2007-07-31

Kristna sionister kräver krig mot Iran

Lite utdaterat nu, legat i min handdator i evigheter.
  • Tusentals kristna sionister marcherar mot Washington med krav på krig mot Iran och fortsatt israelisk ockupation. "De säger åt er att ge tillbaks land. Vi säger åt er, ge inte tillbaks en tumm", sa Gary Bauer, som tidigare sökt nominering som republikansk presidentkandidat, vid ett massmöte som också besöktes av Israels washingtonambassadör Salai Meridor. Meridor i sin tur krävde att alla möjligheter, inklusive kärnvapen, skulle övervägas i en attack mot Iran.


  • Hundratals av Israels överlevande från den nazistiska förintelsen lever i fattigdom. En av orsakerna är att bidragen från Tyskland går till att finansiera israelisk sjukvård istället. Vid statens grundande föraktades många av de överlevande eftersom de inte levt upp till statens ideal om att kämpa till döden mot allt motstånd.


  • I Israel ska det nu bli tillåtet för de judar som enligt judisk halaka-lag, den judiska motsvarighten till muslimsk sharia-lag, inte betraktas som riktiga judar att gifta sig med varandra. Alla andra judar, den stora majoriteten, får dock inte ingå i blandäktenskap eftersom det enligt många rabbiner "är värre än förintelsen".


  • I Israel ses arabiska judar som mindre värda än europeiska. Nu drivs flera arabiska judar från sina hem, som en gång stals från palestinier, utan kompensation trots att de bott där i över 60 år.


  • Endast 56% av Israels tillgängliga arbetskraft är i syssslsättning. Endast 20% av de ultra-ortodoxa jobbar. Dessa judiska fundamentalister har också egna statsunderstödda skolor som varken lär ut matematik, engelska, naturvetenskap, fysik, samhällskunskap, geografi eller historia. Kort och gott, allt som skulle kunna leda till ett jobb.


  • År 2004 förklarade den högsta domstolen i Israel att det var rasdiskriminering att endast judar hade rätt att köpa mark från Jewish National Fund (som 13% av Israels mark och består helt av mark som stals från palestinierna 1948) och därför olagligt. Nu har knesset röstat genom en lag i första instans som gör det rasistiska apartheidsystemet lagligt igen och förhindrar palestinier att köpa av marken.


  • FN:s kartläsare har konstaterat att Israel ockuperar Sheeba-farmerna direkt från Libanon, ett föga kontroversielt beslut eftersom de fördrivnas ägnderätt är stämplat av den libanesiska staten. FN:s Bush-trogne generalsekreterare Ban Ki-Moon vågar dock inte offentliggöra detta eftersom det ger Hizb'allah laglig rätt att bekämpa den israeliska ockupationen.

2007-07-30

Sjungande i duschen

SvD skriver om en kvinna i England som av domstol blivit dömd att aldrig mer sjunga i duschen. Grannarna har klagat på att hon varje morgon sjunger Gary Glitters "Leader of the Gang". Det påminner mig om denna gamla limerick:

Det bor en kvinna i Unger
som jämnt står i duschen och sjunger
Daar bär grannarna dit mat
på massor av fat,
ty de tror att hon ylar av hunger

P.S. Har varit lite dålig på att uppdatera bloggen ett tag. Uppkopplingarna i Vietnam har varit extremt långsamma och jag har tappat bort laddaren till min lilla handdator där jag brukar skriva inläggen. Jag hoppas det blir lite bättre i framtiden.

2007-07-28

Stinkande frukter, brinnande munkar, agent orange och en fyra meters betongkyckling

-Jag känner lukten av durian.

Så enkelt kan scenen av en fridfull bussresa utbytas till en scen av ofattbart kaos. Bussen stannas, bagageluckan slits upp och efter flera minuter av desperat letande, tätt följt av en busspassagerarna som ideligen kommenterar ryggsäckar och väskor och ger hjälpsamma tips, hittas skurken i dramat.

Durian. Från utsidan ser frukten ut ungefär som en bespikad vattenmelon, mer som något hämtat från en medeltida vapensmeds drömmar än som en kär och omtyckt måltid. I sig är durian asiens motsvarighet till surströmmingen. Från Indonesien till Laos hyllas och förbannas frukten av föresprakare och uttryckliga fiender. I hissar, hotell, bussar och tunnelbanor sitter förbudsskyltarna: Ingen Durian.

Nu kan dock konflikten snart vara över. Forskare i Thailand har lyckats ta fram en durian som istället för att lukta som en hög med döda hundar istället har en behaglig doft, mild som en banan. Entusiaste och försäljare är dock sura, för likt vissa ostar så är det lukten som avgör kvaliten. Om en durian inte har en tillräckligt stark lukt är kunderna inte beredda att betala mer än en tredjedel av priset.

* * *
Staden Hue var Vietnams huvudstad fram till 1945 då stormakterna mot vietnamesernas vilja valde att splittra vietnam och landet istället fick två huvudstäder: Saigon, nuvarande Ho Chi Minh City, och Hanoi. Idag finns många platser kvarav historiskt intresse, som flera av kejsarnas begravningsplatser, ett vackert citadell och flera gamla tempel.

Ett av dessa tempel är Thien Mu Pagodan, ett vackert oktagonalt tempel som byggdes redan 1601. Idag är det mest känt för att varit hemmet för buddhistmunken Quang Duc som 1963 brände sig själv till döds i Saigon för att protestera mot presidenten Nho Dinh Diem och hans roll i Vietnam-kriget och i förföljandet av trönde buddhister. President Ngo Dinh Diem och hans fru Madame Nhuvar båda fanatiska trönde katoliker, i stort av ren korstågskaraktär, och när Madame Nhu fick höre om munkens självantändelse sa hon att hon skulle "klappa händerna om hon fick se en annan barbecue show". Quang Ducs kropp kremerades och efter kremeringen fann man att hans hjärta, om än förkrympt, fortfarande var intakt. Proklamerat som heligt finns det nu bevarat i ett bankvalv. I Quan Ducs gamla tempel kan man dock fortfarande se den bil med vilken han tog den sista färden till Vietnam och väggarna runt pryds av bilder på hans offer.

Staden Hue ligger också placerat precis söder om den nord-vietnamesiska gränsen, vid det som kallades för den de-militariserade zonen, en elegant omskrivning för det område där de kraftigaste stridigheterna och bombningarna skedde. åker man bara någon timme västerut kan man se spåren efter det amerikanska användandet av växtgifter. I det gröna landskapet finns plötsligt stora bruna fläckar, helt utan växtlighet. Agent Orange kallade man det och det bestod av giftiga dioxiner. Effekterna av dioxinerna var välkända sen långt tillbaka. I Tyskland hade fabriksarbetare sjuknat in och deras barn hade fötts med genetiska defekter. I USA har företagen som låg bakom tillverkningen klarat sig i princip utan efterverkningar. 1984 betalade de en klumpsumma på 184 miljoner dollar till de amerikanska soldaterna som utsattes, ungefär 1200 dollar per person och en bråkdel av de inkomster de inhämtade för tillverkningen. Något eget ansvar eller skuld för efterverkningarna har de inte behövt erkänna.

