2007-07-13

Israelisk statsterror 2

Efter att jag skrivit mitt tidigare inlägg om israelisk statsterror kom jag på att jag faktiskt inte skrivit ett enda ord om den israeliska armens vardagsterror mot palestinierna. Om hur de inte ser palestinierna värda mer än djur. Hur palestinierna regelbundet trakasseras vid vägspärrar. Hur israelerna regelbundet beskjuter och mördar palestinier med hjälp av kryppskyttar, helikoptrar och plan. Jag vill därför lägga in två små exempel på hur israelerna svarade på den palestinska intifadan. Sen låter jag flera bilder tala för sig själva.


När den första Intifadan började gjorde Yitzhak Rabin, som senare skulle bli känd som "benkrossaren", klart var han stod:
"Säkerhetstyrkornas första prioritet är att förhindra våldsamma demonstrationer med hjälp av våld, styrka och slag... Vi ska göra klart vem det är som styr territorierna."
Yitzhak Rabin gav order om att krossa armarna och benen på alla de palestinier som demonstrerade mot den israeliska ockupationen. Svenska Rädda barnen skulle senare konstatera att "23,600 till 29,900 barn behövde medicinsk behandling för de skador de fått från misshandel under intifadans första två år".

Vid Al Aqsa intifadan år 2000 började Israel systematiskt skjuta barn och ungdomar i en takt långt högre än under den första intifadan. Nästan alla skott var riktade mot övre delen av kroppen, med en oproportonielt stor andel som träffat ögonen, vilket tyder på att israelerna inte bara ville skada utan också döda. Robert Kirscher för Läkare för Mänskliga Rättigheter sa:
"Jag hyser inga tvivel om att det här var ett medvetet militärt beslut att använda sig av detta vapen för att skada folk som en form av hot mot befolkningen. Och som ett resultat har antagligen flera tusen unga palestinier drabbats av permanenta funktionshinder."
Israelerna använda sig här av höghastighetsvapen vars kulor splittras när de träffar kroppen, en modern version av de förbjudna dumdum-kulorna med samma effekt.

Ahmed Zakhi, 15 år, låg 20 dagar i koma

Varning: Bilderna som kommer här under är hemska att see på eftersom de beskriver den palestinska verkligheten. Om du är för ung, har barn i närheten eller vet att du är känslig, titta inte på bilderna!

3 kommentarer:

Ida D. sa...

Hampus...
Jag är utan text, verkligen, efter artikel jag läste.

Du, jag vill bjuda dig på min blogg...
Du är alltid välkommen där!

www.forumforfrihet.blogspot.com

mvh/Ida D.

Ida D. sa...

Hampus,
jag är jätte intresserad om dina tankar kring möjlighet att åtala Israel för en kedja av brott, som dömdes även av alla konventioner.
Sjelv har jag skrivit om detta - möjlighet att ställa Israel inför rätta.
Om du har lite tid, kika på min senaste artikel... Jag är mycket nyfiken om just dina funderingar kring detta.

Ähhh...
Som vanligt,
www.forumforfrihet.blogspot.com

ciao! :o)

Ryan Ghadban sa...

....Jag saknar ord.