2008-04-11

Fler bedragare i tjänst mot Islam

Walid Shoebat, som jag skrev om tidigare idag, är självklart inte den enda bedragaren som påstår sig ha varit terrorist för att dra in kulor (pun intended) och därför inte den enda som uppmärksammats av Israelextremistiska bloggar.

En annan av dessa bedragare är Hassan Butt, vars namn är komiskt nog för oss engelspråkiga. Butt verkar ha varit en av dessa hjärndöda tokstollar som faktiskt varit en fundamentalist på riktigt. År 2001 slängdes han ut från Wolverhamptons universitet och flyttade till Pakistan för att hetsa mot britterna.

Uppenbarligen var det ingen i Pakistan som brydde sig ett vitten om honom (även om han själv gärna påstår motsatsen). Varför skulle de lyssna på en megafonskrikande utlänning när de har sina egna fundamentalister och Pakistans militärdiktatur är utan tvekan ett viktigare mål för dem än några avlägsna britter, oavsett Storbritanniens deltagande i Afghanistan. Här någonstans måste Butt börjat tänka över hur han skulle kunna tjäna pengar på detta.

Samma år som han åkte till Pakistan var Butts tillbaka med en påhittad story som han försökte sälja till Daily Mirror 100 000 brittiska pund, 1.5 miljoner svenska kronor. Polisen svarade med en gäspning och vägrade att arrestera honom. Han gick inte att ta på allvar.

Sedan dess har Butt kommit med allt vildare historier om hur han samlat in pengar till terrorister, skeppat vapen till talibaner i Afghanistan, mött mannen bakom London-bombningen samtidigt som polisen vägrat ta i honom med tång.


Muslimska grupper har kallat honom för mytoman sedan 2002 då han tjoade i BBC om hur han redan i 20-års åldern rekryterat 200 britter att slåss med talibanerna.

Fortfarande, sju år efter sina tokiga påståenden, har Butt inte arresterats. Hans utsagor har granskats, säkerhetspolis har hånflinat, parlamentsledamöter har skakat på huvudena, vanlig polis har asgarvat och muslimer har svurit över honom. Tidningarna älskar honom dock, som t.ex The Observer. Hans skriverier där fick bloggaren "Islamisten" att bittert kommentera:

"Titeln på Butts artikel är anmärkningsvärd - "Min bedjan till mina muslimska kamrater: Ni måste ta avstånd från terror". Jag undrar hur reaktionen skulle bli för kristna om någon som just hoppat av Ku Klux Klan och skrev en artikel som sa "Min bedjan till mina kristna kamrater: Ni måste ta avstånd från rasism", insinuerande att rasism är en del av kristendomen".

Butt har också fått ett schysst bokkontrakt och hoppas bli rik på sina bedrägerier. Muslimhatarindustrin har blivit den nya stora inkomstkällan.

En annan grupp i Storbritannien som sedan länge insett värdet att hata muslimer är den fascistiska och invandrarfientliga organisation BNP, Britisk National Party. Där har man konstaterat att muslimhat är ett bra sätt att skaffa judiska röster. Rith Smeeth säger till The Guardian:

"BNP:s websida är nu den mest sionistiska på nätet - den går längre än alla partier i mittfåran när det gäller att stödja Israel och demonistera Islam och den muslimska världen. De kampanjar aktivt i judiska grupper, särskilt i London, och gör mycket av deras judiska rådgivare, deras stöd till Israel och deras attacker mot muslimer. Det är en giftig kampanj, men den visar på en växande valsofistikering."

I dagens samhälle är det lönsamt att hata muslimer, vilket t.o.m BNP erkänner.

12 kommentarer:

Peter sa...

Vad tror du om "Azzam Amerikanen", alias Adam Gadahn/Pearlman då?

Hampus Eckerman sa...

Vad tror du själv om Pellepennan, Suddagumman och Kluddabarnen? Särskilt Lilla Kludderudden vill jag veta vad du tycker om.

Ida sa...

hahahahah...!
Det finns verkligen mycket att lära sig av dig, Hampus :o)

tack

:o)

Anonym sa...

Citat:
"Kommentarer till aktuella och historiska händelser med särskild tonvikt på krig, fred, propaganda, trädgårdstomtar och mytskapande."

Mytskapande,krig, propaganda, ja jösses islam i ett nötskal. Försöker också kommentera detta.
Men inte fan tjänar jag pengar på det.

Hampus Eckerman sa...

Leffe,Skaffa ett skägg, sätt på en låtsasturban och börja citera Per Ahlmark som om han vore en guru. Sen kommer pengarna att ösa in till dig från tacksamma israelvänner.

Annars har du fel. Du blir inte muslim bara för att du stödjer mytskapande, krig, propaganda. Du blir istället bara ytterligare en fånig individ som kommer med kommentarer utan betydelse.

Anonym sa...

Vill bara påpeka att jag skrev inte muslim eller menade inte muslimer utan deras urkund.
Alla muslimer är inte islamister.

Men att koranen innehåller texter som främjar våld är väl inte obekant?

Fånig individ blir man också om man inte kan se att detta skapar problem.
Och kommentarer utan betydelse är just vad koranen innehåller för mig.
Därav min kritik.

På tal om att få pengar från Israelvänner så är det inte så dumt att bli muslim(imam) heller och erhålla Saudi miljoner.

Hampus Eckerman sa...