Vietnameserna själva har inte fått ett korvöre och i praktiken väntar USA:s regering bara på att offren ska dö ut så att skadeståndskraven ska försvinna. De lär dock få vänta ytterligare någon generation tills barnen från de utsatta ocksa avlidit. Det kan dock gå fortare en väntat eftersom de i högre grad än resten av befolkningen lider av cancer, diabetes och nervsjukdomar.

* * *

Staden Dalat, i södra delarna av Vietnam, är en vacker stad dit många vietnameser själva åker på semester. Allting är kitschigt sockersött. Vid kärleksdalen paddlar romantiserande par runt i båtar skapta likt stora svanar när de inte avnjuter en picknick vid Suckarnas Sjö. Runt omkring i landskapet finns underbara vattenfall, vilda hästar, och makalöst vackra fjärilar. Själv har jag kommit hit för att se en fyra meter hög kyckling i betong.

Kycklingen, snarare påminner den om en tupp, är en märklig skapelse. I en liten by av mer eller mindre fallfärdiga hus står den och blickar vaksamt över området. Vid dess fot ligger flera hantverksbutiker som får sin inkomst från de turister som på väg mott något av vattenfallen passar på att begrunda kycklingen och meditera över vad den gör där. Inte ens byborna själva tycks överens om varför den byggts. En teori menar att byborna byggde den för att visa sin handlingskraft och det är personligen den förklaring jag själv trivs bäst med. I en värld där andra bygger bomber, river ner välfärden eller uppmuntrar till etniska konflikter känns oundvikligen byggandet av en fyra meters betongkyckling som ett betydligt bättre sätt att visa handlingskraft.

2007-07-21

Vietnam, amerikanska kanadensare, Hoa Lo-fängelset och Ho Chi Minh

En intressant erfarenhet jag gjort under mina resor är att amerikaner sällan berättar varifrån de kommer. I Mexico träffade jag en snäll kille i pärlband och naturfärgade kläder. "Varje gång jag säger varifrån jag kommer kan jag se ett litet ljus dö i folks ögon", berättade han sorgset för mig, "Efter ett tag började jag säga att jag var från Kanada". Det visar sig vara vanligt, vid fem tillfällen då jag trott jag talat med kanadensare har de efter några timmar erkänt sig vara från USA. Kanadickerna själva har nästan alltid flaggan tydligt markerad på sina ryggsäckar för att slippa besvärliga förväxlingar.

Här i Vietnam behöver inga jänkare vara rädda för att avslöja sina annars hemliga identiteter. Vietnameserna är förlåtande och vill hellre koncentrera sig på att befria sina forna fiender från deras presidentprydda sedlar. I Hoa Lo Prison i Hanoi, ett fängelse som först användes av fransmännen för att internera de besvärliga vietnameser som ville ha frihet, jämlikhet och broderskap och senare av vitnameserna själva för att internera amerikanska krigsfångar, hörde jag en ung amerikanska glatt berätta hur hennes pappa skjutits ned av vietnamiskt luftvärn. Pappan hade varit pilot på ett av de amerikanska bombplan som strött så mycket död och förintelse, mer bomber fälldes över vietnam än över hela Europa under 2:a världskriget. Pappan hade tur som räddades av Air America, CIA:s flygbolag som motsvarar de "civila kontraktorer" och legosoldater som nu finns i Irak, annars hade hon också hamnat i Hoa Lo Prison, av flygarna kallat Hanoi Hilton.

En av de flygare som satt internerad i fängelset var den amerikanske senatorn och presidentkandidaten John McCain. John McCain är nu mest känd för att ha saboterat sin presidentkandidatur genom att påstå att några minuters vandring i Baghdads gröna zon, under vakt av tanks, helikoptrar och hundratals marinkårssoldater, är ett bra bevis på hur säkert Irak blivit. I Vietnam finns den flyguniform han använde när han blev nedskjuten till prydlig beskådan.

* * *

Hanois mest kända invånare är utan tvekan Ho Chi Minh som i över trettio år kämpade för vietnamesisk självständighet. Under 2:a världkriget var han agent för det amerikanska OSSE, föregångare till CIA, och vid 2:a världskrigets slut visade han återigen sin beundran genom att ord för ord använda sig av den amerikanska självständighetsdeklarationen när han skrev det egna landets. USA tänkte dock redan i kalla kriget-termer och Ho Chi Minhs önskan om markreformer, långt mindre radikala än de som USA låtit genomföra i det ockuperade Japan, räckte för att mota in den vietnamesiska frihetsrörelsen i kommunistfacket.

Ho Chi Minhs hade en vacker dröm om att hans kropp skulle kremeras och spridas ut i alla Vietnams självständiga provinser. I stället byggde det dyrkande kommunistpartiet ett grått betongmauseleum där de lade hans konserverade kropp för allmän beskådan, ständigt bevakad av bistra vakter som buttert hyschar de fnittrande vietnamesiska besökarna. Ho Chi Minh själv tycks ta det med ro, ett vänligt och tålmodigt uttryck vilar över hans ansikte, men så har han endast fem timmars arbetsdag och garanterat tre månaders semester på rysk kurort för kroppsbehandling. Pensionen får nog vänta ytterligare några decennier.

2007-07-16

Förintelsens barnbarn vill ha tyska pengar för terapikostnader

2007-07-15

Laos, krukslätten och bomberna

etDet skulle aldrig falla de vänliga Laoiterna in att stirra på utlänningarna som om de vore konstiga djur, ungefär som kineserna brukar göra. Den senaste tiden känns det dock som om jag kommit hyfsat nära den Laoitiska motsvarigheten. Fast det är klart. Jag tror inte man är vana här vid vita män i nitarmband och intifada t-shirts som bär runt paa 1.20 meter långa svärd. Nu är det inte så att jag känner att jag behöver svärdet för att försvara mig mot de mordiska CIA-agenter och vilda guerilla-krigare som en gång fanns i Laos. Snarare är det så att hantverket var så vackert att jag måste köpa det. Det vet naturligtvis inte Laoiterna som fortsatt att titta på mig i smyg med förundran och misstänksamhet.

* * *

Krukslätten ligger i norra Laos, inte långt ifrån den vietnamesiska gränsen. Namnet kommer från de en till två meter höga stenkrukor som finns utplacerade. Exakt meningen med krukorna vet ingen. Vissa säger att de gjordes för att brygga vin, andra för att användas i begravningsritualer.

