkludera judar, men utesluta icke-judar är det snarast Nationaldemokrat man är. Mindre positivt. Det betyder inte att man är en ond människa, men de demokratiska kvalifikationerna är små.

Men visst går det att bo i Israel, vara anti-sionist och demokratisk. Susan Nathan är ett exempel.

Ida D. sa...

Ja, Hampus..
Ingen skulle ha någonting mot Israel att säga, oavsett om dom väljer vara judisk eller multi-kulti stat.
Saken är att landet närmar sig varje dag till NATIONALSOCIALISM.
När jag går genom kommentarerna på olika blogg, då märker jag att proisraeler o israeler tänker inte på det bästa för lilla Israel utan att uttrycka förtryck mot palestinierna.
Där ligger problemet.

Johan sa...

Ida D. ljuger så hästarna skenar. Från just hennes folk, bosnierna, rekryterade stormuftin av Jerusalem soldater till den 13:e SS divisionen som sen mördade judar inte bara i Bosnien utan också över hela Europa. Att nazisterna skulle hjälpt sionister bygga kibbutzer är också det ren och skär lögn.

Ida D. sa...

Johan, jag vill ha dialog på ett civiliserat sätt, så försök dämpa din aggression, tack..!

Hitler attackerade Balkanländerna 1941 och så kallade Waffen-Gebirgs division, nämligen 13-e SS division förmades 1943 (av bosnier och kroater).
Nämligen, vår kung har underskrivit lojalitet till Hitler, 1941 och bara 2 dagar efter enades folket och kastade kungen från makten. Kungen rymde till London och blev i exil.
Då ropade vi på Hitler att komma själv på mitt vilda Balkan. Inget folk har gjort någonting liknande, eller hur..?
Under tiden mobiliserade vi alla, utan fråga om religions tillhörighet, judar, kristna, muslimer, romer för att slåss mot nazister. Regering (kungen) som skulle samarbeta för att utlämna judar, fanns inte i landet o ingen utlämnades heller.
Judar mördades i hela Europa, liksom på Balkan. Civila, (kvinnor, barn o gamla) som inte var mobiliserade, blev utsatta för massaker som ALLA ANDRA.
I Sarajevo finns judiska gravar o i staden Zenica "Tårarnas monoment" där judarna mördades.
Serbiska nationalister (cetnik) under 1943 massakrerade tusentals muslimer och då förmades 13-e SS-division för att slåss mot serberna.
OBS! Som tidigare sagt, olika regeringar o kunga familjer i Europa har samarbetat med nazister att utlämna judar, men vår regering o kunglighet har INTE gjort det. I varje land förmades minoriteter (grupper) som var på nazisternas sida, o vi har 13-e division som egen exempel. Det att dom blev besökta av Jerusalems mufti, är självklart, för att han ingick i samarbete med nazister.
13-e division var i frontal krig, speciel styrka, vältränad i Frankrike, så deras uppdrag var att slåss mot serberna inte att plocka upp judar. Även om dom fick utlämna en del judar, ÄNDÅ är det inte våran regering o inte majoritet av folket.
Med tvång fördes inte bara judar till koncentrationslägret, utan slavisk folk också (för en dödad tysk soldat plockade man upp 100 civila från gator o torg, oavsett deras nationalitet). Min mormors bror var en av dom, som inte är jude.
55 miljoner dödades i Europa under 2-a världs krig... och 35 miljoner var slaviskt folk. 23 miljoner ryssar (17 miljoner civila resten soldater).Det talar tydligt o klart att vi, slaviska folket var första på Hitlers svarta listan.

Men det är väl ingenting...? Det är bara judiska offer som räknas, eller hur..?

Ida D. sa...

Hampus,
när du är i dialog med en del israeler o pro israeler, känner du ibland som att hela 2-a världs krig handlade om ingenting annat utom bara konflikt mellan Hitler o judar..?
Jag känner så ibland. Och man är trött på den känsla, verkligen.

Hampus Eckerman sa...

Ida, minns en gång en undersökning i en svensk skola där eleverna trodde att 2:a världskriget började när nazisterna invaderade Israel. Inte underligt att man får det intrycket när man läser tidningarna.

Själv är jag mest irriterad över att man skriver att kriget började 1939. Det är givetvis inte mer sant än att de började 1941 då USA gick in i kriget. 1931 eller 1937 är bättre årtal beroende på om man ser Japan-Kina krigen som ett sammanhängande eller två olika.

Ida D. sa...

Jag är mycket arg över att 35 miljoner liv av mitt slavisk folk betyder ingenting! USA räknade c:a 200.000 offer(enbart soldater), och fick lyftas upp som "Europas befriare". Förstår du vilken vikt media, propaganda o reklam har..?
Dessutom, fick man lyfta upp judiska offer för att USA behövde stöd från Europa för att skapa sin plattform i mellanöstern - Israel.
Och jag sitter här för att vara attackerad av "Johan" (fast jag vet att det är inte Johan o vet vem personen är), som försöker måla upp mitt lilla hjälte land som nazistisk, bara pga en grupp som formades, (13-e SS division)vilket var vanligt i ALLA LÄNDER..!
Jag förnekar inte att judar betalade dyrt med sina liv under 40-talet, SOM ALLA ANDRA...men jag är ledsen att rättvisans system säger att "alla människor är likvärda" fast det blir bara en grupp som får skadestånd! Pinsamt.

Emina sa...

Jo, Ida D, jag förstår o upplever det samma.
en del proisraeler och israeler lyfter upp förintelsen i mellanösterns debatt för att sätta löcket på Israel-kritik.