2007-10-31

Judiska muslimer mot Sharia?

Tidigare idag postade jag ett längre inlägg som handlade om Iran. Efter endast två timmar hade jag fått en kommentar på engelska av en grupp som kallade sig "Muslims Against Sharia". Efterom min bloggpost aldrig ens nämnt Sharia, däremot citerat Ann Coulter som förklarade att muslimer var "vildar" som hon ville "döda" blev jag smått förvånade över att "Muslims Against Sharia" tackade henne så lyckligt. Reagerade de inte när hon sa att muslimernas länder borde invaderas, deras ledare mördas och alla muslimer i dem tvångskoverteras? För att inte tala om vad hon tyckte om judar som skulle "perfekteras" till kristna.


Ann Coulter tycker alla judar ska konverteras till kristendomen för att bli "perfekta"

Efter lite google och hittandet av den här artikeln blev min förvåning ännu större. En av de s.k muslimerna visade sig vara den pro-israeliska judinnan Pamela Geller som för en blott månad sen ansåg att Islam borde flörbjudas. En annan av bloggerna på Muslims Against Sharia är den judiske Ted Belman på den pro-israeliska bloggen IsraPundit som är emot alla diplomatiska lösningar på mellanösternkonflikten och vill ersätta dem med militär i alla lägen. Som rubriken på hans sida säger:

THERE IS NO DIPLOMATIC SOLUTION
THERE IS ONLY A MILITARY SOLUTION

Judiska muslimer mot Sharia?

Ann Coulter vill krossa samhällena i muslimska länder

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ingenting förvånar en längre!

Hampus Eckerman sa...

Roligast var den dumhet en skrikande galning tyckte jag skulle acceptera som kommentar. Förrutom de vanliga rabiata smädelserna, på engelska dock, tyckte personen att jag uppe till höger på bloggen listade en hel grupp muslimer som stödde Israel. Palestinagrupperna då?

Uppenbarligen ännu en tokig amerikan som skriker saker på reflex utan att förstå det minsta av vad han skriver om. Kul med det lilla tillägget att jag inte hade rätt att leva. Lite dödshot från tokstollar piggar ju alltid upp.

Jinge sa...

Sådant är tyvärr vanligt. Tydligen skannas ALLT som skrivs på nätet för att man på det ena eller andra sättet ska säga emot och sprida desinformation. Egentligen borde man uppmärksamma det VARJE gång det sker.

Hampus Eckerman sa...

Det vore ju dock intelligentare om de överhuvudtaget försökte få in rätt språk i sina texter. Det övertygar ju inte direkt med engelska standardformulär som svar på svenska inlägg.

Sen är det ju roligt med alla dessa frontgrupper som Israelvänner försöker skapa. Varför inte agera öppet istället för alla dessa konspiratoriska knep med fejkade sidor?

Anonym sa...

Jag tycker faktiskt att det här är bara för mycket. Man har tio åsiktspoliser på sin blog och så fort man fiser något som låter som ordet Israel så har man de på sig men israeler och judar propagerar öppet för att förbjuda islam och för att döda muslimer.

Ida sa...

Ja, just det, Hampus!
MÖ-konflikt förvandlades till konflikt mellan judar & muslimer. mycket farligt. hur vågar dom göra det..?!
Om dom forsätter med samma tempo med sin propaganda o bomber mot islam, då är det dom själva som utmanar ödet. det finns hämnd också. och det ingår i mänsklig natur.

Hampus Eckerman sa...

Inte bara till en konflikt mellan judar och muslimer utan också en kamp mellan judar och kristna. Den israeliska ockupationsmakten slår precis lika hårt mot de kristna palestinierna.

Ida sa...

