2008-04-13

Nelson Mandela fortfarande terrorist för USA

Likt det palestinska Hamas räknas Sydafrikas ANC fortfarande som en terroristorganisation av USA. ANC:s ledare, däribland inräknat Nelson Mandela, behöver fortfarande ett särskilt tillstånd för att släppas in i landet.

Nu ska det dock bli ändring, 18 år efter att Mandela släppts ur sydafrikans fängelse har USA insett hur pinsamt det var att de så länge hjälpte till med apartheidstatens försök att förtrycka alla svarta med raslagar och segregering. Liksom man idag hjälper den israeliska apartheidstaten med samma sak.

Den amerikanska hållningen till apartheid har länge varit klar


För några dagar sedan skrev jag om hur den kristne pastorn John Hagee skänkt pengar till Israel specifikt som stöd för landets ockupation av Jerusalem och Västbanken. John Hagee menar att Israel gör Guds arbete i ett "krig mellan det goda och det onda". Alla palestinier räknas uppenbarligen till de onda. I sin bok Jerusalem Countdown är han ännu tydligare och säger att det handlar om ett religiöst krig mot Islam.

Detta har uppenbarligen glatt amerikanska judiska organisationer som tycks trivas med religionskrig, i alla fall om det är Islam som attackeras. I ett brev till New York Times utropar sju tidigare ordföranden för Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations sin tacksamhet till Hagee för hans stöd för Israel mot "de onda" i religionskriget mot Islam.

Hagee själv är i Israel, i en bosättning vid den ockuperade västbanken, där han lett mer än 100 kristna i en vild dans med cowboyhattar. "Israel tillhör Israels folk och endast Israels folk" sa bosättningens ledare till de jublande kristna fundamentalisterna. Den amerikanske presidentkandidaten John McCain har särskilt tackat de kristna fanatikerna för deras stöd.


Andra bloggar om Israel: Claes Krantz, Rawia Morra, Roya och Matilda, Forum för Frihet, Jinge och Anna Wester

5 kommentarer:

Swimsuit Issue sa...

Ja, "Den amerikanska hållningen till apartheid har länge varit klar", och även inrikespolitiskt har väl i stort sett samma hållning gällt (gäller!?), kanske man skulle kunna säga.

Hampus Eckerman sa...

Ja, fy sjutton, Pastey. De där vykorten på lynchningar är verkligen något av de mer absurda och groteska. Som om man skulle trycka upp Abo Ghraib-fotona på vykort!

http://www.youtube.com/watch?v=MQNBJpapIpQ

Anonym sa...

Hmmm...jag undrar vilka som är dom verkliga terroristerna...

Ida sa...

...ushhhh...
Jag kollade på videon 2-3 sekunder.
I början kunde jag inte se ... (för mörkt bild)... men... Herre Gud!

Annars, ser jag att ledare i israel liksom USA har blivit aggressivt fundamentalistiska o religions fanatiska.
Man utmanar o uppropar krig mot ISLAM globalt o muslimer generellt.

Jag är inte rädd för döden.
Jag är rädd för att leva i liknande värld, om jag ska vara ärlig.
Om McKlain vinner - då vet vi att Bush fick bädda för ännu värre korskrigare. Allt ser ut att projekten rullas på så sätt.

Anonym sa...

"Havsglimt"!

Dom verkliga terroristerna, kapar aldrig dom rikas flygplan eller spränger nån flott ambassad.
Dom sitter på höga poster och regerar med järnhård hand i de flesta länder i världen.

Freden