Krukslätten är också känd för sin andra, hemskare historia. Under Laos-kriget, då amerikanska bombningar systematiskt förstörde landet, var krukslätten föremål för de intensivaste bombningarna. Byborna som bodde runt tvingades fly in i grottor för att undvika bomberna och vid matlagning gjorde man allt för att röken inte skulle synas, då de amerikanska planen anföll vid minsta syn av liv. över tva miljoner ton bomber fälldes över Laos, i snitt en bomb var åttonde minut under nio års tid. Detta motsvarar 20 ton per kvadratkilometer eller ett ton för varje invånare i Laos. Av dessa bomber var det nära 30% som aldrig detonerade.

än idag, då nästan 70% av området rensats från gamla bomber, finns skyltar tydligt markerade över vilka områden som är säkra att gå över. ändå är det bara ytskiktet som är undersökt, många bomber ligger kvar djupare ner och kommer säkert att skörde fler liv i framtiden. Hittills har över 5.000 människor dött av dessa bomber och minor efter krigets slut. Majoriteten av dessa är de fattigaste ur befolkningen. Det är de som rensat nya områden för att plantera ris. En annan starkt bidragande orsak är letandet efter metallskrot. Bombsplittret är ofta metall av högkvalitet som sedan kan säljas till Vietnam där det sedan återanvänds. Officiellt sett har över 30.000 skrotdelar hittats, men det verkliga antalet lär vara mångdubbelt större.

* * *

En av de andra inkomstkällorna för folket krig krukslätten är de pengar som skickas från USA. Invånarna kring krukslätten består till 60% av Hmong-folket ur vilket stora delar under kriget slogs på USA:s sida. Efter kriget flydde hundratusentals av dem till USA och dessa skickar också pengar till sin gamla släkt. Vid krukslätten kan man ofta se de amerikanska Hmong-turisterna iklädda traditionella kläder. Där låter de sig sedan fotograferas och filmas för att sedan kunna visa upp bilderna för familjen i USA.

Detta gör att de obligatoriska guider, för minrädslans skull, som visar en runt krukslätten ibland kan vara skeptiska att berätta om kriget. Hmong-turisterna förstår utmärkt engelska och de pengar de skickar är en stor inkomstkälla för byarna runt, även om en del pengar misstänks leda vidare till guerillarörelser mot den kommunistiska staten. Därför vill man ogärna röra runt i Laos-krigets myrbo.

2007-07-14

Sionisterna ger pris till sverigedemokrat

I tidigare bloggposter har jag påvisat likheten mellan sionister, Israeldemokraterna även kallade, och Sverigedemokraterna. Nu visar det sig att sionisterna själva håller med om detta. Enligt DN har nu World Zionist Organisation delat ut ett pris för "exceptionella insatser för Israel och sionismen" till sverigedemokraten Ted Ekeroth. Ted Ekeroth har startat den extrema rörelsen Föreningen för Israel och demokrati i Mellanöstern, en självmotsägelse redan i själva namnet.

Ted Ekeroth tycker det är självklart att han som Sverigedemokrat ska få priset:
"Är man sionist är man judisk nationalist. Då måste man även respektera den svenska nationalismen."

2007-07-13

Israelisk statsterror 2

Efter att jag skrivit mitt tidigare inlägg om israelisk statsterror kom jag på att jag faktiskt inte skrivit ett enda ord om den israeliska armens vardagsterror mot palestinierna. Om hur de inte ser palestinierna värda mer än djur. Hur palestinierna regelbundet trakasseras vid vägspärrar. Hur israelerna regelbundet beskjuter och mördar palestinier med hjälp av kryppskyttar, helikoptrar och plan. Jag vill därför lägga in två små exempel på hur israelerna svarade på den palestinska intifadan. Sen låter jag flera bilder tala för sig själva.


När den första Intifadan började gjorde Yitzhak Rabin, som senare skulle bli känd som "benkrossaren", klart var han stod:
"Säkerhetstyrkornas första prioritet är att förhindra våldsamma demonstrationer med hjälp av våld, styrka och slag... Vi ska göra klart vem det är som styr territorierna."
Yitzhak Rabin gav order om att krossa armarna och benen på alla de palestinier som demonstrerade mot den israeliska ockupationen. Svenska Rädda barnen skulle senare konstatera att "23,600 till 29,900 barn behövde medicinsk behandling för de skador de fått från misshandel under intifadans första två år".

Vid Al Aqsa intifadan år 2000 började Israel systematiskt skjuta barn och ungdomar i en takt långt högre än under den första intifadan. Nästan alla skott var riktade mot övre delen av kroppen, med en oproportonielt stor andel som träffat ögonen, vilket tyder på att israelerna inte bara ville skada utan också döda. Robert Kirscher för Läkare för Mänskliga Rättigheter sa:
"Jag hyser inga tvivel om att det här var ett medvetet militärt beslut att använda sig av detta vapen för att skada folk som en form av hot mot befolkningen. Och som ett resultat har antagligen flera tusen unga palestinier drabbats av permanenta funktionshinder."
Israelerna använda sig här av höghastighetsvapen vars kulor splittras när de träffar kroppen, en modern version av de förbjudna dumdum-kulorna med samma effekt.

Ahmed Zakhi, 15 år, låg 20 dagar i koma

Varning: Bilderna som kommer här under är hemska att see på eftersom de beskriver den palestinska verkligheten. Om du är för ung, har barn i närheten eller vet att du är känslig, titta inte på bilderna!

















Israelisk statsterror

I en tidigare bloggpost berättade jag om hur Israel grundades av terrorister som också vid flera tillfällen valts till dess premiärministrar. I detta inlägg är det dags att se hur dessa valda terrorister gjort terrorism till en del av den Israeliska statens vanligaste handlingar.

1940 lät embryot till den Israeliska armen, Haganah, placera ut bomber på skeppet SS Patria för att de inte skulle skicka tillbaks de judiska flyktingar som illegalt försökt ta sig till Palestina. Skeppet skönk och 276 människor, varav 200 judar, dog.

1948 började Israel fördriva palestinier från deras hem och genomförde också flera massakrer för att tvinga bort palestinierna Dessa attacker uttryckligen mot civila kan inte beskrivas som annat än terrorism. Mest känd är massakern vid Deir Yassin. Den Israeliske höger-sionisten Benny Morris, som senare försvarade massakern, beskrev den så här:
"Deir Yassin är ihågkommet… för the grymheterna som begicks av IZL och LHI trupper både under och efter den utdragna striden: Hela familjer pepprades med kulor... män, kvinnor och barn mejades ned när de kom ut från hus; individer togs åt sidan och sköts."
I Israel finns idag en stark rörelse av historieförnekare som pastår att massakern aldrig skett eller att Deir Yassin aldrig funnits. Deir Yassin var dock inte den enda massakern. Liknande massakrer skedde i Abu Shuska, Acre, Lydda och Elot och i otalet flera byar. Statsterrorismen och den Israeliska statens massakrer upphörde heller inte 1948.

