2008-04-08

Amerikanska kristna sionister vill ockupera mer mark

Den amerikanske evangeliske prästen John Hagee har gett 6 miljoner dollar, 36 miljoner kronor, till Israel för att hjälpa till att ockupera Jerusalem i strid med FN:s resolutioner 242 och 252. Hagee är en av de kristna sionister som stödjer den amerikanske presidentkandidaten John McCain.

Hagee tillhör den fanatiska gruppen Christians United for Israel som anser att alla palestinier, kristna som muslimer, ska liknas med talibanerna. Pengarna ska bl.a gå till bosättningen Ariel på Västbanken. Igår ledde Hagee runt flera hundra flaggviftande kristna sionister i Jerusalem.

McCain har tidigare fått stöd från den kristna sionisten Rod Parsley, som han själv kallar för sin spirituella rådgivare, som vill starta ett kristet krig mot Islam.


För en månad sedan skrev jag om den palestinska attacken mot en judisk bosättarskola i Israel. I en kommentar liknade jag skolans ideologi, en strävan efter judisk makt i Israel och de ockuperade områdena, till Ku Klux Klans. Denna liknelse har nu bekräftats av skolans ledare, den fundamentalistiske rabbinen Yaakov Shapira, som vid en minnescermoni säger:

"Även när vi söker hämnd är det viktigt att göra en sak klar. Livet för en Yeshiva-pojke är värt mer än livet för tusen araber. Talmud konstaterar att om en icke-jude rånar en jude på silver så ska de betala tillbaka i guld och allt som tagits ska betalas tillbaka i fullt, men i fall som detta finns det inte finns något att betala tillbaka eftersom som jag sagt - livet för en Yeshiva-pojke är värt mer än livet på 1000 araber."Judiska bosättare säger att hämnd, som den lärs ut i Talmud, är en viktig värdering

Som ett bevis på hur lite araber är värda för Israel har landet beslutat sig för att bygga ytterligare 2000 olagliga lägenheter för bosättare på palestinsk mark.

Samtidigt har Hamas återigen hänvisat till att en palesitnsk stat ska ligga inom 1967 års gränser, inkluderande Jerusalem. Detta förkunnades redan i det s.k fängelse-dokumentet från 2006. Israel vill dock fortsätta förinta varje möjlighet till en palestinsk stat.

På den ockuperade Västbanken stängdes den sydafrikanska radiostationen Ram FM ned av Israel efter att dess multikulturella och fredligt antirasistiska agenda kritiserats av judiska nationalister.


Andra bloggar: Svarten om påhittade muslimska extermister, Motkraft om alternativa löpsedlar

1 kommentar:

Ida sa...

Judiska bosättare uppfyller alla krav att terrorstämplas. Riktiga religiösa fanatiker som är på fri fot. Och det värsta är att EN STAT stödjer ständigt deras extremism, men samtidigt pekar man åt andra hållet...
Jag tror inte att Obama ska vinna valet i USA.
Det är den där skurken, koskrigare som ska komma för att forsätta Bushs väg.
Tyvärr, men man har den obehagliga känslan.