Ja, bra att du påpekade detta eftersom jag koncentrerade mig mest på hat som en del israeler har mot muslimer.
Jag ska berätta för dig någonting intressant, om det som fick mig att vara engagerad i MÖ-konflikten:

för ca 3 år sen, var jag i gång med en organisation "Street in Stockholm" att samordna en mellanösterns festival. Och då fick vi uppdrag att ringa judiska församlingen o även israelisk ambassad för att få info och rekommendation gällande artister från Israel. Någon som kan sjunga, spela musik, dansa eller kanske visa upp en utställning. Och varje ambassad har sin kulturavdelning... och jag ringde dit! Tänk bara...!
Dialog med kvinnan i Israelisk ambassad gick på et vanliga byråkratiska sättet. Jag behövde kontakt med artister som ska uppträda i Sthlm o hon var villig att hjälpa till.
I dialogen sa hon till mig att Israel är ett vackert land, med många artister, men det enda som dom har som problematiskt är MUSLIMER (!)
Hennes namn var Rifka Kraus (eller Craus). Jag var stum av chock (!)
Och när jag återhämtade mig, efter några sekunder av tystnad, då påpekade jag att jag är bara konstnär och att jag struntar i politik.
När jag fick tel.nummer av den där Rifka, till en israelisk sångerska och några killar som spelar musik, då tackade jag artigt och....
....
Hampus! :o) Jag kunde inte hålla mig... hheeheheh.... På slutet sa jag till henne
"Selam alleykom!"
hehehehehehehehe...!

Efter detta funderade jag mycket på det. Och i sista 1 år började besöka mellanösterns bloggar av min enorma nyfikenhet. Den första personen som fick jag möta i dialogen var.... Gissa! :o)
...Tikotzinsky..!
heheheheh....
Och under dialogen, sa han till mig någonting liksom "Vem bryr sig om vad en muslim från Bosnien tycker om mellanösterns konflikt..?" (i den här formen)

Och även indag upplever jag bara hat o mobbning på israeliska bloggar så fort jag säger att jag är muslim.

PS! Nyligen har Magnus Lindberg hängt upp mig o Fazeela på Al Hamatzav... :o)
...ja, för att jag sa att jag upplever hat mot islam o muslimer på olika israels-bloggar och fick förstå att deras KÄLLA för hatet är Jihad i Malmö. Och ja, dom som har hans länk - är för mig riktiga islam-hatare.
...Nej, jag struntar i det dom snackar där...verkligen. Visst, är det obehagligt att vara upphängd någonstans, men jag har blivit immun på deras aggressiva attacker.
Dom är jobbiga liksom en finne på rumpa.

Hampus Eckerman sa...

Jo, det som gjorde mig till Palestina-vän var faktiskt Judisk Krönika. Den låg i tidningshyllan på universitetet och jag brukade läsa den samtidigt som jag läste alla de andra tidningarna runt. Ju mer jag läste, desto mer förvånad blev jag över den rasism som fanns där och fanatiska utfall som gjordes mot varje uns av kritik som framfördes mot Israel.

Det var en stor shock för mig att det fanns så fanatiska människor. Desto mer shockad blev jag när jag såg att samma personer, som i Judisk Krönika var rabiata mot muslimer och araber, skrev artiklar i Expressen och DN där de ville framstå som humanister.

Sen dess har jag konstaterat att Judisk Krönika inte är representativ för judar i stort, det är en specifikt sionistisk tidning. De judar som vågar säga något mot Israel anfalls med ett glödande hat i Judisk Krönika. Likande det som G-punkt och de andra presumtiva mossad-agenterna på Sleeping Mossad/Al Hamatzav framför.

Ida sa...

Varför Tiko kallas som G-punkten, det ville jag veta, troligen har jag missat nått... hehehehehe...
När jag var i dialog första gången med honom, hade jag känsla att det handlar om en allmänbildad herre, o jag skrev till honom "Du" med stor bokstav för att visa min respekt (alltså, jag var nybörjare liksom idag jag är med tanke på att alla är i bloggvärlden länge tid än jag)...
Men när han sa det, typ "vem bryr sig vad en muslim från Bosnien säger"....då.... hahahahahah...
Fattade jag att människa mår inte bra på riktigt.
G-punkten, hörde jag på Ryans blogg men aldrig har hunnit att fråga...
Annars, Al Hamatzav är kända på att hänga upp individer o snacka skit om andra. På den nivå vill jag inte ramla även nu, när dom själva gör rubriker om våran blogg. Det är så himla låååågt..!
:o)

Hampus Eckerman sa...

Mycket enkelt, han signerar alltid med G. Tikotzinsky. G-punkt alltså.

Naturligtvis växlade de till sin blogg för att de kände att de behövde stöd av den vanliga lilla bubblan av Israeldemokrater. Roligare för dem att skriva för hållamedare.