1950-1951 terroriserade israeliska agenter de judar som bodde i Baghdad genom att slänga bomber på dem. Den tredje bomben dödade en judisk pojke. Tanken var att orsaka panik och få de irakiska judarna att tro att de var attackerade av arabiska terrorister och därför försöka fly till Israel. Merparten av Iraks 130,000 judar skulle senare emigrera.

1952 dödade den amerikanska armen 7 civila, varav 4 barn, i Beit Jala. E. H. Hutchinson beskrev det så här:
"Det tredje målet för dem Israeliska raiden var ett hus ungefär en och en halv kilometer bort -- mycket nära Rachäls grav... När vi kom in i rummet stannade vi omedelbart -- ingen person kan leva länge nog för att bli härdad för en sån syn. Modern och hennes fyra barn, varierande från sex till fyra år, låg kringslängda i rummet -- deras kroppar pepprade av kulor och granatsplitter."
1953 kastades bomber in genom fönstrer i det palestinska flyktinglägret vid Bureji som administrerades av FN-organet UNRWA. 20 dog och över 60 skadades. 1954 placerade judiska agenter ut flera brandbomber i Kairo i ett försök att skada relationerna mellan Egypten och USA. Bland annat placerades de ut i två biografer, i centralposten, på en tågstation och vid amerikanska bibliotek.

I Suez-kriget 1956, då Israel invaderade Egypten, avrättade man de krigsfångar man tog, även civila, i strid mot alla konventioner. även under sex-dagarskriget mördades tusentals försvarslösa egyptiska krigsfångar. 1966 attackerade man byn Samu i Jordanien och förstörde 125 hus, inklusive en skola och en sjukhusklinik. 1967 attackerade man det amerikanska fartyget USS Liberty och dödade 34 amerikanska soldater och skadade 174.

Den Israeliska statsterrorn har fortsatt efter det. 1982 lät Ariel Sharon sin kristna lydmilis i Libanon massakrera tusentals civila i de palestinska flyktinglägren Sabra och Shatila. 1996 attackerade man med flit en FN-bas i Qana och mördade både den FN-personal som fanns där och de flyktingar som tagit sin tillflykt dit.

I nästa bloggpost ska jag skriva om de från staten fristående terroriströrelser som finns i Israel.

2007-07-12

Judiska terrorister skapade Israel

När man läser om terrorism i tidningarna är användandet tämligen diffust eller som jag läste en gång: Terrorister är vad den stora armen kallar del lilla armen. Således kallar USA den irakiska motståndsrörelsen för terrorister, Serbien kallade kosovoalbanerna för terrorister och Israel kallar hela det palestinska folket för terrorister. En bättre definition är "Terrorism är användandet av våld i skrämsel syfte mot civila för att uppnå politiska mål". Här får vi då två former av terrorism, terrorism utförd av olika stater eller terrorism utförd av fristående organisationer.

Staten Israel har skapats som en symbios mellan de båda. Terrorismen i Israel utförs dels av staten själv när den medvetet attackerar civila palestinier för att försöka få dem att ge upp kampen för ett eget land och dels av olika judiska grupper i landet med eller utan statens stöd. Vad många glömmer är att hela den judiska staten skapades med hjälp av terror.

Yitzhak Shamir, som senare skulle bli Israels premiärminister, var under 40-talet med i terrorganisationen Stern-ligan vilken senare skulle omvandlas till Lehi. Stern-ligan erbjöd sig bl.a att sammarbeta med de tyska nazisterna i att slåss mot britterna i Palestina mot att nazisterna skulle skicka judar som hjälp att befolka det arabiska Palestina.

Yitzhak Shamir

Förrutom genomförandet av otalet terror- och bombdåd, långt fler än vad dagens palestinier genomför och inkluderande sprängandet av polisstationer och attentat mot tåg, så lät Yitzhak Shamir också mörda den brittiske Lord Moyne och FN:s sändebud Folke Bernadotte, som tidigare hjälpt till att rädda 15,000 människor - de flesta judar, från de nazistiska koncentrationslägren. Yehoshua Cohen, som avlossade det dödande skottet mot Folke Bernadotte, skulle senare bli livvakt åt David Ben-Gurion, Israels förste premiärminister.

I Lehis tidning He Khazit beskriver de användandet av terror så här: "Varken judisk moral eller judisk tradition kan upphäva användandet av terror som stridsmetod. Vi är särskilt långt från denna tvekan gällande en fiende vars perverterade moral erkänns av alla".

En annan judisk terroristgrupp var Irgun som bl.a genomförde sprängningen av King David Hotel. Organisationen leddes till början av Ze'ev Jabotinsky som ville att alla judar skulle utvisas från Polen till Palestina, vare sig de ville eller inte. Operation Jabotinsky var senare namnet på Livets Ords operation för att skicka ryska judar till Israel. En av Irguns ledare, Menahem Begin som senare skulle bli Israels premiärminister, beordrade 1952 ett misslyckat mordförsök på den Väst-Tyske kanslern Konrad Adenauer. Irgun och Lehi skulle senare tillsammans genomföra massakern i den arabiska byn Deir Yassin.

Menahem Begin

Sålunda kan vi se hur Israels premiärministrar i stor utsträckning haft en bakgrund som terrorister vilket givetvis varit en av orsakerna till Israels enorma användande av statsterrorism för att uppnå sina politiska mål som går mot det internationella världssamfundet.

I senare bloggposter ska jag ta upp den israeliska statsterrorn, israeliska terrorgrupper och judiska pro-israeliska terrorgrupper utanför Israel.

Amerikansk-skapad prostitution i Baghdad

  • Georgien fortsätter att tortera fångar och ordna politiska rättagångar med USA:s stöd. Bland annat har man anklagat folk för att på olika subversiva möten planerat en framtida statskupp. När de visat sig att de bevisligen inte kunnat vara på mötena, t.ex varit utanför landet eller inlagda på sjukhus, har domstolen i efterhand ändrat datumen.

  • Israel arbetar hårt för att öka spänningarna vid Golan-höjderna, som man ockuperat från Syrien, enligt FN. Dessutom fortsätter arbetet på att stjäla Syriens vatten för att de israeliska bosättarna ska kunna leva ett lyxliv i jämförelse med mellanösterns vanliga förhållanden. Enligt Israeliska tidningar är man dock redo för att "tala" med Syrien.

  • USA vill att irakierna ska ockuperas av fler kriminella och drogberoende soldater.

  • Det är inte bara den amerikanska armen som privatiseras utan också CIA. Firmor som Booz Allen Hamilton, Lockheed Martin och Raytheon tar hand om fler och fler uppdrag, bl.a skapandet av fejkade identiteter och övervakandet av hemliga operationer.

