2008-03-19

De judiska muslimerna är tillbaka!

För några månader sedan fick jag plötsligt en kommentar på engelska på min blogg av en grupp som kallade sig "Muslims against Sharia". Kommentaren hade inte ett uns med min bloggpost att göra så jag blev misstänksam. Efter en kontroll visade det sig att gruppen i själva verket bestod av en drös pro-israeliska judar i USA!

De har skrivit ett verktyg som scannar av bloggar i olika länder efter nyckelord och skickar sedan automagiskt kommentarer till dem. Den gången reagerade de antagligen på uttrycket "Islamofascism Awareness Week" som jag skrev om då. I går var de tillbaks på min blogg igen.

Den här gången verkar verktyget ha reagerat på en text jag skrev om den amerikanske presidentkandidaten John McCain och hans själslige rådgivare Rod Parsley som vill starta ett kristet religionskrig mot Islam. I en kommentar svarar den falska gruppen med två länkar. Den ena handlar om McCain och är skriven i tämligen återhållsam stil. Den andra handlar däremot om Barack Obama och är fullständigt förvriden av hat. Inte underligt, eftersom den pro-israeliska "Sharia-gruppen" fullständigt kryllar av neokonservativa mörkermän.

Enligt texten är Barack Obamas pastor Jeremiah Wright en extrem "Rasist". En bildtext förkunnar att svart "rasistisk" församling hejar på en svart "rasistisk" präst som håller en "rasistisk" predikan. Obama har "rasistiska" supporters och är säkert en aning "rasist" själv.

(Nej, detta är bara en bild och ingen film)

Så vad är det då dessa neokonservativa som utger sig för att vara muslimer anser vara så "rasistiskt"? Jo, Pastor Wright fördömde den rasism som de svarta utsatts för. Han fördömde krig mot oskyldiga. Och ännu värre. Han sa att Jesus, en nordafrikan, var svart trots västerländsk bildtradition alltid visat Jesus och hans följeslagare som Mellanösterns enda vita män.

Obama har tvingats ta avstånd från Pastorn efter massiva attacker från de amerikanska medierna. Det är lätt att se vilka kommentarer som främst har upprört de Neo-konservativa. T.ex det här uttalandet från den 16:e september, 2001:

"Vi bomade Hiroshima, vi bomade nagasaki, vi atomiserade långt fler människor än de tusentals i New York och Pentagon utan att blinka. [...] Vi har stött statsterrorism mot palestinierna och de svarta sydafrikanerna och nu blir vi indignerade för att de saker vi gjort på andra sidan havet kommer tillbaks till vår förgård. Amerikas kycklingar kommer hem till boet."

Eller ett från 2003:

"Myndigheterna ger dem droger, bygger större fängelser, genomför en tre-gånger-lag och vill sen att vi ska sjunga 'Gud välsigne Amerika'. Nej, nej, nej, Gud förbanne Amerika, det står i Bibeln gällande att döda oskyldiga människor. Gud förbanne Amerika för att de behandlar våra medborgare som mindre än människor. Gud förbanne Amerika så länge som hon handlar som hon vore Gud och är allsmäktig."


Och i det allra senaste uttalandet:

"Hillary var inte en svart pojke som blev uppfostrad i ett ensamhushåll. Barack var det. Barack vet vad det innebär för en svart man att bo i ett land och en kultur som kontrolleras av rika vita människor. Hillary! Hillary har aldrig kallats 'nigger'! Hillary har aldrig fått sitt folk definierade som icke-människor."

Skulle detta vara rasism? Ja, ungefär lika mycket som de pro-israeliska judarna är muslimer.

Jeremiah Wrights predikan som retat upp de neokonservativa

Andra bloggar: Rawia Morra ger bort Washington, H Palm skriver om Fallujah och Cavefors skriver om My Lai.

2 kommentarer:

Jinge sa...

Ja de är sorgliga. Det finns några svenskar som gör likadant manuellt. Utger sig för att vara muslimer men det är falsk flagg. Israelkramare är de, däremot vet jag inte om de är judar, de är iaf illiberaler, det är helt klart. Plus rasister...

Hampus Eckerman sa...

Jo, har märkt några av dem här. Då och då kommer det någon "Omar" eller "Muhammed (alltid de mest klichéartade namnen) och vräker ur sig något om hur fantastiskt Israel är och hur USA hjälper alla araber.

Oftast pinsamt genomskinligt.