Naturligtvis är det sant att Koranen, liksom Bibeln och Sveriges nationalsång och lagstiftning, innehåller texter som främjar eller kan främja våld. Kristna väljer dock att ignorera eller omtolka dessa bitar, liksom muslimer och svenskar.

Jag är osäker på om jag kan komma på någon imam på rak arm som tjänar miljoner från Saudiarabien. Kanske har du något lämpligt exempel från Storbritannien att kontra med?

Anonym sa...

Tja, min mening är att man inom den västliga sfären av islam väljer att tolka den efter våra värderingar därav alla tillägg av hadither.

Påpekas bör också att bibeln har reviderats efter tidens gång vilket är ABSOLUT förbjudet med koranen.

Det är fullkomligt mainstream, en allmänt accepterad dogm i Sverige och västeuropa att vi bör göra motstånd mot islamism, men att islam i sig inte är ett hot.
Islamism, en konsekvens av islam
Men islamism är en integrerad del av islam, islamism är en konsekvens, och islam är grundorsaken. För att göra motstånd
mot islamism, det som konkret hotar oss, måste vi angripa det som driver den, islam, koranen.

Tuve Skånberg (kd) i TV-soffan. Han argumenterade för införandet av ett religionsneutralt blasfemibrott;
det skulle alltså bli straffbart att skoja med Muhammed. Samma tongånga har det beslutats om i FN genom en resolution.

Angående miljoner från Saudi så slå gärna upp varifrån en del moskeer här i Sverige o Europa får stöd.

Enligt memri.org så:
I Europa har Saudiarabien bidragit och sponsrat till många moskéer och islamska centers.

Cultural Center i Bryssel har mottagit ca 32 miljoner kronor.

Islamska Centret i Genève har ett årligt stöd på 32 miljoner kr.

Islamska Centret i Madrid som är en av de störta moskén av sitt slag i Europa har mottagit ett ekonomiskt stöd på ca 45 miljoner kr

Islamska Centret i London har fått ett bidrag på 43 miljoner kr.

Islamska Centret i Edinburgh har fått ett byggbidrag på ca 25 miljoner kr.

Islamska Centret i Rom donerade Kung Fahd ca 314 miljoner (50miljoner USD, det täckte ca 70 % av byggkostnaden, får också ett årligt stöd på ca 9,5 miljoner från Saudi.

Hampus Eckerman sa...

Leffe, jag tog in din text, men se det som ett undantag. Jag är inte förtjust i långa uppsatser som inte har det minsta med min text att göra.

Du citerar MEMRI som är skapad av den israeliska underrättelsetjänsten och en del av deras propagandaverksamhet. Redan där blir det pinsamt. Sedan handlar deras siffror, falska eller sanna, inte ett uns om imamer som blivit mångmiljonärer. Det handlar bygg- och driftskostnader.

Du säger att bibeln förändrats under tidens gång. Ta gärna några exempel på detta från de senaste 1000 åren. Jag talar självklart inte om ändringar i översättningar, för de har gjorts i Koranen också.

Resten av texten var rent pinsam och islamofobisk vilket du själv skulle hålla med om ifall den hade ändrats till judar, gamla testamentet, talmud och judendomen. Eller för den delen kristna och bibeln.

Men de uttrycken skulle du ju aldrig använda där. Mer inlägg i den stilen kommer självklart att raderas.

P.S. Jag håller naturligtvis inte med Tuva Skånberg, även om "skoja med" är en märklig beskrivning för smäda, förolämpa och håna. Däremot har tack och lov har ingen FN-resolution velat införa blasfemi som en brottslig handling.

Om Saudiarabien tycker varken du eller jag.

Anonym sa...

Jag hade förväntat mig mer av dig än börja och skriva om islamofobi.
När du ändå misstänkliggör mina källor så måste jag tyvärr be dig om dokumentation att memri.org är ett organ för Israel och om så vore varför skulle de ljuga om detta?

Du tror inte att delar av dessa pengar spiller över till Allahs representant då?

Om du inte godkänner memri.org kanske du kan gå till;
Saudiembassy
Om det inte fungerar så gå till Saudiska ambassadens sökruta och skriv "mosque in the world" så får vi den tvivlan ur världen från dig.

Revidering:
http://www.bibel.se/articles.php?n=3&i=210013

På tal om pinsamt så hade jag otroligt nog den tanke också om din text när du började med islamfobi och israeliska underättelsetjänsten.

Så till FN resolutionen:
Man rekommenderade länder att lagstifta emot "kränkning" av t.ex islam.

Nu måste jag tyvärr förberad min resa till Norge för arbetet men om du vill läsa mer för dig pinsamt så återkommer jag i slutet på nästa vecka.
mvh
Leffe

Hampus Eckerman sa...

Visst kan du få en källa på MEMRI. Varsågod. Och här. Och du har fortfarande ingen källa på hur imamerna blir miljonärer utan bara vilda spekulationer. Och gällande FN ser jag att du inte har någon källa alls.

Din källa gällande bibeln handlar just om översättningar från olika grundtexter som inte ändrats de senaste 1000 åren. Som jag sa. Skillnaden är att det finns en given grundkälla till Koranen och att man därför inte behöver leta bland olika versioner och försöka gissa sig till vilken som är sann.

Och nej, jag är inte det minsta intresserad av att läsa dina texter eftersom de är just - pinsamma.

Anonym sa...

Bra att jag fick reda på detta då innan jag åker så att jag slipper ödsla onödig tid på dig.
Ingen förlust av någon av oss att denna pinsamma debatt avslutas.