  • De "civila" firmor som USA anställer i Irak för att bygga upp den nya ambassaden och andra amerikanska baser smugglar också in kvinnliga prostituerade åt de amerikanska styrkorna. Flera bordeller har öppnats i den gröna zonen. "För en dollar kan du få en prostituerad i en timme", sa reservisten Patrick Lackatt. Efter kritik från den "irakiska regeringen" har nu flera bordeller öppnats i de kurdiska territorierna, Dubai och förenade arabemiraten istället. Irakiska kvinnor kidnappas och smugglas till dessa bordeller.

  • En ny rapport visar hur amerikanska soldater rutinmässigt dödar civila och anklagar oskyldiga som motståndsmän för att få ett alibi. De lägger också ut vapen bredvid obeväpnade personer de dödar. "Det blev alltid en AK eftersom det fanns så många av dem runtomkring", sa Joe Hatcher vid 4:e kavaleri regimentet. Sgt Bruhns beskrev en vanlig raid: "Man ville fånga dem när de inte var på sin vakt... Man vill fånga dem i sömnen... Du griper mannen i huset. Du sliter honom ur sängen framför hans fru. Du trycker upp honom mot väggen... Sen går du in i ett rum och sliter det i stycken. Du frågar 'Har ni några vapen? Någon anti-USA propaganda?' Normalt sett säger de nej, eftersom det normalt är sant. Så du tar soffakuddarna och slänger dem. Du öppnar garderoben och slänger alla kläderna på golvet och lämnar huset som om en orkan träffat det. "

Ny räknare över Irak-döda

Nere till höger kan ni nu se en räknare från Just Foreign Policy. Den visar hur många irakier som troligtvis dött sen Irak-kriget inleddes. Siffran är tagen med Lancet-rapporten från 2006 som utgångspunkt och har beräknats vidare därifrån. Närmare en miljon människor har nu dött i kriget som USA startade och siffran kommer snart att överstiga folkmordets Rwanda.

2007-07-11

Knutby och Israel

Aftonbladet skriver i en av serie artiklar (1, 2, 3, 4) om att "Knutby var en dödskult". Mindre uppmärksamhet har svenska tidningar givit till att Knutby församling också hörde till den fundamentalistiska pro-israeliska evangelismen.

Israel har alltid sammarbetat med de värsta kristna sekterna som Livets Ord och Pingstkyrkan. Knutby är inget undantag och sekten tackades särskilt av den Zvi Mazel, Israels kulturvandaliserande ambassadör, för deras stöd.


Bilden är tagen från tidningen Israels Vän som är den kristna fundamentalismens stödtidning för Israel. Bulten i Bo har tidigare skrivit om hur tidningen först i stalinistisk anda rensade bort fotot för att sedan lägga tillbaks det efter påtryckningar. Han skriver också om hur pastorn Helge Fossmo från Knutby församling tidigare belönats med ett träd planterat i hans namn i Israel, men att detta faktum senare censurerats. Historieförfalskning har ju alltid varit en tradition hos Israeldemokrater.

Gällande Israelsambassadörer verkar de vara en konstig samling: en galen barbar i Sverige, en hatisk torterare i Danmark och en naken bondage-dyrkare i El Salvador.

2007-07-10

Favorit i Repris: Den Irakiska Flaggan

Efter att jag skrivit min förra bloggpost om israeliskt inflytande i Abu Ghrai kom jag plötsligt ihåg den makalösa historien om den nya irakiska flaggan. Minns ni också den? Den skulle se ut så här:

Dagen innan den skulle lanseras, den 27:e April 2004, brändes den på offentliga platser i Irak och två månader senare, när "överlämnandet" av styret av Irak (natuligtvis lämnades ingen ekonomi, militär eller ansvar över) utfördes, var flaggan redan borta.

Extra roligt gör Wikipedia det när de jämför den nya flaggan med alla Iraks grannländers - och med Israels. Andra intressanta uppgifter är The Guardians om att Israel lät förfalska rapporter om Irak för att uppmuntra till ett krig. USA Today skriver också om hur Israel gav information till USA, hjälpte till att träna deras trupper och lagrade ammunition och provisioner åt de amerikanska militärstyrkorna.

2007-07-09

Israeliskt inflytande i Abu Ghraib

Ta en titt på denna bild från en av vakterna i Abu Ghraib:

Det kan vara intressant att ha den bilden i minnet när man läser i Newsweek om hur fångar "spändes fast vid golvet i ett förhörscentrum kallat Helvetesrummet, lindades in i den israeliska flaggan, blev smädade av kvinliga förhörsledare som tryckte sina kroppar mot dem i sexuellt syfte och lämndes ensamma i nedkylda celler i timmar med musik skränandes i deras öron".

Pentagon har också dolt de videofilmer som finns från Abu Ghrain, bl.a en där en vakt utsätter en kvinnlig fånge för en anal våldtäkt.

2007-07-08

Israel förstörde 3000-årig arkitektur för att historieförfalska

  • De amerikanska offren för Irak-kriget underskattas med flit av Pentagon. Enligt Pentagon har 3.587 soldater dödats och 26.350 skadats i Irak. Tillsammans blir detta 29.937. Dessa siffror räknar dock inte med soldater som blivit sjuka, t.ex av värmen, eller skadats i olyckor, t.ex såna som orsakats av flykt från attacker. Skulle dessa räknas med skulle offren uppnå 65,287, nära en dubblering. I dessa siffror finns inte med den stora andel soldater i den amerikanska armen som saknar amerikanskt medborgarskap. Detta skulle antagligen medföra en stor ökning av siffrorna, kanske 30 - 50%.


  • Förintelseförnekarna i migrationsverket har beslutat sig för att inget krig råder i Irak och att man däför kan skicka hem flyktingarna att bombarderas och dödas under de fredliga förhållanden som råder. Eftersom det inte är politiskt korrekt håller de tyst om åsikten att jorden är platt, månen en ost och att regeringen vann valet genom att svinga en död katt ovanför huvudet när staände i en vägkorsning.


  • Judiska bosättare har fått 10 gånger så mycket mark som de behöver tilldelat sig, men 30% av deras utökningar byggs ändå på palestinsk mark.


  • Israel lät förstöra 1000-åriga moskeeroch 3000-åriga reliefer i ett försök att utplåna alla spår av de folk som fanns där innan judarna invaderade.


  • Kuba har minskat sitt antal politiska fångar med 13% till 237 personer. Enligt Miami Herald har de ändå mest politiska fångar per capita, vilket ignorerar att Israels andel är 30 till 40 gånger så stor.

