2008-04-16

Göken Jonte flaxar igen!

Jonathan Leman, eller Göken Jonte som han tidigare kallade sig (knäppgök enligt många) är en av de där underliga individerna som webben kryllar av. Rättshaveristisk i absurdum försöker han hitta antisemiter under varje sten och har nu konstaterat att större delen av mänskligheten är "judefobisk".


I ett inlägg nyligen tramsar han på igen på sitt eget unika sätt (ingen annan skulle ens drömma om så misslyckad argumentation). Han vill bevisa att Dilsa Demirbag-Sten, känd som islamofob, passar bra i Röda Korset eftersom hon därifrån skulle kunna tysta kritik mot Israel. I vanlig ordning använde han sig av citatfusk. Han skriver:

"låt oss kika lite på Demirbag-Stens religionskritik. Det påstås nämligen att hon inte är kritisk till kristendomen, judendomen och andra religioner."

Här hänvisar Leman till mig, givetvis genom att plocka citatet ur sitt sammanhang. Jag citerade då Demirbag-Sten:

"Islam är inget undantag från andra religioner. Dess förtryck av kvinnor, homosexuella, oliktänkande och andra religiösa grupper är alive and kicking."
Och sedan skrev jag:

"Men alla religioner tycks vara undantag från Islam, eftersom Demirbag-Sten aldrig någonsin kritiserat någon annan religion, som t.ex kristendomen eller judendomen."
Nu försöker Göken Jonte bevisa att Demirbag-Sten visst kritiserat kristendomen och judendomen. Som första citat väljer han... ett från samma artikel som jag själv använde! Men där finns ju ingen direkt kritik mot judendomen. Eller kristendomen. Eller någon annan religion än Islam. Alls.


Därefter hänvisar han till tre andra artiklar.

Han börjar med en artikel från NWT där hon mot slutet kritiserar Islam utförligt för att sedan i förbifarten nämna att hon är kritisk mot andra religioner också. Ungefär som i det citat jag redan använde.

Andra artikeln då? Bara en rad i humanisten som inte nämner någon religion alls.

Och sista? En artikel från Corren helt ägnad till att attackera Islam direkt, några rader hänvisar till andra religionerna, men enbart som en ursäkt över varför man ska tolerera attacker mot Islam.

Och det är vad Göken Jonte hittade. Nog en av nätets sämsta researchers.


Han missar dessutom de främsta delarna av argumentationen (också beroende på hans usla research). Kritik mot Islam är nämligen tillåtet, även om de tycks dra till sig några av de mer rasistiska elementen idag. Demirbag-Sten har dock inte stannat vid det:
  • Demirbag-Sten ljuger i DN om siffror på dödade palestinier och när hon blir rättade fortsätter hon med ytterligare lögner. Lögnare i Röda Korsets styrelse är bra tycker Göken.

  • Hon sammarbetar med en falsk organisation i USA som skapats bl.a med hjälp av USA:s mest kända islamofober, Daniel Pipes. Dess mål är att tysta de största muslimska organisationerna i USA och istället uttala sig i muslimernas ställe.

  • Hon är en extrem supporter av Israel som försöker tysta alla kritiker (och misslyckades med det kapitalt). Göken Jonte stödjer tystandet av Israels kritiker och använder sig av några av de mest kända citatfuskarna som argument.

Gör inte som Göken Jonte som försöker förminska, bagatellisera och förneka islamofobin. En namninsamling har nu startats mot Dilsa-Demirbag Sten. Skriv på!

4 kommentarer:

Ida sa...

Jag såg nyligen att Göken Jonte anklagar människor för antisemitism o hatpropaganda utan att dra in EN ENDA källa, exempel eller citat, vilken är GRUNDEN i retoriken att man borde göra. Speciellt när det gäller enskilda individer.

Ja, det ser ut att han helt desperat söker antisemitism även under Moders Therezas klänning..!

:o)

...men han är söt ibland med sina obegripliga hypotetiska analyser.

Strunta i det som han skriver..!
Det syns tydligt att kille hoppar in att debattera i tidningar artiklar som talar om islamhat!
Det känns att han ser islamhat som konkurrans ...mot antisemitism som han liksom många andra använder i politiskt syftet - att bortförklara brott som Israel begår & tystna ned omvärldens kritik.
Tänk om någon människa skriver artikeln om antisemitism, och att man ser muslimska ledarskribenter eller frilansare journalister som attackerar artikel i syftet att förneka detta, att bagatelisera o totalt bortförklara..!
Hur skulle det se ut, va..?

Men tvärtom, när man skriver om islamfobin, då ser man Elensky, Jonathan Leman o andra israeler/judar eller i minsta fall Israelvänner som hoppar in, liksom sverigedemokrat Jimmie Åkesson (!)

Äckligt, i vilken gäng hoppar den söta Göken Jonte!
:o)

Bulten i Bo sa...

Nu försöker Göken Jonte bevisa att Demirbag-Sten visst kritiserat kristendomen och judendomen. Som första citat väljer han... det jag själv använde!

Här begriper jag inte riktigt.

Citatet

"Islam är inget undantag från andra religioner. Dess förtryck av kvinnor, homosexuella, oliktänkande och andra religiösa grupper är alive and kicking."

finns ju inte (längre?) i hans bloggpost. Frisserade han bort det?

Hampus Eckerman sa...

Märkligt. Nå, modifierar min post.

Hampus Eckerman sa...

Var en liten miss av mig. Vad jag menade var att Göken citerade exakt samma artikel som jag, bara tog en liten bit längre ned. Förtydligade det i texten nu.