2007-07-12

Amerikansk-skapad prostitution i Baghdad

  • Georgien fortsätter att tortera fångar och ordna politiska rättagångar med USA:s stöd. Bland annat har man anklagat folk för att på olika subversiva möten planerat en framtida statskupp. När de visat sig att de bevisligen inte kunnat vara på mötena, t.ex varit utanför landet eller inlagda på sjukhus, har domstolen i efterhand ändrat datumen.

  • Israel arbetar hårt för att öka spänningarna vid Golan-höjderna, som man ockuperat från Syrien, enligt FN. Dessutom fortsätter arbetet på att stjäla Syriens vatten för att de israeliska bosättarna ska kunna leva ett lyxliv i jämförelse med mellanösterns vanliga förhållanden. Enligt Israeliska tidningar är man dock redo för att "tala" med Syrien.

  • USA vill att irakierna ska ockuperas av fler kriminella och drogberoende soldater.

  • Det är inte bara den amerikanska armen som privatiseras utan också CIA. Firmor som Booz Allen Hamilton, Lockheed Martin och Raytheon tar hand om fler och fler uppdrag, bl.a skapandet av fejkade identiteter och övervakandet av hemliga operationer.

  • De "civila" firmor som USA anställer i Irak för att bygga upp den nya ambassaden och andra amerikanska baser smugglar också in kvinnliga prostituerade åt de amerikanska styrkorna. Flera bordeller har öppnats i den gröna zonen. "För en dollar kan du få en prostituerad i en timme", sa reservisten Patrick Lackatt. Efter kritik från den "irakiska regeringen" har nu flera bordeller öppnats i de kurdiska territorierna, Dubai och förenade arabemiraten istället. Irakiska kvinnor kidnappas och smugglas till dessa bordeller.

  • En ny rapport visar hur amerikanska soldater rutinmässigt dödar civila och anklagar oskyldiga som motståndsmän för att få ett alibi. De lägger också ut vapen bredvid obeväpnade personer de dödar. "Det blev alltid en AK eftersom det fanns så många av dem runtomkring", sa Joe Hatcher vid 4:e kavaleri regimentet. Sgt Bruhns beskrev en vanlig raid: "Man ville fånga dem när de inte var på sin vakt... Man vill fånga dem i sömnen... Du griper mannen i huset. Du sliter honom ur sängen framför hans fru. Du trycker upp honom mot väggen... Sen går du in i ett rum och sliter det i stycken. Du frågar 'Har ni några vapen? Någon anti-USA propaganda?' Normalt sett säger de nej, eftersom det normalt är sant. Så du tar soffakuddarna och slänger dem. Du öppnar garderoben och slänger alla kläderna på golvet och lämnar huset som om en orkan träffat det. "

1 kommentar:

Ida D sa...

Jag gillar mest din retorik! :o) Verkligen! :0)
Man känner ironi, tragedi & komedi, ...bland alla rader du skriver! Otroligt skickligt :o)

Du är pärla :o)