2007-07-09

Israeliskt inflytande i Abu Ghraib

Ta en titt på denna bild från en av vakterna i Abu Ghraib:

Det kan vara intressant att ha den bilden i minnet när man läser i Newsweek om hur fångar "spändes fast vid golvet i ett förhörscentrum kallat Helvetesrummet, lindades in i den israeliska flaggan, blev smädade av kvinliga förhörsledare som tryckte sina kroppar mot dem i sexuellt syfte och lämndes ensamma i nedkylda celler i timmar med musik skränandes i deras öron".

Pentagon har också dolt de videofilmer som finns från Abu Ghrain, bl.a en där en vakt utsätter en kvinnlig fånge för en anal våldtäkt.

3 kommentarer:

MatsF sa...

Detta är förvisso inte önskebloggen, men likväl skulle det vara intressant med en genomgång av de lagar som gör skillnad på israel och israel. Den information som finns är oftast motsägande och det är svårt för någon som inte är påläst att avgöra vad som är propaganda och vad som är fakta.

Jenny sa...

Jag som inte är insatt i symboliken begriper inte grejen med tatueringen... Vad betyder den? Jag ser en israelisk flagga och sen en bukett blommor under med någon svans på... Hjälp en stackars oinvigd att begripa den!

/jenny

Hampus Eckerman sa...

Blommor? Det är ju en skorpion!

Har några böcker om de israeliska lagarna, men en sån bloggpost får vänta tills efter semestern. Lite klurigt också. Många privilegier i Israel är knutna till värnplikten vilket utesluter palestinier. Andra delar ligger i separata organisationer och inte i själva lagsystemet, som t.ex judiska nationalfonden som äger mark som inte får ges till palestinier. Sen finns det naturligtvis hur lagar används i praktiken och när de ignoreras.