2007-08-06

George Bushs farfar inblandad i fascistiskt statskupps försök

* 12% av rekryterna till den amerikansk armén är förbrytare vars brott varierar från vandalism till inbrott och misshandel.

http://www.iht.com/articles/2007/07/13/america/13recruits.php

* USA slutar med sina rapporter om elektriciteten i Baghdad efter att Baghdad-borna endast får 1-2 timmars elektricitet om dagen med temperaturer på över 40 grader.

http://www.informationclearinghouse.info/article18093.htm

* BBC erkänner att de var inblandade i propagandakrigföringen mot Iran 1953 när USA och Storbritannien tillsammans avsatte den demokratiskttillsatte Mossadeq och installerade Shahen som diktator. BBC sände också det kodord som blev statskuppens start.

http://www.bbc.co.uk/radio4/history/document/document_20050822.shtml

* George Bushs farfar, Prescott Bush, var 1934 inblandad i ett försök till statskupp mot den amerikanska kongressen i syfte att tillsätta en fascistisk diktatur. Kuppen, som var finansierad och involverade rekryteringen av 500.000 arbetslösa soldater, avslöjades i förtid och istället för att bli diktaturens kontaktman med Nazi-Tyskland blev Prescott Bush senare vald till senator.

http://harpers.org/archive/2007/07/hbc-90000651

* Den brittiske premiärministern Gordon Brown har accepterat att bli representant för den brittiska avdelningen av JNF, Judiska Nationalfonden. Fonden är skapad från den mark som stals från palstinierna 1948 och får endast sälja mark till judar i syftet att skapa ett etniskt rent Israel. Gordon Brown har därmed accepterat den rasisitiskt sionistiska visionen om icke-judarnas mindre värde i Israel.

http://www.redress.cc/global/redress20070728

* Israeliska soldater vandaliserar palestinska gravar och arresterar småbarn.

http://www.ynetnews.com/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3432265,00.html

* Israel har beslutat att ge ett extra bidrag till de överlevande från den nazistiska förintelsen - under fem kronor om dagen. Summan ska öka med tiden, samtidigt som överlevande dör av ålder.

http://www.haaretz.com/hasen/spages/888659.html

3 kommentarer:

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Jag skrev om det det där statskuppsöförsöket i lördags då jag hittade det här radioprogramet på BBC4 The Whitehouse Coup.
"The coup was aimed at toppling President Franklin D Roosevelt with the help of half-a-million war veterans. The plotters, who were alleged to involve some of the most famous families in America, (owners of Heinz, Birds Eye, Goodtea, Maxwell Hse & George Bush’s Grandfather, Prescott) believed that their country should adopt the policies of Hitler and Mussolini to beat the great depression."
Hade aldrig hört talas om detta innan.

Ida D. sa...

Nyheterna var liksom elektro-chock...
Vi lever i en sjuk värld, verkligen. Otroligt sjuk.

Vart du är någonstans just nu..?
I Indien..? :o)

Har du läst artikel som Gösta hulten skrev om Afghanistan på min blogg ..? Jag önskar att han skriver om Guantanamo nästa gång.

Ida D. sa...

jag tror att du kikar på min blogg någonstans från Indien..? :o)

jag vet inte vart min tidigare inlägg tog väggen...

Du har så kul att du hinner inte titta i din inkorg... :o)