2007-07-11

Knutby och Israel

Aftonbladet skriver i en av serie artiklar (1, 2, 3, 4) om att "Knutby var en dödskult". Mindre uppmärksamhet har svenska tidningar givit till att Knutby församling också hörde till den fundamentalistiska pro-israeliska evangelismen.

Israel har alltid sammarbetat med de värsta kristna sekterna som Livets Ord och Pingstkyrkan. Knutby är inget undantag och sekten tackades särskilt av den Zvi Mazel, Israels kulturvandaliserande ambassadör, för deras stöd.


Bilden är tagen från tidningen Israels Vän som är den kristna fundamentalismens stödtidning för Israel. Bulten i Bo har tidigare skrivit om hur tidningen först i stalinistisk anda rensade bort fotot för att sedan lägga tillbaks det efter påtryckningar. Han skriver också om hur pastorn Helge Fossmo från Knutby församling tidigare belönats med ett träd planterat i hans namn i Israel, men att detta faktum senare censurerats. Historieförfalskning har ju alltid varit en tradition hos Israeldemokrater.

Gällande Israelsambassadörer verkar de vara en konstig samling: en galen barbar i Sverige, en hatisk torterare i Danmark och en naken bondage-dyrkare i El Salvador.

6 kommentarer:

Ida D. sa...

Göran Rosenberg har skrivit om den där ambassadören, och talade om att det gick inte länge att försvara Israels brott genom diplomati, så anväder man antisemitism som skydd eller "krig mot terror".
Mycket läsvärd artikel.

alandalus sa...

Här har vi den hatiska torteraren i ett annat sammanhang, som hedersgäst hos Dansk Folkeparti.

Rasistiska stater drar till sig rasistiska supporters.

Magnus Andersson sa...

"Värsta sekterna som ... Pingstkyrkan".

Jaha, en helt okunnig typ som betecknar Pingstkyrkan som en av de värsta sekterna. Som om det inte räckte med förolämpninngen sekt...

Är total okunnighet förlåtlig.

Hampus Eckerman sa...

Tja, tungotal, helande och profetior samt tal om jordens snara undergång imponerar inte direkt på mig.

Jodå, jag förlåter dig.

Anonym sa...

Som tur är har Israel och judarna 98% av världens virrpannor emot sig;

Nazister
Kommunister
Islamister
(och så addera alla våra konspirationsteoretiker)


Så några kristna fundamentalister är inte mycket att oroa sig för, palestina spelar i en annan division då det gäller virrpannor på sin sida.

(ska bli intressant att se om dett a inlägg får vara kvar)

Hampus Eckerman sa...

Njae, konspirationsteoretikerna brukar vara pro-Israel. Det är de som tjoar om en anti-semitisk världskonspiration på tidningarnas debattsidor.

Kommunisterna är annars mycket pro-judiska om än inte alltid pro-israeliska.