2007-10-31

Om hur muslimer ska behandlas med fascistiska metoder

I USA har man nyligen haft "Islamofascism Awareness Week". Veckans syfte är att visa varför muslimer världen över alltid ska bemötas med fascistiska metoder från de kristna och judiska etablissmenagen i USA och Israel. Bland talarna för denna vecka var Ann Coulter, USA:s motsvarighet till Susanna Popova, som glatt förklarade att muslimer "var vildar och jag vill döda dem!". Lösningen på problemet med muslimerna, dessa "kamelridande nomader", var enkelt:

"Vi släppte några bomber på Japan och de blev tama som får, några få välplacerade bomber skulle klara av det."

Nu är inte Ann Coulter så sällsynt som man skulle tro. Runt omkring i världen på pro-israeliska bloggar hetsas fram ett krig mot Iran och synen på muslimer är lika hatisk som avskyvärd. Samtidigt visar det sig att flera av USA:s argument till att bomba Iran återigen är baserade på lögner, som t.ex anklagelsen om att sprängämnen utformade för att genomtränga pansar skulle vara tillverkade i Iran, trots att det varit känt i flera år att verkstäder för detta finns i Irak. Iran säger sig dock ha bevis för att USA stödjer terrorister i Mellanöstern. Det handlar om den kurdiska gerillan vilken kämpar med amerikansktillverkade vapen.

Intressant nog har diktaturen Egypten planer på att bygga kärnreaktorer. USA:s synpunkt?

"För de stater som vill skaffa sig fredlig, nukleär energi... det är inget problem för oss."
Även Irans kärnprogram är ju utalat fredligt. FN:s tidigare vapeninspektör i Irak Hans Blix, som tidigt påvisade att Irak inte hade några kärnvapen, säger att "just nu tror jag inte det finns något hot från Iran". Israels utrikesminister Tzipi Livni säger att Iranska kärnvapen inte skulle vara något existentiellt hot mot Israel och El Baradei, på IAEA, konstaterar att inga tecken finns på ett Iranskt vapen program:

"Men har vi sett Iran inneha nukleärt material som kan förvandlas till ett vapen? Nej. Har vi sett ett aktivt vapenprogram? Nej."
Även Olli Heinonen på IAEA, framhåller att man har ett gott sammarbete med Iran.

Kärnvapenmakten USA:s krigsförberedelser fortsätter dock. Senast införde man sanktioner mot Iran vilka inte beräknas ha någon större verkan annat än att hetsa upp stämningen. Just nu uppgrader man bombhangarerna på ön Diego Garcia i Stilla Havet, från vilken man fördrev hela befolkningen och tvingade dem att leva i fattigdom. Dessutom har 88 miljoner dollar begärts från kongressen för nya bomber gjorda för att slå i genom bunkrar, likt den som 1991 dödade över 200 oskyldiga irakiska civila.

Analytiker misstänker nu att anfallet mot Iran kommer att starta från kärnvapenmakten Israel, vilket innebär ett direkt amerikanskt godkännande eftersom Israel då måste flyga över Irak. Israel är också största skälet till varför USA skulle attackera Iran. Som Phillip Zelikow som ledde 9/11 kommisionen sa:

"Varför skulle Irak attackera Amerika eller använda kärnvapen mot oss? Jag ska berätta vad jag tror det riktiga hotet är - det är hotet mot Israel. Och det är det hotet som inte vågar säga sitt namn... den amerikanska regeringen vågar inte luta sig mot detta retoriskt, eftersom det är svårt att sälja in."Och varför skulle de sälja in ett krig mot Iran för att skydda Israels dominans av området? Israel gör dock ingen hemlighet av sin önskan att attackera Iran och krossa landets position i området, kanske även med kärnvapen. Generalen Oded Tira förklarade:

"President Bush saknar den politiska makten att attackera Iran. Eftersom en amerikansk attack mot Iran är essentiell för vår existens måste vi hjälpa honom genom lobbyarbete mot det demokratiska partiet (som beter sig korkat) och amerikanska tidningsredaktörer. Vi behöver göra detta för att förvandla det iranska problemet till ett problem över blockgränserna och orelaterat till misslyckandet i Irak."
Förrutom sin iver och tro på israeliska lobbymakt hos politiker och tidningsredaktörer menade generalen att konspiratoriska metoder var bäst:

"Vi måste i hemlighet sammarbeta med Saudi-Arabiel så att de hjälper oss att övertyga USA om en attack mot Iran. För vår del måste vi förbereda en oberoende militär attack genom att koordinera flygningar in på Irakiskt territorium med USA. Vi ska också koordinera med Azerbadjan om användande av flygbaser på deras territorie och också söka stöd hos den azeriska minoriteten i Iran."Andra nyheter i korthet:


