2007-04-27

"Islamister" inte bakom terror i Europa

Utmärkt artikel av Kristoffer Larsson i den amerikanska nättidningen Counterpunch.

I korthet: Europol, Europeiska Polismyndigheten i Europa har släppt en rapport om terrorism i Europa. Enligt rapporten skedde 498 incidenter rubricerade som terrorattacker i Europa från de tre sista månaderna 2005 till slutet på 2006.

En av dessa (0,2 %) utfördes av "islamister" (däribland inräknat sekulariserade grupper som är motståndare mot ockupationen av Irak och Afghanistan).

Resten var separatiströrelser, som ETA eller korsikanerna, samt olika anarkistiska och vänsterrörelser Enligt rapporten får högergrupperingar inte rubriceras som terrorister, utan som mest med det mildare "extremister".

Bland arresteringarna däremot, stod "islamisterna" för 257 av 706, dvs 36%. Vilket säger en hel del om hur politiserad agendan är. Tillägas bör också att Danmark och Storbritannien också påstått sig lyckats förhindra två dåd till, som därför inte finns med i statistiken, som skulle utförts med märkliga kemikalieblandningar. Eftersom dåden är fysiskt omöjliga att utföra (se The Register), varken planer eller förberedelser gjorts och informationen om dem getts under tortyr kan vi nog ignorera dem. Läs mer om detta på Craig Murrays blog (länk nedan).

Tills jag listar ut hur jag lägger in länkar då jag postar med e-mail kommer de läggas in underst i bloggen:

http://www.counterpunch.org/larsson04212007.html

http://www.theregister.co.uk/2006/08/17/flying_toilet_terror_labs/

http://www.craigmurray.co.uk/archives/2006/08/the_uk_terror_p.html

Inga kommentarer: