2007-07-31

Kristna sionister kräver krig mot Iran

Lite utdaterat nu, legat i min handdator i evigheter.
  • Tusentals kristna sionister marcherar mot Washington med krav på krig mot Iran och fortsatt israelisk ockupation. "De säger åt er att ge tillbaks land. Vi säger åt er, ge inte tillbaks en tumm", sa Gary Bauer, som tidigare sökt nominering som republikansk presidentkandidat, vid ett massmöte som också besöktes av Israels washingtonambassadör Salai Meridor. Meridor i sin tur krävde att alla möjligheter, inklusive kärnvapen, skulle övervägas i en attack mot Iran.


  • Hundratals av Israels överlevande från den nazistiska förintelsen lever i fattigdom. En av orsakerna är att bidragen från Tyskland går till att finansiera israelisk sjukvård istället. Vid statens grundande föraktades många av de överlevande eftersom de inte levt upp till statens ideal om att kämpa till döden mot allt motstånd.


  • I Israel ska det nu bli tillåtet för de judar som enligt judisk halaka-lag, den judiska motsvarighten till muslimsk sharia-lag, inte betraktas som riktiga judar att gifta sig med varandra. Alla andra judar, den stora majoriteten, får dock inte ingå i blandäktenskap eftersom det enligt många rabbiner "är värre än förintelsen".


  • I Israel ses arabiska judar som mindre värda än europeiska. Nu drivs flera arabiska judar från sina hem, som en gång stals från palestinier, utan kompensation trots att de bott där i över 60 år.


  • Endast 56% av Israels tillgängliga arbetskraft är i syssslsättning. Endast 20% av de ultra-ortodoxa jobbar. Dessa judiska fundamentalister har också egna statsunderstödda skolor som varken lär ut matematik, engelska, naturvetenskap, fysik, samhällskunskap, geografi eller historia. Kort och gott, allt som skulle kunna leda till ett jobb.


  • År 2004 förklarade den högsta domstolen i Israel att det var rasdiskriminering att endast judar hade rätt att köpa mark från Jewish National Fund (som 13% av Israels mark och består helt av mark som stals från palestinierna 1948) och därför olagligt. Nu har knesset röstat genom en lag i första instans som gör det rasistiska apartheidsystemet lagligt igen och förhindrar palestinier att köpa av marken.


  • FN:s kartläsare har konstaterat att Israel ockuperar Sheeba-farmerna direkt från Libanon, ett föga kontroversielt beslut eftersom de fördrivnas ägnderätt är stämplat av den libanesiska staten. FN:s Bush-trogne generalsekreterare Ban Ki-Moon vågar dock inte offentliggöra detta eftersom det ger Hizb'allah laglig rätt att bekämpa den israeliska ockupationen.

6 kommentarer:

Ida D. sa...

hhehehe....
Jag vet inte...
Du talar seriöst, med fakta, bevis, trovärdiga källor, men det känns mycket ironi och tragikomedi mellan raderna...
Många gånger blev jag samtidigt chockad, utan text, arg och börjar att skratta också.
Det känns som att du leker med läsarnas känslor!
Du är otroligt bra, verkligen! :o)
Din retorik är mycket speciell i dina kommentarer o dina artiklar.
Om du skulle skicka anonym kommentar bland 10 andra anonyma - skulle jag känna igen kommentar som du som skrev! :o)

Anonym sa...

Hälften av dina postet handlar om Israel. Varför? 5 milj döda i Kongo, 250 000 i Darfur. folkmord på västpapua och i Burma mm. Dödstalen i Israel/palestina är relativt små

Anonym sa...

Ursäkta anonym 1, här är anonym 2
vad sjutton betyder din fråga? är det någon sorts tävlan i antalet kroppar? Jag skulle själv vilja förstå en massa men jag kan, på grund av en massa omständigheter, ingenting om Darfur, därför skulle jag inte skriva om det heller! Man kan inte be en läkare skriva om sknickarkonst kanske eller tvärtom eller? Dessutom tycker jag att det finns tillräckligt med suspekta, respektlösa, självutnämnda Darfurexperter att jag är bara tacksam att motbilder inte gör det utans skriver om det han begriper sig på!!!

Christian BK Aasvestad sa...

Anonym,


Hampus Eckerman varken hatar eller älskar kongoleser, sudaneser, burmener eller papuaner.

Deras öde är totalt irrelevant för honom.

Däremot så hatar Hampus israeler med ett brinnande och passionerad hat, så varje ting som kan användas för att demonisera landet och folket publiceras såklart med glädje!

Ida D sa...

Ja! Det är någonting typiskt för israeler & pro israeler att säga liksom man skrev i kommentaren ovan..!
Alltså, så många döda kroppar runt om i världen - Varför är det konstigt att hundratals barn dödas av IDF i Palestina..?!

Varken Kongo, Darfur eller Burma kallar sig idag som demokratier! När man ser döda i ett land där anarki, regim eller diktatur tog över, då är man van med den här bild! Det är ansikte av system som icke är demokratiskt.
Israel vill kalla sig som demokrati, men samtidigt döda, förtrycka och tortera liksom regimer gör..!
Det är demokrati som skrämmer.

Hampus Eckerman sa...

Det är kul att du försöker ordna seanser och spå i inälvor och te-blad för att se mitt själsliv, Christian, men du och dina bosättarvänner bör äta mindre svamp innan nästa gång.

Nej, jag hatar inte israeler, endast sionister förespråkar kollektivskuld, etnisk rensning och folkmord. Däremot måste jag erkänna att jag känner både avsmak och motvilja för de som ställer sig bakom den sionistiska politiken med rasism, tortyr, markbeslag och förtryck.

Jag tror existensen av såna som dig är ett bra svar till Anonym om varför jag skriver om Israel och Palestina. Få svenskar är så fanatiska över att försvara militärdiktaturen i Burma eller Indonesiens härjningar på Västpapua.