2007-07-07

Thailand, JAS och folkmord i Laos

Läser i tidningen att militärdiktaturen i Thailand är intresserade av att köpa våra fina svenska JAS-plan. 3,6 miljarder kronor är de beredda att betala vilket gör att projektet nu endast kostat 116,4 miljarder kronor, en fin återbäring på 3% av kostnaderna. Nu jublas det säkert i regeringskansliet och hos vapenindustrin över militärkuppen i Thailand. För vem kan tro att det Thailändska folket annars skulle betalt så dyrt för militärens nya leksaker?

Det är annars den stora frågan, vad ska JAS användas till? Försvar mot det urfattiga Burma? Kanske mot Laos som man hjälpte amerikanarna att bomba till småsmul under Vietnam-kriget? Eller mot det Kambodja som ständigt invaderats av sina grannländer? överhuvudtaget känns det som om militären bör kunna vara ganska lugn. Thailand lägger ner mer pengar på militären än alla grannländerna tillsammans. Och snart kommer svenska regereringen med tårta till juntan för dess utsökta smak att prioritera vapen framför sjukhus och fattigdomsbekämpning.

* * *

För tre år sen höll det historiska museet i Stockholm en utställning om folkmord. Ett av de folkmorden man beskrev var det på Hmong-folket i Laos som beskrevs som "ett extremt utsatt folk som inte träffat en vit människa på 27 år" och som nu utsattes för "etnisk rensning". Nu är det visserligen sant att Hmong-befolkningen i Luang Prabang kanske aldrig sett vita människor. De västerlänningar som kommer hit är ofta illröda och fjällande eller vackert bruna när det tidigare stadiet gått över. För här i Luang Prabang, Hmong-folkets region, kryllar det av turister som vandrar till Hmong-folkets byar, besöker deras restauranger och bokar biljetter i deras resebyråer. De ser inte så värst etniskt rensade ut, om de inte är så att de gett sig av efter att ha blivit så fasansvärt trötta på alla de horder av turister som trampar runt på deras stigar och in i deras byar.

Det stora problemet är inte något folkmord på Hmong-folket, vilket det ofta talas om i exilkretsar i USA ditt många ur Hmong-befolkningen som slogs för CIA har flyttat. Problemet är snarare att exilkretsar i USA ända sen Vietnam-krigets slut skickat vapen till olika guerilla-rörelser i Laos. Dessa delar av Hmong-folket har fortsatt sitt krig och med tiden blivit allt mer desillusionerade. Idag använder de vapnen mer för rån och plundring vilket lett till att turistbussar från Vientiane till Luang Prabang numera har beväpnade vakter ombord. Det är den Laotiska militärens jakt på denna guerilla, endast några hundra personer, som Historiska Museet kallar för folkmord. Att det finns hundratusentals andra i Hmong-befolkningen, bl.a representerade i riksdagen, bryr sig inte Historiska museet om.

Här kunde Historiska Museet istället tänkt över att nära 500,000 människor dog när USA mellan 1965 och 1973 fällde över 2,000,000 ton bomber över landet. Många av dessa tillhörde Hmong-folket som slogs för Pathet Lao eller vars byar helt enkelt låg i de områden som massbombades. Fortfarande dör människor av de bomber och minor som ännu inte detonerats. Att prioritera några hundra guerilla-kämpar framför flera hundra tusen civilister känns unket och politiskt. Ohistoriska museet tycks vara ett bättre namn.

2007-07-06

Amerikanska soldater i den irakiska kvicksanden

Amerikanska soldater i den irakiska kvicksanden.




Jo, jag vet att det är en gammal klassiker, men den är så rolig att jag lägger in den ändå.

2007-07-05

Judiska terrorister släpps?

  • Sexslaveri blir allt vanligare i Irak. Den amerikansktillsatta regeringen i Irak har inte åtalat någon alls för trafficking under detta år och har inte tillsatt någon form av skydd för offren. Ej heller har man försökt dokumentera eller förhindra sexslaveriet som många irakiska tjänstemän är delaktiga i.

  • Palestinierna i Gaza, inklusive Fatah-lojalisterna, känner sig säkrare med Hamas vid makten. Mona Bseiso, advokat och Fatah-medlem säger: "Det finns ingen stöld, inga brott och inga kulor".

  • Australien säger uttryckligen att man ockuperar Irak för oljans skull. Liknande erkännande har tidigare gjorts av George Bush som sa att alternativet vore att lämna oljan i händerna till USA-fientliga grupper. Den australiensiske försvarsministern säger: "Uppenbart är att det är själva Mellanöstern, inte bara Irak, utan hela regionen som är en viktig leverantör av energi, särskilt olja, till resten av världen". David Nelson tillade att det är "energisäkerheten" som avgör när landet lämnar Irak.

  • Irans president vill inte bli offer för en dokumentärfilm av den amerikanske filmaren Oliver Stone. Uppenbarligen gjorde han ett bra val eftersom Stone därefter kallade honom för "oduglig" och "rigid".

  • Israel begrundar släppandet av judiska hatbrottsligar som en del av en uppgörelse med Hamas. I en uppgörelse där Hamas släpper tre tillfångatagna ockupationssoldater mot att israel släpper flera Hamas-medlemmar vill israel också släppa judiska terrorister fällda för hatiska våldsbrott. Medlemmar i organisationen Bat Ayin, som planerat sprängande av palestinska skolor, är de man funderar på att släppa liksom Ami Popper som mördade 7 palestinska arbetare.

2007-07-04

En Arabisk Kvinnas Blues

Uttdrag från "Fria" och förstörda liv:
"Free, so free...
Free, free in Prisons. Free, so free in Detention centers...
Detention centers in the Mnistry of Interior, Ministry of Defense and Ministry of Justice!
Crammed, packed, jammed... The smell of blood, urine and feces...covering the infected wounds. Wounds of torture born on transparent skins covering rib cages...
Free, so free.
Tortured and Free in American camps. Sodomized and Free - American democracy flavor. Tortured and Free, whipped by sectarianism - Iranian flavor. Oh so Free."

(Nej, jag översätter inte dikter och poem. Det måste man ha talang för)

Nyfiken - röd- och vit-randig

Johanne Hildebrandt, som jag skrev om tidigare, har beslutat sig för att det inte räcker med att vara inkapslad med den amerikanska armen för att låta dem styra vad som ska publiceras. Då skulle hon ju kunna komma med egna analyser eller åsikter som kanske inte skulle stämma exakt med den amerikanska propagandan (det har i och för sig inte hänt än i hennes artiklar).

Nu tar hon det säkra före det osäkra och låter helt enkelt soldater i den amerikanska armen själva skriva hennes bloggposter. Det blir mindre jobb för henne och hon vet att Pentagon får fram sin åsikt. Självklart vill de amerikanska soldaterna endast väl. De har hittills dödat 650 000 irakier (med egen beskrivning "terrorister") för att sprida "frihet, demokrati och alla människors lika värde". Jo, alla är vi lika i döden.

När det gäller demokrati så: "Passa dig, annars kommer George Bush med demokrati till dig!"