  • Israeldemokrater vägrar föra öppen debatt mot kritiker och vill begränsa yttrandefriheten, kräver att Oxford Union utesluter Norman Finkelstein från en debatt.
  • The Guardian skriver om hur barnprostitution är vanligt i Myanmar/Burma. Att prostitution är vanligt är inget nytt, en amerikan jag mötte där berättade om hur han skaffat en ny kvinna varje natt i två veckors tid. Problemet är vanligt i hela Asien, särskilt i Kambodja, dit även fattiga vietnameser säljer sina barn till prostitution.
  • Desmond Tutu menar att Israelerna använder sig av apartheid: "Jag fick en känsla av Deja Vu när jag såg säkerhetskontrollerna palestinierna måste ta sig igenom varje dag och bli förnedrade, hela deras liv. [...] När jag hör, "Detta brukade vara mitt hem", är det smärtsamt likt behandlingen i Sydafrika där färgade inte hade några rättigheter."
  • Donald Rumsfeld tvingades fly från ett möte i Frankrike av rädsla för att bli dragen till domstol för tortyr, ett brott mot krigslagarna och de mänskliga rättigheterna. USA har länge utbildat andra länder i tortyr, bl.a Brasilien.
  • Staten Ohio har "råkat" få röstsedlar förstörda från valet år 2004. Dessa skulle kunnat visa på om George Bush vunnit valet via röstfusk.

6 kommentarer:

Hampus Eckerman sa...

Vad tyckte ni om den här automagiska knäppgöken då? Engelsk kommentar på en svensk blog, givetvis inte med det minsta relevans till bloggposten som mest handlade om Iran.

Riktigt roligt att se vilka resurser som finns bakom en sån här kampanj att den t.o.m har automatiska verktyg för bloggpostningar. Gamla vanliga Israel-lobbyn som ser ut och sponsra det hela om man ser på namnen som tackas.

Och som en slump har exakt samma kommentar kommit en på en helt annan blog här.

En schysst fejkad muslimsida har de fixat oxo. Kul.

Hampus Eckerman sa...

Tog bort ett inlägg från en av de vanliga Israelkramarna som skrev något om att "bo i grottor" och "våldföra sig på kameler", uppenbarligen en önskedröm. Vanlig pro-israelisk konversationsstandard således.

För mer info om den fejkade gruppen "Muslims against Sharia", titta här.

Hampus Eckerman sa...

Och de nazianstrukna israelvännerna fortsätter spamma kommentarer på engelska. Festligt!

Ida sa...

Det påminner mig på direkten på den där Rifka Kraus (Craus) från israelisk ambassad...
Fortfarande går jag genom trauma av den där käringen.
Jag tror att man är ute efter att bomba o förstöra alla länder runt om Israel, för att kunna "leva i fred" utan ens tanke att det finns hämnd också, och att på så sätt utmanar man ödet på riktigt.
Jag möter hat mot islam o muslimer ständigt, mest på israel-bloggar och det handlar inte länge om islamism, terrorism eller extremism - utan om ISLAM globalt o muslimer generelt.
Skrämmande.
Skrämmande att ett folk som själva har varit förtryckta o förföljda sätter sig i liknande kampanjer.

Fy farao vilken värld vi lever i!

Anonym sa...

Det budskapet som man vill ge fram och det målet som man har är följande

MUSLIMERNA OCH DERAS PROFET ÄR MÖRDARNA

MÖRDA MUSLIMERNA

http://www.youtube.com/watch?v=F3qOb-V9Ywc

http://www.youtube.com/watch?v=LLE-FKjMdTk

Säg inte till någon, säg inte allt vad dina ögon har sätt

Man får inte prata för mycket i Sverige innan man hamnar i fängelse.
Det är bestämt vad man får tycka och vad man inte får tycka. Det är bara när man använder yttrandefriheten för att kränka muslimer som det är tillåtet.
När man vill säga sin åsikt om en historisk händelse då får man hamna i fängelse.
Se tex den tyske advokaten Jürgen Rieger åtal för förnekelse av Förintelsen.
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1647528
Är detta skämt eller lever vi i sådana samhällen. Där man inte får säga vad man tycker om en historisk händelse men muslimerna kan man fortsätta att attackera på fysiskt och psykiskt sätt.

Hampus Eckerman sa...

Frågan är om inte "ljuset" också är en av dessa automatiska svar, kanske samma som låg bakom "Muslims against Sharia". Jag har fått två kommentarer till urgamla inlägg med exakt samma text.

Andra bloggare jag känner har fått 15 respektive två kommentarer med denna text. De har aldrig på något sätt refererat till vad som står i texten.

Jag lät en av kommentarerna stå kvar bara som ett kuriosa.