2007-06-22

Sex, Israel och Slavhandel

12 kommentarer:

Anonym sa...

Det du skriver stämmer tyvärr inte på väldigt många länder. Skillsmässoreglerna är desamma i muslimska länder, trafficing förekommer i hela världen. Förstår inte poängen

Anonym sa...

Man kan ju fråga sig vilka som tjänar på att det händer i andra länder...

Skulle det inte hända i andra länder skulle israel vara världen värsta land på riktigt.

Därför är det nog inte en dum gissning att anledningen till att det händer i andra länder är att israel ligger bakom på något sätt,, eftersom de inte är världens värsta land ifråga om slaveri då.

Anonym sa...

Samma sak med 9/11, man behöver inte vara särskilt smart för att förstå att israel eller iaf judar förmodligen ligger bakom.

Ida D. sa...

Jag såg en dokumentar på SVT om svårighet för judiska kvinnor att skilja sig. Hom o hennes man lever i 4-5 år åtskillda, hon själv försörjer sina barn utan att mannen ens hörde av sig.
Ändå, när dom kom till rabbinen, mannen ville inte underskriva skillsmässa och då fick kvinna nervsammanbrott.
Skillsmässor är inte likadana enligt islam, som anonym påstår:
Lever man åtskilld mer än 3 månader, då är imamen skyldig att bevilja skillsmässa.
Fast, en del pampar i t.ex. Marocko struntar i den här lagen, utan började tillämpa samma metoden som judar: Kvinna kan vara gift i 100 år med mannen om han inte vill underskriva skillsmässa. T.ex. En iransk man är försvunnen under 9 år, och hans fru inte har rätt på skillsmässa för att mannens underskrift saknas! Extremt överdrivit o idiotiskt!
Om man gifter sig i Maltas katolsk kyrka då kommer man aldrig att få beviljan på skillsmässa. Vet inte om EU har förändrat nått just nu.

Jag önskar se revolution för kvinnans rättigheter..! :-)

Hampus Eckerman sa...

Standard för Israel-vänner att skriva anonyma inlägg där de skriver dumheter om judar. Klassiskt försök att misskreditera en blogg.

Som tur är är denna pro-israeliska metod hyfsat känd och ingen går på den längre.

Anonym sa...

Hampus:

Tycker inte det är så stor skillnad på den andre anonyme och det du skrev

ida:

Vet inte vad du baserar det du skriver om islams skillsmässolagar på, men i praktiken så är det ofta svårt för en kvinna att få skillsmässa eftersom hon måste ha imamens godkännande, och de ställer sig ofta på mannens sida och försöker in i det längst övertala kvinnan att gå tillbaka, även om hon har blivit misshandlad

Anonym sa...

"Standard för Israel-vänner att skriva anonyma inlägg där de skriver dumheter om judar. Klassiskt försök att misskreditera en blogg."

Ungefär som en ökänd palestinavän gjordepåm Carl Bildts blogg, för att sedan kunna "avslöja" hets mot folkgrupp där.

Hampus Eckerman sa...

Nä, det var bara den vanliga pro-israeliska rasismen som slog till på Carl Bildts blogg. Folkmord är ju en naturlig del av sionismen.

Anonym sa...

Det är uppenbart att kommentarerna på Bildts blogg hade skrivits avsiktligen av en palestinavän, för att sedan kunna "avslöja" hets mot folkgrupp där.

Jag har nästan aldrig, ens på de mest israelvänliga sajterna eller dem där diskussionerna är som hårdast, sett liknande kommentarer från israelvänner. Aldrig.

Israelvänner erkänner båda sidors anspråk. Det är på den palestinakramande sidan som man förnekar ett annat folks (judarnas) rätt till självständighet. Det är bland palestinakramarna som man ofta hör tal om att Israel ska upphöra att existera.

Det är uppenbart att palestinakramare försöker att konstruera problem, just för att de inte finns bland israelvänner.

Hampus Eckerman sa...

Naa, de som vill se hur israeler uppmuntrar till folkmord och hat mot palestinier kan bara gaa in paa den israeliska tidningen Haaretz och laesa valfria kommentarer till deras artiklar:

http://www.haaretz.com

*Judarna* har inte nödvändigtvis rätt till självständighet. Israelerna har det däremot självklart, men där ingår både araber, judar och druser inklusive palestinierna i flyktingläger. Det gäller att vara specifik. Vi vill inte ha mer etnisk renskning.

Ida D. sa...

Två män o en kvinna, som dök upp på Bildts blogg var judar/israeler. Dom hälsade varandra på hebreiska, o en av dom har kommit ut med fullständigt namn o efternamn. Ringer man eniro, då vet man att den person existerar o att han är jude/israel precis som han sa.

Ida D. sa...

Anonym sa:
”ida:

Vet inte vad du baserar det du skriver om islams skilsmässolagar på, men i praktiken så är det ofta svårt för en kvinna att få skillsmässa eftersom hon måste ha imamens godkännande, och de ställer sig ofta på mannens sida och försöker in i det längst övertala kvinnan att gå tillbaka, även om hon har blivit misshandlad”

Nej, i praktiken är inte så som du försöker propagera, utan händelserna du beskriver handlar om traditioner och kulturer bland en del muslimska grupper. Ofta, handlar det om regimsystem i en del länder där använder man islam som varumärke för att legalisera sina dumheter. En del maktgalna pampar eller regimskurkar förespråkar sina egna lagar i islams namn, för att så funkar det bäst att folk lider efter deras schema. I mitt tidigare inlägg nämnde jag Marocko o Iran som exempel.

OBS! Ring någon jurist i Sverige och fråga om skilsmässans process enligt svensk lag! Enligt svensk lag, har du inte rätt att skilja dig om namnunderskrift saknas av din fru/man. Efter 6 mån. förklarar domstolen äktenskapet som ogiltigt. (men i islam är det 3 mån!).
Enligt svensk lag paret går genom terapi, samtal, familjerådgivning under halv år … speciellt om paret har barn. Det är ingenting annat än försök att övertyga paret och att återförena familjen. Det är moraliskt plikt för präster, imamer liksom statliga institutioner, o är ingenting specifikt just för islam.
I Sverige är det 35 000 kvinnor som misshandlas/per år. Vet du hur många söker hjälp o skydd av myndigheterna men ändå aldrig får det..?!? Vet du hur många byter ID..? Nä, du pekar ut islam som specifik inom detta, va..?