2007-10-30

Kalsong-punkare provocerar de vuxna

Aftonbladet tjoar loss om det nya ungdomsmodet (här, här och här). Ungdomars kalsonger och dess synlighet är uppenbarligen något som engagerar. Ett bra sätt att sälja lösnummer. Själv tycker jag mest synd om ungdomarna.

På min tid var det lätt att provocera. Punken använde flitigt hakkors, bizarra frisyrer och sönderrivna kläder. Reaktioner från "vän av ordning" lät inte vänta på sig. Moralpanik! Ångest! Krav på disciplin, tvångsklippning och agan tillbaks i skolorna.

En sån här fin mus köpte jag i San Fransiscos Paxon Gate


Hur ska det gå att provocera föräldrar som hade säkerhetsnålar i näsan och sjöng låtar om Bofors-kuken (texten), hur de skulle beväpna sig mot staten och glatt sjunger med klassiker som "Hat och Blod"?

Svar: Kalsonger.

Inget kan vara mer provocerande än nedhasade byxor som klart och tydligt visar kalsongerna. Själv börjar jag gnissla tänder och tvingas hålla in händerna för att inte strypa den nidingen som visar sin uppenbart så dåliga smak. Intressant nog ser jag inga problem med så stora hål i byxorna att det ger samma effekt. För inte tala om att inte ha underkläder alls. Eller byxor.

Så provokationen lyckas helt uppenbart. Det är bara att gratulera!

Uppdaterat 2007-10-30: Även DN och SvD skriver om detta.

2 kommentarer:

pia sa...

Jag tycker också lite synd om de små. Minns en klass där jag jobbade där det var en trettonåring som gick med kalsongerna framme för att vara en i gänget. Problemet var att han inte hade några coola dyra märkeskalsonger utan ett par slitna, nästan genomskinliga, bleka... Inte har det blivit lättare i alla fall...

Rawia Morra sa...

Fast det där med nedhasade byxor och synliga kalsonger har funnits med ganska länge nu, eller det började kanske i förorterna och har nått stan nu? När jag undervisade i högstadiet för några år sen hade jag elever (latinamerikaner) som hade byxgrenen nere vid knäna nästan :)

Jag fick panik och var rädd att de skulle tappa byxorna varje gång de reste sig :)

Tjej-Jeans med lynning som börjar vid blygdbenet är inte heller så himla roliga... Fast man kanske tycker det om man väger 35 kilo :)