Roligast är när den amerikanske soldaten citerar John Stuart Mill - för att rättfärdiga motståndsrörelsens attacker mot honom själv! Man kunde ju tro att han skulle ha mer självbevarelsedrift.

2007-07-02

Nyfiken - Blåögd

Johanne Hildebrandt skriver i Aftonblandet och är som vanligt upprörd över alla hennes läsare som inte delar hennes entusiasm över olika krigsinsatser. Den här gången är hon putt på att folk inte rinner över av nyfikenhet över hennes dokusåpablogg om amerikanska soldater i Irak. Och det är sant: jag är inte nyfiken alls.

Orsaken är ju just att det inte är en blogg om Irak-kriget. Inte krigsjournalistik i någon mening alls. Snarare är det en liten beundrarblogg över de amerikanska soldater som Hildebrandt delar läger med, en dokusåpa över hur tråkigt det är i hettan, vem som känner sig lite utanför, vem som var full i helgen. Det allra största problemet är att Hildebrandt startade sin blogg för att hon visste "alldeles för lite om vad amerikanska soldaterna egentligen gör i Irak". Som inkapslad journalist som endast följer med dit den amerikanska armén beordrar henne antar jag att Hildebrandt anser sig veta mer.

Naturligtvis får hon inte det. Exempelvis kommer hon med dett märkliga påståndet att det är "mest irakier som mördar varandra". Så är det givetvis inte. Sanningen är ju att p.g.a journalister som Hildebrandt som endast tuffar efter de coola jänkarna i uniform så har vi ingen aning om hur irakier dör. 655,000 irakier har hittills dött, av dessa vet vi endast hur 73,000 civila dött samt en utsaga från USA om hur många "Al Qaida"-milismän de dödat. Vi vet alltså endast om hur 10-20% av irakierna dör. Och p.g.a att Hildebrandt inte vill gräva, utan förerdar att lyssna på amerikanska soldaters utläggningar får vi inte reda på mer.

Hildebrandt får inte vara med på de omfattande bombningar som utförs. Hon får inte vara med där den amerikanska armen använder sig av napalm eller vit fosfor. Amerikanska armen kommer inte ta med henne dit civila misstänks ha massakrerats. Nej, med Hildebrandts metod kommer man knappas få reda på vad amerikanska soldater gör i Irak, det är hon för noga inkapslad för.

Ett annat problem är, som Hildebrandt också erkänner, att ingen journalist vågar träffa irakier på samma sätt eftersom man då "betraktas som västerlänning, därmed en vandrande pengapåse för kidnappare samt ett mål för diverse islamister". Därför kommer vi alltid höra de gulliga små vardagsberättelserna om amerikanska soldater. Aldrig om irakier och motståndsmän. Och Pentagon myser.

överhuvudtaget verkar Hildebrandt vara arg på allt. Genom en hastig titt kan man se att hon klagar på att folk inte är nyfikna, att vi inte låter alla i hela familjen bli ansvariga för att skicka barnen i krig, att folk i Sverige har åsikter om hennes journalistik, att folk vill ha en ungdomsgård i Köpenhamn eftersom det innebär att de vill skada oskyldiga, att folk i vänstern kallas solidariska när de inte är solidariska med henne och att vi inte vill anfalla fler länder.

Märkligast är åsikten att svenskarna är fega trygghetsnarkomaner. Uppenbarligen blir vi rånade, massakrerade och våldtagna nog att uppskatta mer krig. Personligen tycker jag felet är att alla inte är trygghetsnarkomaner. Världen skulle nog bli fredligare då. Inte blir den fredligare av att lyssna på Hildebrandt.

Färden Västerut - Del 4 - Kung Markatta och Demonen

Kung Markatta och Demonen

En dag då våren började gå över till sommar satt studenterna utomhus under träden. "Sun Wukong", sa de, "kan du göra alla transformationer för att undvika de Tre Katastroferna?" "Javisst, bröder" sa Sun Wukong med ett leende, "för min mästare lärde mig och jag har tränat hårt." "Kan du visa oss?"

Apkungen knöt sina händer och berättade de magiska orden och snart stod han där som ett träd, grönt och vackert, strävandes mot molnen. De andra studenterna applåderade och ropade: "Fina gamla apa". De förstod inte att de stört Patriarken som skyndade ut ur dörren: "Vem gör ett sådant väsen?"

Studenterna reste sig förskräckt upp och sa: "Sun Wukong gjorde en transformation för oss för nöjes skull. Vi applåderade och prisade honom vilket är hur vi störde Er. Vi ber om förlåtelse." Patriarken sände iväg dem alla utom Sun Wukong: "Kom här. Är det så du använder din ande? För att visa upp dig? Om andra ser dig kommer de säkert be dig lära dem. Och vill du undvika besvär måste du göra det eller riskera att de försöker skada dig. Jag ska inte straffa dig, men jag måste sända iväg dig."

Sun Wukongs ögon fylldes av tårar: "Mästare, vart ska jag ta vägen?" "Återvänd till Berget av Blommor och Frukt så du kan bevara ditt liv, här skulle det vara omöjligt" sa Patriarken. Sun Wukong accepterade sitt straff: "Ja, mästare", sa han, "Jag har varit borta i tjugo år och saknar mina barn och barnbarn, men jag måste återbetala er generositet innan jag åker". "Jag är lycklig nog om du håller mig borta från alla dina olyckor", sa Patriarken, "Jag är säker på att ditt liv kommer vara fullt av brott och katastrofer och om du säger dig vara min lärljunge kommer jag nacka dig, flå dig och sända din själ till det Nionde Mörkret". "Jag lovar att aldrig yttra ert namn, utan kalla mig självlärd."

Sun Wukong tog avsked och lämnade Patriarken. Han knäppte sina händer, läste sin besvärjelse, hoppade och kallade till sig ett saltomortalmoln. Inom två timmar såg han Berget av Blommor och Frukt vid Vattendraperiets grotta. Sun Wukong lämnade sitt moln och begav sig iväg mot berget. Då han hörde sorgsna apskrik ropade han: "Barn, jag är tillbaka".

Stora apor och små apor kom studsande mot den Stilige Kung Markatta. "Ers majestät, hur kunde Ni lämna oss så länge? En demon har flyttat in i Vattendraperiets grotta och vi slåss för våra liv mot honom. Han stjäl våra saker och våra barn. Ett år till utan Er och han skulle kontrollera både grottan och oss".

Sun Wukong var rasande: "Berätta allt om demonen innan jag går och ger honom en läxa". "Ers Majestät, han kallar sig Förvirringens Demonkung. Han kommer och går i moln och dimma med vinden, åskan och blixtarna. Hans hem var norr om här".

