2007-07-05

Judiska terrorister släpps?

  • Sexslaveri blir allt vanligare i Irak. Den amerikansktillsatta regeringen i Irak har inte åtalat någon alls för trafficking under detta år och har inte tillsatt någon form av skydd för offren. Ej heller har man försökt dokumentera eller förhindra sexslaveriet som många irakiska tjänstemän är delaktiga i.

  • Palestinierna i Gaza, inklusive Fatah-lojalisterna, känner sig säkrare med Hamas vid makten. Mona Bseiso, advokat och Fatah-medlem säger: "Det finns ingen stöld, inga brott och inga kulor".

  • Australien säger uttryckligen att man ockuperar Irak för oljans skull. Liknande erkännande har tidigare gjorts av George Bush som sa att alternativet vore att lämna oljan i händerna till USA-fientliga grupper. Den australiensiske försvarsministern säger: "Uppenbart är att det är själva Mellanöstern, inte bara Irak, utan hela regionen som är en viktig leverantör av energi, särskilt olja, till resten av världen". David Nelson tillade att det är "energisäkerheten" som avgör när landet lämnar Irak.

  • Irans president vill inte bli offer för en dokumentärfilm av den amerikanske filmaren Oliver Stone. Uppenbarligen gjorde han ett bra val eftersom Stone därefter kallade honom för "oduglig" och "rigid".

  • Israel begrundar släppandet av judiska hatbrottsligar som en del av en uppgörelse med Hamas. I en uppgörelse där Hamas släpper tre tillfångatagna ockupationssoldater mot att israel släpper flera Hamas-medlemmar vill israel också släppa judiska terrorister fällda för hatiska våldsbrott. Medlemmar i organisationen Bat Ayin, som planerat sprängande av palestinska skolor, är de man funderar på att släppa liksom Ami Popper som mördade 7 palestinska arbetare.

1 kommentar:

Ida D. sa...

Nej, Hampus, det finns inte extremister, fundamentalister eller terrorister bland judar eller andra grupper...
Det är bara muslimska islamiska islamistiska islamister..!

:0)