2007-06-27

CIA ville ha åter maffia styre på Kuba

9 kommentarer:

lelleb sa...

Maffian gick istället till Castro och berättade om USA's planer i utbyte mot att få använda Cuba som en mellanlandning för smuggling in till Florida.Maffian hatade hela Kennedyklanen och ville gärna se att det gick dåligt för dom. Denna historia och mång andra har berättats för mig personligen av både Maffiabossar och ExilCubangangsterledare under den tid jag arbetade i området som gangster.Bloggen får gärna kontakta mig och verifiera att mina historier är möjligt trovärdiga.

Magnus Lindberg sa...

Varifrån har du fått att någon stad i Israel skulle vara "endast för judar"? Det står vilken arab som helst, med permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap att bosätta sig varsomhelst i Israel.

Jag funderar också på hur du tänker när du talar om mördandet av FN-soldater. Sist jag kollade är mord en civilrättslig term som inbegriper ett visst mått av uppsåt.

Jag frågar mig vad det är som driver dig att beskriva Israel och Israels handlingar i värsta tänkbara termer.

Det här är det enskilt största problemet med debatten idag. Den fullständiga bristen på perspektiv och fakta, som fått ge vika för allehanda åsiktsyttringar av folk med dåliga bakgrundskunskaper.

Hampus Eckerman sa...

Jo, det var ju hemskt trovärdigt. Jag antar att det var efter din Mars-resa.

Hampus Eckerman sa...

Japp, mord med uppsåt. Det var den slutsatsen FN kom fram till, vilket du kan läsa i länken jag angav. Men du hatar ju FN. Kanske en del av den världsomspännande anti-semitiska konspirationen?

Tack annars för ditt erkännande att du fullständigt brister på perspektiv och fakta och har dåliga bakgrundskunskaper. Jag antar att det ar det som gör att du gett vika för allehanda åsiktsyttringar.

För naturligtvis kan det vara enda skälet till din naiva kommentar om hur lätt det är för beduiner och palestinier att få bostad i en judisk stad.

Mars-kommentaren innan var till Lelleb.

Anonym sa...

Israeler eller palestinier...spelar ingen större roll om du är kvinna. Du blir lika illa behandlad i båda samhällena. Ägd från vaggan till graven, andra gradens medborgare och diskriminerad i alla offentliga rum.

Frågar du mig får båda lägren underkänt i sin uppfostran, kärlek och respekt, för alla människor, hur svårt ska det vara?!

/jenny

Magnus Lindberg sa...

Jag vågar nog påstå att mina sakunskaper är mycket goda. Däremot brydde jag mig inte om att läsa länken du skickade.

Jag tror inte att det är mitt perspektiv det är fel på heller. Jag läser en ansenlig mängd litteratur varje vecka och den övervägande delen är Israel-kritisk sådan. Jag har vänner både bland araber och den israeliska extrem-vänstern, även om jag aldrig håller med dem om någonting.

Jag har rest mycket i Israel, jag åker dit ett par gånger varje år och jag har träffat araber i varenda israelisk stad jag har besökt.

Jag hatar inte FN det allra minsta. Däremot ser jag en betydande problematik i hur FN är konstruerat. Att majoriteten av medlemsländerna är diktaturer och att den regionala grupp där arabländerna sitter pga FN-politik i allmänhet får stöd för sina resolutioner är ett annat problem.

Det faktum att den nyskapade HRC i FN ägnar sig tämligen uteslutande åt att kritisera Israel, efter det att det gamla HRC lades ned för att man bara kritiserade Israel och därmed tappade trovärdigheten tycker jag säger en hel del.

Det är inte så att Israel är världens störta skurkstat. Problemet är intern FN-politik som gör att arabstaterna i allmänhet får stöd för sina ensidiga resolutioner.

Hampus Eckerman sa...

Nu ska vi se. Du hatar inte araber, i själva verket är "många av dina bästa vänner" araber. Och så åker du till Israel många gånger per år. Jo, du kan ju naturligtvis tycka att det ökade din trovärdighet, men foer andra blir det snarare uppenbart att det är orsaken till att du inte kan ta till dig kritik mot Israel.

Och så hatar du inte FN, det är bara så att allt är fel med FN. P.g.a den arabiska och anti-semitiska konspirationen. Jojo, det tyder ju förstås på sakkunskaper.

Anonym sa...

Från sign.Vaken !

Vad går din blogg ut på? Är den bara till för att kritisera och smutskasta Israel?

Är ALLT som händer i t.ex.Gaza deras fel? Vill inte t.ex. Hamas utplåna Israel och terroriserar det med raketer. Skall isrelerna bara tacka och ta emot? Har de inte rätt att försvara sig (där det tyvärr har en tendens att i desperation ibland gå för långt, vilket de ju också av t.o.m. stormakterna får höra!!!!)

VARFÖR skulle inte Israel vilja ha och leva i fred för att äntligen kunna bli "det förlovade landet"???

Vad tycker du att de skall göra för att få den? Kanske ge Hamas makten i landet för ytterligare en Förintelse?? Skulle du bli glad då?

Israel bekylls t.o.m. för att vilja bli ett Stor-Israel, men deras gränser har varit oförändrade sedan 1967 (nej föresten lämnade de inte det stora Sinai tillbaka till Egypten?!?

Du påstår t.o.m. att den svenska regeringen inte bryr sig om konflikten och ensidigt håller på Israel! Säg vilken svensk regering som inte lagt ner stora ansträngningar på detta och som inte försökt att medla mellan palestinierna och Israel. Även norrmännen har gjort stora ansträngningar. Vem saboterade detta i huvudsak om inte Arafat???

Tänk om även om det bär emot och försök tillfriskna! Var i varje fall inte så förbannat ensidig, försök se saken från två håll, även Israels.

Din blogg är den mest ensidiga jag har läst i den vägen frånsett rena nassebloggar, dit jag verkligen hoppas att du inte är på väg!

Tack och hej - så länge!

Hampus Eckerman sa...

Noterar att du måste vara anonym för att sitta och skriva såna dumheter om ett år gamla inlägg.

Israel är en ockupant. Israel fortsätter ockupera palestinskt område. Israel fortsätter bygga bosättningar. Israel har förintat varje möjlighet till en palestinsk stat och vill förinta varje existens av ett palestinskt folk.

Det är vad som saboterat all fred. Och de senaste regeringarna vi haft har inte gjort något för att försöka få Israel att upphöra med den politiken.

Tyvärr verkar du ha åsikter som mest kan liknas med Ku Klux Klans. Det är synd.