Den magnifike apkungen hoppade upp i luften och voltade norrut tills han såg ett berg med milda drakar och tama tigrar. Röda fenixfåglar solade sig och i berget såg han Grottan i Vattnets Mage som göder de Fem Elementen. Den Stilige Kung Markatta klättrade in i grottan och framför honom flydde flera mindre demoner som dansat i dess öppning. De sprang till Förvirringens Demonkung och berättade: "Katastrof! En apa utanför har kommit för att göra upp med er om Berget av Blommor och Frukt."

Demonkungen skrattade: "Apdjävlarna håller alltid på om deras kung som ska kultivera sig. Han har inga vapen, är barhuvad, barhändad och barfotad. Hämta min rustning och mina vapen".

När Sun Wukong fick se Demonkungen var denne en ståtlig syn. Mörk gyllene hjälm, svart metallrustning, kläder av silke och ett vasst glänsande svärd. Demonkungen skrattade: "Du är blott fyra fötter hög utan vapen. Hur skulle du kunna vara en match?"

"Oförskämda demon" replikerade Kung Markatta. "Hur blind du är. Jag är liten, men kan växa. Obeväpnad, men kan ta ned månen med mina händer. Oroa dig inte, Sun Wukong ska lappa till dig".

Apkungen hoppade upp i luften och svingade mot Demonkungen som stoppade honom. "Se hur stor jag är och hur liten du. Jag skulle se löjlig ut om jag dödade dig obeväpnad med mitt svärd. Låt oss boxas!" Demonkungen lade ifrån sig sitt svärd. "Väl talat!" utbrast Sun Wukong. Demonkungen höjde sin garde för att slå Apkungen som knöt sin näve tills den var stenhård. Sedan attackerade han demonkungen, slog honom i revbenen, sparkade honom i ryggen och krossade hans leder.

Demonkungen grep sitt svärd och svingade mot Kung Markatta som duckade. Så ful han var Demonkungen! Sun Wukong tog ett hårstrå, tuggade det i munnen och blåste ut det med ropet "Byt!" Det förvandlades till två eller trehundra apor som omringade Demonkungen. De små aporna var för snabba för svärd eller spjut. Se dem hoppa, bita, omringa, sparka, klösa och kasta honom till marken. De fortsatte tills Demonkungen var mos och Sun Wukong tog hans svärd och klöv hans huvud itu. Sedan ledde Apkungen sina styrkor genom grottan och utrotade alla demoner, stora som små. När han var färdig satte han tillbaks sitt hår på kroppen.

Kvar fanns trettio - förtio små apor som tackade den Stilige Kung Markatta för sin räddning. Apkungen reciterade en besvärjelse och i en stormvind tog han tillbaks aporna till Berget av Blommor och Frukt tillsammans med allt som Demonkungen stulit. Aporna tjöt av lycka där de sprang fram längs välkända stigar mot Vattendraperiets Grotta. En stor fest med mat och vin dukades upp för Sun Wukong. Aporna visade sin respekt med kokostoddy, magiska blommor och magisk frukt.

* * *

Så gick det till när Kung Markatta besegrade Förvirringens Demonkung. Om du vill veta mer om hans fortsatta liv får du läsa om det i en senare bloggpost.

(översättning och förkortning av Wú Chéng'ns bok Färden Västerut: Hampus Eckerman)

2007-07-01

Jätte söta råttor!

Kvällsposten Hellsingborg har en artikel om sveriges snyggaste råttor. Sötast var visst råttan Ladugårdens Spelleater. Tungvrickande namn, men rackarns så gullig på bild. Hade själv en råtta som hette Torsdag en gång i tiden som jag måste säga var minst lika söt. 6 syskon hade hon, Måndag, Tisdag, Onsdag, Fredag, Lördag och Söndag.

Mer gulliga djur hittar man här!

The Fearless Vampire Killer

Aftonbladet rapporterar om en modig man i New York som tappert försökte rädda stackars gäster på Burger King från en blodtörstig vampyr. Tyvärr tycks de andra gästerna ha misstagit vampyren för en påfågel.

Otack är världens lön!

Jesus dödades av dyngraka israeliska bosättare?

Jesus dödades av dyngraka israeliska bosättare?



Tja, för den som gillar religiösa sagoberättelser så står det förvisso i den judiska religiösa skriften Talmud (hur många som nu fortfarande tar den på allvar) att judarna dödade Jesus och att han var en bastard från när den prostituerade Maria var otrogen med den romerske soldaten Pandera. Jag måste nog säga att den förklaringen är bra mycket troligare än en kåt helig ande som glider ner för lite hanky panky med Maria när Josef tittar bort, även om jag personligen tvivlar på att Jesus någonsin existerade.

Men visst är de väl för söta, de små fulla bosättarna som ragglande tjoar ur sig att de dödade Jesus (utan tvekan under en av deras tidsresor)?

Britternas smutsiga krig i världen

  • Brittiska säkerhetsagenter var inblandade i flera mord utförda av englandslojala grupper på Nord-Irland. Dessutom tros de ha deltagit i planeringen av IRA-attacker mot engelska militärposteringar.

  • En brittisk polisofficer vittnar om att den skotska polisen hjälpte till att manipulera och förfalska bevis mot Libyen vid Lockerbie-rättegången.

  • Egypten förbjuder kvinnlig omskärelse efter att en 12-årig flicka dött. Traditionen, som utförs av kristna och muslimska grupper, förbjöds redan 1997, men undantagen i lagstiftningen var så stora att lagen var i stort sett verkningslös. Nu täpps hålen till.

  • Egypten menar att Israel är skyldigt till våldsamheterna i Gaza: "De israeliska intrången och de handlingar som utförs som ockupationsmakt, lidandet hos palestinierna, händelserna i Gaza, visar alla på frånvaron av fred i vad som lett palestinierna till att peka sina vapen mot varandra istället för att göra motstånd mot ockupationen.

Judisk rabbin pläderar för massmördande av civila

Mordechai Eliyahu, tidigare Sefardisk överrabbin i Israel, skrev nyligen i sitt veckobrev till alla Israels synagogor:
"Det finns absolut inga moraliska hinder mot ett urskillningslöst dödande av civila under ett potentielt massivt militärt angrepp mot Gaza i syftet att få stopp på raketavfyrandet."

Hans son, Shmuel, tolkade det som att:
"Om dödandet av 100 araber inte räcker för att få stop på avfyrandet av Qassan raketer mot Israel, så måste 1,000 dödas. Och om inte det räcker, så 10,000 och 100,000 och t.om. en miljon. Vad som än krävs för att få dem att sluta."

Den israeliska "vänstertidskriftens" Yoel Marcus har liknande tankar och skrev nyligen om arabiska respektive judiska krigsfångar att: "Vi är värda mer".

Det påminner en hel del om Rabbinen Yaacov Perrins famösa uttalande: "En miljon araber är inte värda en judisk fingernagel".