2007-07-14

Sionisterna ger pris till sverigedemokrat

I tidigare bloggposter har jag påvisat likheten mellan sionister, Israeldemokraterna även kallade, och Sverigedemokraterna. Nu visar det sig att sionisterna själva håller med om detta. Enligt DN har nu World Zionist Organisation delat ut ett pris för "exceptionella insatser för Israel och sionismen" till sverigedemokraten Ted Ekeroth. Ted Ekeroth har startat den extrema rörelsen Föreningen för Israel och demokrati i Mellanöstern, en självmotsägelse redan i själva namnet.

Ted Ekeroth tycker det är självklart att han som Sverigedemokrat ska få priset:
"Är man sionist är man judisk nationalist. Då måste man även respektera den svenska nationalismen."

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den ursprungliga artikeln om priset och Sverigedemokraten fanns i Sydsvenskan. DN har bara gjort en rewrite. Vill man läsa mer så kollar man alltså lämpligen här:

http://sydsvenskan.se/lund/article251344.ece

/Andreas Ekström

Anonym sa...

De kräver även att han ska gå ur Sverigedemokraterna. Vilket står i samma artikel men som du av någon outgrundlig anledning lyckats missa. "Klipp och klistra" känsla över din blogg.

Hampus Eckerman sa...

Visst kräver de *i efterhand* att han skå gå ur. Men vid ett blindtest visade de sig dela åsikter. Kravet är snarast vad man brukar kalla för "damage control".

Din kommentar om "klipp-och-klistra" påminner mig om en definition av journalistik jag läste en gång (ordvalet kan vara anorlunda).

"En utrikeskommentator är en journalist som sitter i Sverige och klipper i utländska tidningar. En utrikeskorrespondent är en journalist som sitter utomlands och klipper i utländska tidningar".

Jodå, visst är det mycket "klipp och klistra" i min blogg, liksom i många andra bloggar. En del av tanken är att visa hur man med tillgång till exakt samma material som svenska tidningar kan visa upp en radikalt anorlunda bild.

Tack, Andreas, för tipset!

Anonym sa...

Jaha, då får man gratta Israel och Ted för att de har vunnit varandra!

Hoppas att bägger vinner en "Gör om mig" tävling och får nya hjärnor transplanterade!

Att folk orkar tugga varandras skit på det här viset! Satans idioter!